27 noiembrie 2012

Ponta prezintă poziţia USL în privinţa UE şi a monedei euro ca pe o "alternativă de stânga"


Varianta de stânga a europlasticilor, ca să adere ,şi bizonu' USL la proiect.

Ponta deviază poziţia de principiu asupra UE şi a monedei euro către social, către dezbaterea "stânga vs dreapta", spre a o "vinde" mai uşor votanţilor USL.


Ponta, în 2011, la conferinţa PES de la Atena

Ponta, azi, la finalul întrevederii cu premierul slovac Robert Fico:

"Problema nu este moneda euro, ci dacă în Europa există, în continuare, voinţa continuării proiectului european. România îşi păstrează ca obiectiv fundamental intrarea în zona euro, dar trebuie să fie pregătită din toate punctele de vedere pentru a nu întâmpina dificultăţi, aşa cum au întâmpinat alte state. (...) Cred că România trebuie să intre în zona euro cât mai curând, la momentul la care suntem pregătiţi", a spus Victor Ponta.
 


"Dincolo de moneda euro, rămâne problema proiectului european. Sunt convins că este nevoie, în viitor, de mai multă construcţie europeană, de mai multă solidaritate, de o decizie clară de a ne concentra pe ceea ce este important pentru Europa şi nu doar pe problemele interne. Inclusiv discuţia despre mecanismul financiar multianual este o problemă de principiu. Nu putem să avem un buget mai mic şi mai multă Europă. Nu putem să avem diferenţe şi mai mari între ţările din Vestul Europei şi noile membre ale UE. Dincolo de cifre şi sume exacte, rămâne acest principiu. Şi aici, România şi Slovacia, care au trecut prin perioada comunistă, sunt ţări care cred în proiectul european", a mai spus primul ministru.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: