27 noiembrie 2012

"Exportul de gaze a rămas ultima citadelă a comunismului"Argumentele şchioape ale lobbyştilor anti-România: văd o gaură mică (reală !), dar recomandă astuparea ei şi găurirea alteia, mai mari

Dacă ar fi preţ mic doar pentru consumatorii casnici, poate am mai discuta. Când dai o lege astfel încât să beneficieze doar nişte producători industriali de un preţ reglementat al gazelor, sigur că Comisia trebuie să reacţioneze. Nu o să importăm mai mult gaz de la ruşi dacă ridicăm această restricţie pentru simplul fapt că dacă preţurile la gazul intern ajung la cele de import, atunci lumea nu va mai fi interesată să exporte.
Înseamnă că ne aliniem prevederilor statutului UE şi nu neapărat al UE, cât unei economii de piaţă. Nu putem să stăm cu un picior în economia de piaţă, şi cu unul în cea centralizată, comunistă. Nu putem trăi şi în comunism, şi în capitalism, în acelaşi timp. Dacă am ales, şi acest lucru a fost ales în 89, să trăim într-o economie liberă, atunci trebuie să liberalizăm absolut tot. Exportul de gaze a rămas ultima citadelă a comunismului.

  • Eu zic să punem dinamită la fiecare bloc. Sunt, toate, mici citadele ale comunismului (las' că sunt jalnice, dar cu ce s-ar veni în loc ?!). E clar de-acum cine e inamicul şi unde-şi are sediul - la Bruxelles !

ARD.eu critică orice, MAI PUŢIN TRECEREA REGIONALIZĂRII ÎN CONSTITUŢIE !

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Năsăud, că ARD este de acord cu modificarea Constituţiei, dar nu agreează controlul Parlamentului asupra Curţii Constituţionale şi nici trecerea României la statutul de republică parlamentară.

Românii din "secuime", minţiţi că ar putea exista o regionalizare "cu cap"

"Regionalizarea trebuie să se facă doar pe principii economice, nu pe principii etnice şi nici de o culoare. Cei care, în acest moment, îşi fac campanie electorală numai pe teoreme autonomiste şi pe acea teoremă a Ţinutului Secuiesc nu au argumente în acest sens şi cred că este chiar o jignire la adresa românilor, în mod special la adresa românilor din Harghita şi Covasna, să nu vorbim de obiective electorale, ci să vorbim de autonomia Ţinutului Secuiesc", a spus, la Realitatea TV, ministrul Administraţiei şi Internelor.
  • Mircea Duşa este deputat PSD de Harghita.

În genunchi în faţa FMI si UE, ne-am distrus industria şi suntem vasali altora

Ilie Serbanescu : "Am fost fortati sa incheiem acordul din 2009. Am fost amenintati ca vor pleca bancile din tara, desi probabil nu ar fi facut-o. Daca nu am fi lichidat sistemul bancar propriu intre 2003 si 2008 si nu s-ar fi facut creditele/datoriile fara acoperire, nu am fi avut cum sa fim amenintati. Eu n-am auzit pe lume de vreo tara care sa se fi dezvoltat pe baza de banci straine. Nu exista. Polonia, care a facut privatizari masive, si-a pastrat in fiecare sector o prezenta importanta."

Ponta, deranjat de evenimentele de la Oltchim

In aceste zile, prin firmele controlate de dl Roibu si de dl Videanu se tot pornesc asa-zise executari silite - firme off shore, cu care dl Roibu a incheiat contracte si in spatele carora se afla Videanu. Dl Chitoiu a depus deja plangeri penale, vom depune in continuare si dupa ce dl Morar va termina cu interviurile si cu lansarile de carti, la un moment dat, cand va avea timp, se va ocupa si de devalizarea Videanu - Roibu a Oltchimului.

Falsul entuziasm al federalizării

Care sunt oare mişcările de trădare venite din interior pentru a ajuta aceste forţe politice antiromâneşti să ajungă în Parlamentul României?! Căci este foarte clar, aceste mişcări au căpătat vigoare pe realitatea unui vid de putere şi de autoritate centrală în toate judeţele ţării iar de acest lucru sunt responsabili decidenţii politici români din ultimii 20 de ani.

Tot mai mulţi români s-au săturat de UE şi îi incendiază steagul !

În ziua de azi, România produce mai mulţi bani de la bugetul naţional către suprastructura de la Bruxelles decât banii pe care îi obţinem de la bugetul european. De fapt, România din sărăcia ei, susţine financiar masiv Bruxelles şi UE, deci nu invers cum ar fi firesc. Protestul tinerilor de la Timişoara este începutul revoltei româneşti faţă de imixtiunile unei puteri supra-statale, care au transformat ţara noastră într-o periferie sub-colonială de la marginea noului imperiu, cu capitala la Bruxelles. Pentru mulţi români steagul UE, nu mai e simbolul liberei circulaţii, care a devenit un lux pentru majoritatea covârşitoare a populaţiei, ci e simbolul corupţiei endemice a Bruxelles şi reprezintă efigia negativă a imixtiunilor străine de interesul naţional românesc.
 

Alternativa islandeză la euro-austeritate

Pe scurt, prin refuzul de a salva băncile, prin urmarea unei politici de taxare progresivă, prin utilizarea măsurilor de control al capitalului și depreciere a monedei naționale, guvernul islandez a câștigat acel spațiu de manevră pe care economiile continentale sau Irlanda nu l-au avut, acestea trebuind să facă față unor constrângeri structurale mult mai mari ca urmare a apartenenței la zona euro. 
 

Zbigniew Brzezinski: o intervenție militară în Iran ar fi un act iresponsabil

  • Probabil la fel gândea şi în 1979, când era într-o funcţie oficială, când Iranul era aliatul SUA şi când avea loc acolo o insurecţie iniţiată de URSS.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Ştefan Vlaston, 2013: "Chiar evoluţia spre SUE, Statele Unite ale Europei, cu cedări de suveranitate, este benefică pentru România. Lăsată de capul ei, cu un popor pasiv, care nu ştie să-şi apere democraţia şi statul de drept, se pot întâmpla oricând evenimente precum cele din vara 2012, când justiţia, statul de drept, democraţia, au fost puse într-un imens pericol şi doar intervenţiile UE şi SUA ne-au salvat de la derapajul spre o nouă dictatură, machiată şi fardată ca fiind 'democraţie originală'."


Ştefan Vlaston, 2015 ("Statele Unite ale Europei, acum ori niciodată"): "Este momentul adevărului. Avem nevoie de un nou proiect, un nou tratat, pentru constituirea Statelor Unite ale Europei (SUE). Cu reguli clare, cu avantaje clare pentru cei care aderă la proiect, cu responsabilităţi clare ale guvernelor, cu limitări de suveranitate pntru cei care aderă la Uniune. Fără independenţă economică, dacă independenţa înseamnă să iei bani împrumut, după care să nu-i mai restitui. Un guvern SUE unic, cu prerogative clar delimitate. Un buget al SUE comun, folosit după nevoi, de fiecare ţară, sub control SUE. Ponderea în instituţiile de control să fie dată de nivelul contribuţiei la bugetul comun, altfel ne întoarcem la evenimente precum cele de azi din Grecia."


Postări populare (nu P.P.E. !):