26 octombrie 2010

Andrei Marga pe lista scurtă de premieri a PNL, după discuţia privată cu Angela Merkel ?



PNL anunţase oficial trei nume avute în vedere pentru funcţia de prim-ministru, într-un eventual guvern la care PNL ar participa: Klaus Johannis, Stere Farmache şi Mariana Gheorghe. Asta era pe 14 octombrie.

Desigur, decizia se luase cu ceva timp mai înainte.

Pe 12 octombrie, Angela Merkel vizitează Clujul şi are o întrevedere privată cu rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Andrei Marga, membru al PNL:
Care au fost discuţiile purtate cu cancelarul german în biroul dvs.?
Pot să vă spun că doamna cancelar federal era interesată de situaţia din România în termenii normali, ca un european care se interesează de ceea ce se petrece în Uniunea Europeană. A fost o discuţie privind aspectul economic. Mi-a cerut părerea privind evoluţia în economie şi i-am răspuns. După opinia mea, evident că în toată Europa sunt dificultăţi în economie, dar acestea sunt de grade diferite: neajunsuri, recesiuni, crize etc. Am spus că opţiunile politice şi economice româneşti, de depăşire a crizei, trebuie puse la îndoială şi nu vor duce la ieşirea din criză.[...]

M-a întrebat care este părerea mea privind evoluţia politică şi a ajuns la întrebarea dacă majoritatea care s-a creat în 2009, în jurul unei personalităţi de la Sibiu (Klaus Iohannis, primarul Sibiului, propus premier de PNL şi PSD înaintea prezidenţialelor - n. red.), era soluţia mai bună. Am spus categoric: da.

 La emisunea "100%" de la B1TV de luni seară, unde a fost invitat, deputatul PNL Relu Fenechiu anunţă o listă scurtă de premieri din partea PNL, modificată: Klaus Iohannis, Stere Farmache şi Andrei Marga:
- Pot să vă spun că PNL are trei propuneri de premier: Klaus Iohannis, Stere Farmache și rectorul Universității Babeș - Bolyai. Dacă nu va fi dorit niciunul dintre ei, nu este nicio problemă.

9 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Mi-a placut Basescu ieri cand a spus ca in acest moment este nevoit sa faca "ceea ce este mai bine pentru TARA " si nu pentru popor ( TVA 5% si neimpozitare pana la 2000 lei)

Andrei Marga este membru al Ins.Aspen condus de Geoana ,apoi in tot feleul de masonerii care vor "binele Romaniei"

MARGA ANDREI

http://covidiu.wordpress.com/2010/10/13/lista-masonilor-din-romania/

Riddick spunea...

Are o replică Alexandru Lăpuşneanu în filmul "Întoarcerea lui Vodă Lapusneanu", când îl întreabă un boier dacă "îl vrea Moldova":

"Cine-a întrebat-o vreodată pe Moldova ce vrea ?"

Da, Marga e "cadru de nădejde".

Crystal Clear spunea...

Trecem prin momente foarte grele.Suntem pe marginea prapastiei.

Din ceea ce vad eu lumea il intelege pe Basescu.

Galeata cu Pixeli spunea...

Ma intreb daca Merkel nu e venita sa se bage in seama pe ruta Herta Muller-PNL.

Riddick spunea...

Vizita lui Merkel la Cluj se pregătea din 2007.

A fost şi ceva cu întrevederea privată cu Marga.

Mihai Pop spunea...

Pula de Marga. de abia astept sa ajung in senatul UBB din partea studentilor sa ma cert cu el. TOti studentii din Cluj au gratuit pe 2 linii de transport daca sunt la buget si 50% reducere daca sunt la taxa. Mai putin cei de la UBB, la care se aplica procentele de mai sus, dar pe o singura linie. De ce? Ca una e finatata de primarie si celalta de universitate. si UBB nu a platit. Si mai imi zice el de dezvoltare si model european. Si ne plangem ca nu avem doctor honoris cauza si la noi, ca suntem de lsaba calitate. Pai bine ca golesti juamte din centru clujului ca vine o baba pentru 2 ore in cluj, ca ai tu nsite interese cu ea, dar cand e vorba sa sustii interesele reale ale societatii, nu, ii defavorizam chiar pe ai nostri!

Ah, si bursele inca nu au venit. Vin (sper retroactiv) prin decembrie-ianuarie.

Riddick spunea...

Vezi că e mafie mare la alegerile pentru senaturile universitare, PSD dar şi PNL au activişti printre studenţi.

Mihai Pop spunea...

No, si tu crezi ca noi nu avem? =))

Riddick spunea...

No, aşe ! D'apăi, bine ! :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: