26 octombrie 2010

Andrei Marga pe lista scurtă de premieri a PNL, după discuţia privată cu Angela Merkel ?



PNL anunţase oficial trei nume avute în vedere pentru funcţia de prim-ministru, într-un eventual guvern la care PNL ar participa: Klaus Johannis, Stere Farmache şi Mariana Gheorghe. Asta era pe 14 octombrie.

Desigur, decizia se luase cu ceva timp mai înainte.

Pe 12 octombrie, Angela Merkel vizitează Clujul şi are o întrevedere privată cu rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Andrei Marga, membru al PNL:
Care au fost discuţiile purtate cu cancelarul german în biroul dvs.?
Pot să vă spun că doamna cancelar federal era interesată de situaţia din România în termenii normali, ca un european care se interesează de ceea ce se petrece în Uniunea Europeană. A fost o discuţie privind aspectul economic. Mi-a cerut părerea privind evoluţia în economie şi i-am răspuns. După opinia mea, evident că în toată Europa sunt dificultăţi în economie, dar acestea sunt de grade diferite: neajunsuri, recesiuni, crize etc. Am spus că opţiunile politice şi economice româneşti, de depăşire a crizei, trebuie puse la îndoială şi nu vor duce la ieşirea din criză.[...]

M-a întrebat care este părerea mea privind evoluţia politică şi a ajuns la întrebarea dacă majoritatea care s-a creat în 2009, în jurul unei personalităţi de la Sibiu (Klaus Iohannis, primarul Sibiului, propus premier de PNL şi PSD înaintea prezidenţialelor - n. red.), era soluţia mai bună. Am spus categoric: da.

 La emisunea "100%" de la B1TV de luni seară, unde a fost invitat, deputatul PNL Relu Fenechiu anunţă o listă scurtă de premieri din partea PNL, modificată: Klaus Iohannis, Stere Farmache şi Andrei Marga:
- Pot să vă spun că PNL are trei propuneri de premier: Klaus Iohannis, Stere Farmache și rectorul Universității Babeș - Bolyai. Dacă nu va fi dorit niciunul dintre ei, nu este nicio problemă.

9 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Mi-a placut Basescu ieri cand a spus ca in acest moment este nevoit sa faca "ceea ce este mai bine pentru TARA " si nu pentru popor ( TVA 5% si neimpozitare pana la 2000 lei)

Andrei Marga este membru al Ins.Aspen condus de Geoana ,apoi in tot feleul de masonerii care vor "binele Romaniei"

MARGA ANDREI

http://covidiu.wordpress.com/2010/10/13/lista-masonilor-din-romania/

Riddick spunea...

Are o replică Alexandru Lăpuşneanu în filmul "Întoarcerea lui Vodă Lapusneanu", când îl întreabă un boier dacă "îl vrea Moldova":

"Cine-a întrebat-o vreodată pe Moldova ce vrea ?"

Da, Marga e "cadru de nădejde".

Crystal Clear spunea...

Trecem prin momente foarte grele.Suntem pe marginea prapastiei.

Din ceea ce vad eu lumea il intelege pe Basescu.

Galeata cu Pixeli spunea...

Ma intreb daca Merkel nu e venita sa se bage in seama pe ruta Herta Muller-PNL.

Riddick spunea...

Vizita lui Merkel la Cluj se pregătea din 2007.

A fost şi ceva cu întrevederea privată cu Marga.

Mihai Pop spunea...

Pula de Marga. de abia astept sa ajung in senatul UBB din partea studentilor sa ma cert cu el. TOti studentii din Cluj au gratuit pe 2 linii de transport daca sunt la buget si 50% reducere daca sunt la taxa. Mai putin cei de la UBB, la care se aplica procentele de mai sus, dar pe o singura linie. De ce? Ca una e finatata de primarie si celalta de universitate. si UBB nu a platit. Si mai imi zice el de dezvoltare si model european. Si ne plangem ca nu avem doctor honoris cauza si la noi, ca suntem de lsaba calitate. Pai bine ca golesti juamte din centru clujului ca vine o baba pentru 2 ore in cluj, ca ai tu nsite interese cu ea, dar cand e vorba sa sustii interesele reale ale societatii, nu, ii defavorizam chiar pe ai nostri!

Ah, si bursele inca nu au venit. Vin (sper retroactiv) prin decembrie-ianuarie.

Riddick spunea...

Vezi că e mafie mare la alegerile pentru senaturile universitare, PSD dar şi PNL au activişti printre studenţi.

Mihai Pop spunea...

No, si tu crezi ca noi nu avem? =))

Riddick spunea...

No, aşe ! D'apăi, bine ! :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: