22 februarie 2012

Bodu dă iar indicății



După ce a cerut scrierea pe pașapoarte a numelui statelor din UE "în subsidiar", sub denumirea Uniunea Europeană, și după ce a cerut "est-europenilor" boicotarea produselor olandeze și spamarea site-ului creat de PVV, europarlamentarul PDL/PPE Sebastian Bodu cere acum demiterea de la AVAS a economistului Liviu Voinea, cel care a atras atenția asupra problemelor pe care le poate avea România dacă aderă la tratatul fiscal european (aici și aici):

Comunicat de presă (22 februarie 2012)
 
REF/ Sebastian Bodu: Solicit AVAS să dispună revocarea imediată din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Eximbank a d-lui Liviu Voinea, de unde încasează câteva mii de euro pe şedinţă, după care acesta va fi liber să critice orice şi oriunde, atâta vreme cât o va face pe banii lui şi nu pe banii celui criticat.

Constat zilele acestea cum diverşi analişti, mai mult sau mai puţin economici, critică proiectul final al Tratatul Fiscal la care România a aderat cu ocazia Summit-ului European din 8 decembrie 2011. Acest tratat a fost convenit de către toate părţile prezente, fără rezerve şi fără clauze individuale aplicabile doar uneia sau unora dintre ele.

De altfel, astfel de clauze nu sunt specifice tratatelor internaţionale, unde eşti sau nu eşti parte, iar dacă devii pe parcurs, aderi în corpore la prevederile tratatului în speţă.

Fără a nega libertatea oricărei persoane de a dezbate şi de a critica prevederile unui tratat internaţional - chiar şi când este o garanţie pentru ca un stat membru UE să nu mai ajungă în situaţia Greciei, de exemplu, - nu pot însă să accept că astfel de critici să vină chiar din partea unui reprezentant al statului, de la cineva care, în afară activităţii de comentator economic, reprezintă statul român într-o funcţie remunerată.

În aceste condiţii, consider că Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) trebuie să dispună revocarea imediată din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Eximbank a d-lui Liviu Voinea, de unde încasează câteva mii de euro pe şedinţă, chiar şi când nu se duce. După care dl. Liviu Voinea va fi, desigur, liber să critice orice şi oriunde, atâta vreme cât o face pe banii lui şi nu pe banii celui criticat.

Menţionez în final că administratorii unei societăţi comerciale nu sunt angajaţi ai societăţii, deci ai Eximbank. Ei reprezintă în cadrul societăţii interesele acţionarului care i-a numit în acea funcţie - în cazul de faţă statul român prin AVAS - iar funcţia în speţă este exercitată în temeiul unui mandat esenţialmente revocabil.

Sebastian Bodu, europarlamentar al PDL
 

5 comentarii :

Riddick spunea...

Face caz de miile de euro pe ședință, de parcă el nu ia mii de euro de la Parlamentul European, unde votează cel mai adesea împotriva intereselor României, precum toată turma de 33 de europarlamentari.

Să vedem ce va face AVAS.

Crystal Clear spunea...

Acest tratat este impotriva intereselor Romaniei

Anonim spunea...

Deci, apud Bodu, cine "reprezintă statul român într-o funcţie remunerată" nu are voie să critice politica guvernului. Asta se aplică, bănuiesc, şi la femeia de serviciu angajată la vreo instituţie de stat.
Remarc totodată lipsa completă de relevanţă a rezultatelor concrete obţinute de Liviu Voinea în funcţia lui de reprezentant al statului la Eximbank. Judecarea se face strict după criteriul ideologic.

Riddick spunea...

Asta mai arată și atmosfera ireală în care se mișcă trepădușii ăștia de Bruxelles, se cred semizei, infailibili precum Papa.

Crystal Clear spunea...

Clown, DL Goe...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: