20 decembrie 2010

Un sport la modă: dai în partid prin ziarele ostile, apoi ceri foncţii la congresul aceluiaşi partid



Mi se păruse mie mai demult că este ceva ciudat.

Nu reţin să se fi întâmplat pe la alte partide ceea ce se întâmplă în PDL de la o vreme - membri ai partidului atacă în mod repetat partidul, guvernul şi politicile sale, pe bloguri sau la televiziuni ori ziare ostile, apoi pretind că ei vor "reformarea" partidului, realizabilă (n'aşa ?) numai cu ei la conducere.

Sulfina Barbu este o activistă feministă şi globalistă, cu o agendă radicală, strecurată printr-o gravă eroare în conducerea PDL. 

Interviul de azi din Gândul o arată clar:


Ce se întâmplă în grupul PDL din Camera Deputaţilor? Acest vot vine după o serie de gafe. E o problemă cu conducerea grupului?
-Da. Eu cred că trebuie să se revizuiască planul de acţiune şi poate că ar trebui să ne uităm şi la cei care ne conduc. Liderii de grup trebuiau să ceară comisiei juridice să analizeze mult mai devreme cazul Ridzi, astfel încât să nu venim cu votul în ajunul Crăciunului. S-au suprapus prea multe voturi importante. Faptul că ai noştri colegi nu au respectat decizia politică ne arată că e o problemă şi în conducerea grupului.

E nevoie şi de o schimbare la conducerea partidului?
- Când discutăm de viitoarea conducere, vorbim foarte mult de persoane, de trei patru oameni, dar nu discutăm de proiecte. Vreau ca PDL să stabilească ce vrea să facă. Am câteva întrebări la care aş vrea să-mi răspundă cei care îşi asumă viitoarea conducere a partidului: cum putem pune la punct un mecanism de promovare a resursei umane; cum apărăm criteriile de integritate; care va fi politica în domeniul fiscal; care va fi politica de alianţe politice; care e viziunea PDL pe împărţirea administrativ-teritorială a României. Sunt întrebări la care vreau răspunsuri, pentru că acum avem o acţiune politică ce nu mi-a stabilit o line clară.

Emil Boc ar trebui să mai candideze?
- Dumnealui trebuie să răspundă. Până acum nu s-a pronunţat . Nimeni nu-i poate lua acest drept. Sigur că poate veni să candideze, dar deocamdată nu l-am auzit să aibă acest obiectiv. Ştiu de intenţia domnului Vasile Blaga, care e un candidat redutabil şi puternic. Pot fi şi dintre cei nou veniţi în partid: mă gândesc la Sever Voinescu sau Cristian Preda. De ce nu, poate şi domnul Teodor Baconschi. Important e dacă reuşeşti să convingi membrii că, într-adevăr, ştii care e drumul înainte pentru acest partid. Aici faptele ne demonstrează că acum nu avem o decizie foarte hotărâtă la nivelul conducerii partidului.

La ce funcţie veţi candida?
-Pot să mă gândesc la o funcţie de vicepreşedinte. În primul rând, mă gândesc în continuare la preşedinţia Organizaţiei de Femei. Voi vedea dacă va fi cazul să fac pasul spre o funcţie de vicepreşedinte. Am aceste două opţiuni.
- - - - -

"Succes" la congres, fă...

6 comentarii :

Riddick spunea...

"Cum se promovează în partid"... Pâi te aleg membrii de partid. Sau trebuie la orice promovare cerută aprobarea "sectei" ?!

Crystal Clear spunea...

Ce obraznica si tupeista !
La fel sunt toti cei din secta.
Au obiective stabilite bine de tot.
Cu ei trebuie procedat RADICAL.

Riddick spunea...

Sper. Cu toată gălăgia care ar face-o, i-aş da afară în şuturi.

PS: Ştii cine este ambasadorul României la Uniunea Europeana ? Mihnea Motoc ! Bărbatu' lui Iulia Motoc.

Crystal Clear spunea...

Ce increngatura !
Ti se face rau.
Cateodata cred ca nu se mai poate face nimic,au tesut astia o panza de paianjen ....

Riddick spunea...

Mă tem ca acest congres va fi o şansă care nu va mai apare pentru mult timp de acum înainte.

Oricum, aştept apariţia partidului de dreapta eurosceptic (nu PRM, care-i de stânga şi pro-UE, nici caricatura de "Jobbik-în oglindă" pe care o scoate acum Noua Dreaptă).

Crystal Clear spunea...

Asa este.
Sa vedem cat de mare va fi manipularea sectei...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: