20 decembrie 2010

Încă o măgărie de-a nemţălăilor



Deutsche Welle (organ mass-media oficial al statului german): 


Va denunţa România unilateral Mecanismul de Cooperare şi Verificare?

După încheierea Consiliului European, preşedintele României a făcut o declaraţie fără precedent ca ton şi mesaj. „Nu aş vrea să cred că am greşit prin această abordare constructivă şi că beneficiile în UE se obţin doar prin abordări confrontaţionale”, a spus Traian Băsescu.

Tonul acesta este însă mai relevant pentru politica internă decît pentru cea europeană. Preşedintele se află la al doilea mandat şi cu toate acestea nu a reuşit să atingă nici unul dintre obiectivele propuse: ridicarea mecanismului de supraveghere asupra afacerilor judiciare şi admiterea în Spaţiul Schengen, cu alte cuvinte confirmarea unei admiteri depline în cadrul Uniunii Europene. Eşecul său va atârna greu la viitoarele alegeri parlamentare, la care PDL nu va putea prezenta un bilanţ pozitiv.

Dar preşedintele şi ministrul său de externe par convinşi că România nu are nici o vină şi că eşecurile anticipate se datorează doar relei credinţe a unor ţări occidentale.

Teodor Baconschi a făcut la rândul său o declaraţie elocventă: „Nu suntem de acord cu această strategie alternativă de temporizare, bazată pe îngrijorări iraţionale”. Iată aşadar că preşedintele Traian Băsescu pare a fi gata de o „confruntare” cu o Europă care manifestă o conduită „iraţională”. [...]

Al doilea subiect de mare impact este cel legat de ţiganii români din ţările vestice şi mai ales Franţa. Practic, autorităţile de la Bucureşti au colaborat cu cele de la Paris, dar, în pofida aşteptărilor, pe alte canale, au criticat dur politica franceză, contribuind la instituirea unor sancţiuni împotriva Parisului.

Ca garant al noii ordini europene, Comisia s-a simţit obligată să ia apărarea celui slab şi aparent nedreptăţit. Relaţia cu Franţa a fost de aceea grav afectată.

În plus, România a trezit suspiciuni mai largi, deoarece a refuzat să admită că problematica romilor este în primul rând una naţională, pledând insistent pentru integrarea lor în ţările vestice. [...]

Din acel moment s-a schimbat însă radical şi poziţia preşedintelui Traian Băsescu, care a declarat că s-a săturat de „poveştile cu monitorizări”, iar ministrul său de externe a sugerat că România ar putea denunţa unilateral acest Mecanism.

Preşedintele a reluat practic retorica PSD, care vedea la un moment dat în mecanismul de monitorizare o expresie a politicii „coloniale” a ţărilor vestice. 

Incapabili să îndeplinească condiţiile MCV, politicienii de la Bucureşti se arată gata să declare că monitorizarea justiţiei româneşti este doar un pretext pentru menţinerea României la periferia Europei:

„România, a declarat preşedintele, nu acceptă ca MCV să fie utilizat ca o pârghie de blocare a unui drept şi a unei obligaţii pe care România o are. (...) subliniez faptul că putem să nu mai înţelegem rostul MCV, atât timp cât el este utilizat politic împotriva României. El este un mecanism de cooperare şi nu un mecanism de blocare a României”. [...]
*   *   * 

Când văd diverşi politicieni PDL (şi partidul, ca întreg) colaborând în diverse proiecte cu Fundaţia Konrad Adenauer, mi se face scârbă. Nu mai vorbesc de voturile de la Parlamentul European cerute de PPE (care este mână-n mână cu PES şi cu ALDE)...

Oare dacă al doilea agent de influenţă german (după Johannis), adică Andrei Marga (doctorat făcut în RFG, pe timpul lui Ceauşescu) ar fi prim-ministru, atunci ar fi lucrurile "bune" pentru coana Angela ("ai înnebunit o mahala ...") ?

Damn' krauts...

10 comentarii :

Riddick spunea...

În interviul din Oglinda.net (link-ul cu doctoratul în RFG), Marga declară că era admiratorul Şcolii de la Frankfurt (neo-marxişti):

THE FRANKFURT SCHOOL – This group
was founded by Bolsheviks and became an outpost of
European socialism in America. Two leading members
were Herbert Marcuse and Franz Norton, who was a Soviet
agent. The purpose was to stand the entire educational
system of the West, and the U.S. in particular, on its head.
With the help of John Dewey (a noted progressivepopulist
educator of the early 20th century), Frankfurt
School intellectuals were brought to America in 1933 and
placed in Princeton, Berkeley, and Brandeis. Their goals
were the teaching of homosexuality and sexuality to children;
the promotion of excessive drinking; and the destruction
of religion in the U.S.
The Frankfurt School developed the concept of cultural
Marxism – penetrate the culture. Take over the culture
and everything else will follow. They did that, and
today we have a complete cultural revolution. Many are
familiar with the phrase ‘make love, not war,’ which was
coined by Herbert Marcuse. They went after education
and the media, and they’ve been successful in changing
the entire worldview of Americans through what they call
“political correctness,” which is really cultural Marxism.
Their goal is to destroy Christianity, create chaos, and
then move from cultural Marxism to traditional Marxism.



http://riddickro.blogspot.com/2010/09/agenda-grinding-america-down.html


http://riddickro.blogspot.com/2009/11/funeralii-la-berlin.html

Crystal Clear spunea...

"Când văd diverşi politicieni PDL (şi partidul, ca întreg) colaborând în diverse proiecte cu Fundaţia Konrad Adenauer, mi se face scârbă."

Ce sila mi-e mie nu mai spun !

Mai ales ca am pornit cu inima curata si increzatoare ca ma pot baza pe acestoi oameni.
Cu stupoare insa am descoretir ca este o diversiune ingrozitoare...

Riddick spunea...

Ehe, ce-o fi în culise si nu se vede...

Riddick spunea...

Cine mama dracului îsi făcea doctoratul în Occident, plecând legal din RSR, dacă nu era omul regimului (şi dupa câte se pare, nu numai al unui singur regim)?

Crystal Clear spunea...

Ce sa mai spun?
Ai vazut cum il apara TRU pe Plesu ?

http://traianungureanu-tru.blogspot.com/2010/12/micul-pontadamus-ca-orice-bun-om-de.html#comments

Chiar daca Ponta este un tembel,Plesu nu merita sa fie aparat de TRU pentru ca este omul lui Patriciu , ataca PDL si face parte din secta.
Iar daca il apara asa, din prietenie n-are rost s-o lege cu politica....

Crystal Clear spunea...

Ca sa nu mai spun ofesiva asta a sectei de a concluziona ca romanii sunt stangisti:
Tismaneanu, Neamtu, Aligica- au facut ei studii si au ajuns la concluzia asta,auzi..

Mi-e din ce in ce mai multa sila pentru ca oamenii astia nu apara interesele romanilor..

Riddick spunea...

Am văzut, voi şi comenta acolo.

TRU tot nu s-a dezmeticit, nu vede cu cine are de-a face...

Crystal Clear spunea...

Ai dreptate.TRU este muuuult prea credul.
Ai vazut cel mai linguseste Tismaneanu aici :

http://tismaneanu.wordpress.com/2010/12/17/analiza-comunismului-autopsie-sau-vivisectie/

Vor sa-l atraga si pe TRU in secta

Riddick spunea...

Mai naiv, dar nu prost.

Crystal Clear spunea...

Corect !!
:)))))))))
Noroc ca-i inteligent !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: