09 martie 2024

Pastila R (39)

 
Se dau tot mai multe semnale: "România nu scapă" (de război).
Cele din alt-media, mult mai explicite.
Dar... poate România scapă prin război.
Că de vreo câteva decenii nu-i capabilă să scape în vreun alt mod.
 
 
Divizarea comasaţilor va trage voturi de la Piedone către Firea (bizonu' pesedé, readus la iesle). Avantaj Nicu Paris. Că Firea, fără întăriri...
Cheia este la ce vrea peneleu': vine cu Burduja fiindcă chiar-speră, ori bagă în cursă un fel de cîrstoi, ca bizonu' penelé să priceapă aluziv că targetu' real al PnL este Nicu Paris? Şi de ce să n-o recunoşti explicit?!
În noul aranjament, baza conjuncturală a lui Piedone-CNN îşi cam pierde motivaţia.
 
 
Cam jumătate dintre parlamentarii republicani au votat "ajutorul ucrainean", care, astfel, a trecut.
Eu unul voi încerca să stabilesc câţi dintre ei au fost, mai recent sau mai de demult, "Trump-endorsed". Adică sprijiniţi de Trump în campaniile din statul fiecăruia. Cea din Partidul Republican, primary, şi de la alegerile parţiale (midterm) sau generale.
Sau, care vor mai fi iar trumpsusţinuţi şi după chestia asta.
Şi sper că şi alţii o vor face. Iar lumea, să afle.
#dubious agendas masquerading as conservatism
 
 
Spionajul militar ucrainean scoate pe piaţă (via Kyiv Post) "informaţia" cum că AUR urmează să lanseze diversiuni ("provocări informaţionale anti-ucrainene"). Sunt citaţi şi "auriştii" bulgari de la "Renaşterea" (Възраждане), cu ceva acţiuni mai concrete în zona Odesa (asta presupunând agenţi de teren).
Pâi dacă AUR "e capabil" să îngrijoreze ditamai Dispozitivul Militar Aliat, n-ar creşte el în ochii naţionaliştilor RO? Chestia este: chiar "îngrijorează", ori cineva dă la pompă ca să pună fraierii botu'? Şi votu'...
Dar trebuie avută în vedere şi varianta inversă: "compromiterea prin 'aprecierea' suspectă, 'umflată', dată de către inamic".
 
 
Vasile Bănescu, despre prezența preotului ortodox Ciprian Mega la Moscova: „Prezența acolo, în contextul actual, a unui preot al Bisericii Ortodoxe Române – orientate firesc alături de statul român cu privirea spre tragedia din Ucraina și spre Europa democratică – este un act nefiresc și ușor interpretabil fie ca nepăsare afișată, fie ca sfidare asumată față de întreg contextul binecunoscut. Mă îndoiesc că prezența sa acolo ar fi putut primi necesara binecuvântare a ierarhului său”.
C.M. este regizorul filmului "21 de rubini", selecţionat la Festivalul de film de la Moscova, în competiţia pentru premii. Prin ce peripeţii o fi trecut delegaţia filmului pentru a ajunge la festivalul "sancţionat", schimbând minim 2 avioane pentru a ajunge la Moscova.
Slugile de la Bucureşti turbează, Bănescu fiind una dintre ele. Nici nu realizăm cât de gravă este infestarea B.O.R... Bănescule, şi dacă ierarhul i-a dat "necesara" binecuvântare?!
Cât despre "sfidare", ne-am cam săturat de-alde ăştia ca voi (vânduţi, alogeni ori "parteneri strategici"), care ne sfidaţi spunându-ne că nu trebuie ţinute legături cu cea mai mare ţară ortodoxă.
 
 
Până una-alta, singurul produs politic al lui Cozmin Guşă este Rareş Bogdan (că mai moşmondeşte pe lângă câte unii, poate - dar nu-i Creatorul lor).
Arătarea pe care a crescut-o în eprubetă la Realitatea TV, ani de zile.
Se face că uită, acum...
Dincolo de realitatea flagrantă, mie-mi-pare totuşi bine: ăla e atât de smucit şi de fals, încât de fiecare dată când latră pe sticlă depunctează peneleul (PPE-ul...).
"Singurul"? Na, c-am uitat.
A clocit recent un fel de think-tank, Clubul de Gândire Gold (FM), după numele radioului. Populat cu strigoi fake gen SR-S, "H.D. Hartmann", Ghilezan, Guşă (Sr. & Jr.), gen.(r.) Grumaz, Peiu, Romoşan, "Aurelian", Neamţu, Alexa, Severin, Dungaciu...
Deci, aşa. Buuuun...
 
 
Nu triezi "Hamaşii" cu artileria.
Dacă chiar vrei s-o faci, ieşi la bărbuncă şi bagi n-şpe mii de infanterişti, şi triezi / grab them "bob cu bob". Eh, cu pierderi proprii &all.
Da' poate vrei altceva...
 
 
Dronelakogălniceanu.
(GI-ii [poate] or fi preferat nişte Druuna...).
 
 
"In ză Neivi".
Da' să vedem, cine-or fi naivii.
Trimişi de IohAnus* în Marea Roşie, contra houthilor din Yemen.
La ordin extern, clar.
Bă koae, voi credeţi (ăia care v-oţi ambarca**) că şi de data asta e voiaj, sejur, croazieră?! Ă?
Nu mai zic nimic despre cauză, evident-odioasă.
Cât despre "integritatea" voastră corporală***... I don't give a shit. 
Neither IohAnus or The Firefly, too.
- - - - -
* a notificat parlamentu' că "se trimit trupe" acolo
** pe ce? pe canoniera aia veche de peste 40 de ani?
*** şi mentală, din moment ce "figuraţi acolo"
 
 
Şi dacă "abţinerea" israeliană are drept scop principal conspirarea regimului cripto-sionist Putin?
Care astfel nu se mai află pus în situaţia de a riposta efectiv împotriva unui atac* desfăşurat atât peste teritoriul unui aliat (Siria), cât şi peste anumite mijloace** plasate deja acolo dar care pân'-acum (sorry... ) n-au contat decât ca decor.
Să mai pomenesc despre lipsa livrării de avioane militare Siriei, şi de pregătirea de piloţi pentru ele? În toţi aceşti ani. Poate Unchiul Li s-ar ocupa mai bine? Poate nu-i la fel de anchilozat...
- - - - -
* Ori, de a-şi justifica "neputinţa" ori... "tactica subtilă". Nota bene, "regimul Putin" nu-l asimilez cu "Rusia", şi din ce în ce mai mulţi patrioţi ruşi procedează identic.
** Din 2015, de la "angajarea" rusă în Siria (după doborârea de către Turcia a unui avion RU), au urmat dislocarea unor baterii S-300 şi S-400 acolo, dar care "tac".*** 
*** Se pare că RU a permis control sirian parţial peste foarte puţine baterii S-300 (S-400 menţinându-le out of reach, doar la bazele proprii).
 
 
Văzută de mine undeva, pe un blog "angloamerican" cu care nu rezonez. Dar mai intru pe-acolo să văd una-alta (Raconteur scrie bine chiar dacă s-a înhămat greşit). 
- - - - -
So if you can't grasp this reality easily in times of quiet contemplation, you're really going to get your ass kicked by it when shit's blowing up all around you and other people's body parts (and random pieces of same), along with bullets and shell fragments are flying all about hither and yon, alternately whizzing, or screaming. [...]
Rules are for games.
War isn't a game.
Don't be delusional.
I repeat this lesson, because we're on the cusp of a real honest-to-God war. [...]
"Victory Or Death" isn't just a cute slogan. It's been the way of the world since about Ever.
You're not voting your way out of what's to come.
At best, that might be another brief reprieve in the continuing onslaught. [...]
And if (let's be serious, when) this gets ugly and kinetic, like every other time in world history to date, comforting delusions will be an anchor around your neck in the middle of a flood. [...]
So I beseech you, as kindly as possible:
Wake. The Fuck. Up.
 
 
Tătăiţă Putin...
Ori eşti normă întreagă la ce începe acum (văd c-ai fi dat oarece declaraţie privind lansarea iraniană), ori...
Nu prea te văd bine (dat fiind tălpile pe care le pui constant de ani de zile): sunt destui la Москвa care ştiu ce au de făcut şi n-au nevoie de papiţoi...
 
 
Dragnea se baza pe Burci (şi) pentru accesul "facil" la agapa de la inaugurarea lui Trump. "Dosar DNA redeschis".
teleormane, dacă "nu ştiai" cine-i Burci, mai bine lasă-te dracu' de meserie şi nu ne mai încurca...
 
 
"Iarba rea din holde piară,
Piară duşmanii din ţară"
Da' şi când s-o aplica...
 
 
La revista "22", niciun cuvânt despre dispariţia lui Ilie Şerbănescu.
Măcar ca "ştire seacă" (recent dispărutul NManolescu are acolo elogii...).
I.Ş. fusese cândva autor acolo (la "22"), însă cu articole în disonanţă faţă de linia sorosistă a oficinei.
La un moment dat, "au divorţat" dezagreabil.
Linkul (salvat de mine) care trimitea la veee-chile lui articole de la "22" nu mai este activ ("404 Sorry, the page you are looking for could not be found.")
Şi asta recent, ţin minte perfect că acum vreo doi ani încă mai era activ...
Dar se mai poate accesa (încă?) aici, la Arhiva Internetului.
Rămas-bun, bre 'nea Ilie...
 
 
Unde-i Barna, "Omul din Lună"?
Că îi facusem şi tag, la blog.
Ăăăă-ăăă...


Cu un candidat obscur pentru PGMB, şi acum şi cu "refuzul lui Guşă", să fie şi AUR angrenat în alegerea candidatului real al Sistemului? 
Adică, Piedone.
În plus, "maşinaţiunea" lui Guşă de a condiţiona propria candidatură la PGMB de cea a lui Simion la Preşedinţie. "Mă bag acum 'ca să tractez partidul', dar şi tu te obligi să candidezi, la toamnă".
Dacă cei doi sunt înţeleşi? Autosabotaj în formă continuată: "Induci propriului public îndoieli privind linia partidului şi integritatea liderilor".
 
 
În traducere de pe un site rusesc (Oдна Pодина, "România laudă Kievul pentru cedarea [sa în privinţa] intereselor ucrainene):
"Nu moldovenii sunt un duplicat al românilor, ci românii sunt un duplicat al moldovenilor, pentru că românii și România au apărut pe harta lumii în forma lor actuală abia în secolul al XIX-lea ca proiect geopolitic al Occidentului. Pentru a bloca axa Moscova-Belgrad. Funcția geopolitică a României este de a interfera în cooperarea ruso-sârbă, şi asta şi fac românii. 
România nu are nevoie de moldoveni, pentru că poporul moldovenesc este istoric apropiat de Rusia ortodoxă. Prin redenumirea moldovenilor români (fără acordul moldovenilor înșiși), Bucureștiul câștigă dreptul de a declara că nu moldovenii, ci românii locuiesc în regiunile Cernăuți și Odesa din Ucraina."
Place au ba, aici sunt trecute nişte chestii serioase. Iar cea mai serioasă mi se pare aceea că poporul român este de foarte multă vreme instrumentat fără ştirea sa şi cel mai adesea împotriva intereselor sale. 
 
 
Sesizez un fel de pattern:  
- Ucrainenii lansează încoace drone aeriene*, ori lasă în derivă** drone marine ("bărci"). Mai-nainte, mine marine. În ideea că astfel se face vâlvă în RO şi bizonu' pune botu' la rezbel.
- Stăpânirea RO ia act de "obiecte" şi dă esplicaţii vagi ori alambicate... şi-atât. "Nu parcurge - încă - tot scenariul".
- La un moment dat, ori secvenţa va înceta, sau... U[S]A va plusa: intensificare, ca Stăpânirea să înceapă să ragă fals, "auliuuu, rezbel!"
- - - - -
* poate chiar ruso-iraniene Geran/Shahed capturate semi-intacte şi recondiţionate, ori replici identice
** curentul din Marea Neagră este circular, tot el aducea şi minele plutitoare
 
 
O întrebare simplă pentru unii dintre potenţialii votanţi de-ai comasaţilor (PSDNL): "Aţi accepta/încerca o experienţă gen swingers party?"
Răspunsul lor, chiar nerostit, le-ar impune o conduită identică.
 
 
Nu atât "intervenţia la cerere" în Repmoldova o văd periculoasă, cât "cedarea ucraineană subită" în Bugeac şi Bucovina nordul Moldovei (şi în Galiţia - dar aici e problema PL). Cum ar veni, înjghebarea unor avanposturi NATO ad-hoc, cu statut statal "legitim", cică. Teritorii româneşti la foc automat*, acoperite de punctucinci.
Aloo! Acolo este zonă de război. Perfect vizibilă, şi definită precis de teorie, chiar dacă RU n-a declarat-o încă în mod expres.
Găgăuzia a (re)amintit că va declara secesiunea "în cazul în care" (şi chestiunea este acoperită de Constituţia MD).
- - - - -
* Yes. Literally. And some more.
 
 
USL-ul din 2012 a fost prezentat bizonului drept asocierea "alor lui" împotriva Sistemului. Deci, implicit, şi "împotriva oligarhilor şi a pionilor străini".
"Noul USL" comasat din 2024 încearcă să mimeze* acelaşi lucru, dar chiar "reconstituirea" sa îl demască drept vehicul politic al oligarhiei coloniale RO şi al Occidentului Colectiv.
Iar repezeala cu care s-a făcut indică probleme majore (şi) în Zona RO din EuroSistem.
- - - - -
* nu se exprimă explicit pe subiect - din motive tactice dar şi ideologice
 
 
Când a dispărut denumirea de "Cimitirul 4 aprilie (1944)"?
De-o fi existat vreodată (personal, nu ştiu).
Fiindcă ea ar fi putut exista: ori măcar până-n august 1944, ori (re)introdusă odată cu "Războiul Rece". Sau... oricând. Ca denumire oficială, nu că "aşa-l ştie/ştia lumea".
Acel cimitir lăsat, ruşinos, în paragină. Ajuns un LOC VIRAN, cu gropi comune rămase fără însemne. Dar cum de a ajuns aşa? Să fi putrezit toate crucile de lemn puse la început, şi să nu fi fost adăugate apoi construcţii funerare? Cruci, plăci, monumente...
Peste 5500 de înhumaţi, din mai multe bombardamente "aliate" (de la cel din patru aprilie, "doar" 2942).
CINE "a autorizat" - în anii din urmă - noi înhumări peste cele vechi? S-a pornit "dinspre spatele curţii" înspre stradă, la rând. Şi nu sunt semne că s-ar fi sesizat cineva şi că s-ar fi luat măsuri.
Este aproape ireparabil, "renovarea" se apropie de 50% din "curte". Dacă nu cumva şi clădirile vecine din spate, mai noi, s-ar putea adăuga "operei".
Altfel, statul ungar îngrijeşte mormintele de război (austro-)ungare din primul război mondial, şi ungare din cel de-al doilea război mondial, aflate tot pe-acolo.
Cel român... punctepuncte.
Iniţial, un lot liber din terenul Cimitirului Calvin (din Bucureşti), deja existent în 1944. Aceeaşi denumire acoperă acum oficial şi "lotul fără nume"...
 
 
La 80 de ani de la bombardamentele americane ("aliate") de la 4 aprilie 1944 asupra Bucureştiului, niciun demers comemorativ decent din partea Primăriei Generale, a Consiliului General, a Guvernului ori a altor organe de partid şi de stat. Sunt anunţate comemorări şi parastase însă numai din iniţiative private, pe 4 şi 6 aprilie a.c.
La 40 de ani de la cutremurul de la 4 martie 1977, a fost o comemorare discretă, aproape anonimă, la Palatul Şuţu (Muzeul Municipiului Bucureşti, care ţine de PGMB), organizată însă de Uniunea Arhitecţilor din România.
Evenimente similare, atitudini similare din partea autorităţilor "de stat". La cel din 1944 numărul de morţi a fost dublu faţă de cel din 1977 (la Bucureşti).
 
 
MAp"n" a rămas în pronunţare cu drona aia: "a cui este?"
Hai, că doar nu credeţi că poate avea eroare la ţintă de 20+ km, ori că "un fragment dintr-o 'dronă rusească' doborâtă de ucraineni" mai poate şi plana 20+ km, şi exploda (crater 2x4 m), ori că Ivan a băgat băţul prin gard aşa, de amuzament.
Celelalte variante sunt lesne de ghicit. De fapt, varianta. Dar nu vă limitaţi la a considera punctul de lansare ca fiind doar de pe teritoriul ucrainean actual. Au mai fost chestii dintr-astea semnalate şi la "revoluţie" (bingo?).
Şi ce dracu', nu există documentată traiectoria reală, măcar pe partea finală? Ori n-a crescut încă destul de mare kogălniceanul, să poată şti?!
 
 
Hoo-pa. Avem deja probleme mari cu haholii fugiţi din "Ucraina" care or să rămână (? io sper că nu...) pe capul nostru:
De ce medicii refugiați ucraineni nu profesează în România. Medic oftalmolog: „Aș munci, trebuie să trăiesc cumva / Nu pot da cu mopul, să merg la o cafenea să mătur podelele pentru a întreține copiii, având astfel de diplome” 


Ar trebui să citească astea şi fanii lu' Trump din RO, dar este inutil: sunt la fel de bătuţi în cap precum haştagii, doar că din altă direcţie.
Fostul - ptiu, drace! şi poate şi viitorul - ambasador numit de Trump în România (Ţucărman) o ţine langa cu aceeaşi vrăjeală stricată despre "ce ar trebui să facă România". Ca bun partener al jid... ăăă... al Licuriciului.
În urmă cu câteva luni o plasase pe-aia cu statul trebuie să vândă tot ("trebuie să terminăm revoluţia din 1989", "statul controlează prea multe domenii"). Adică, lichidarea statului. Precum şi lichidarea partidelor pro-româneşti ("serviciile române trebuie să-i scoată pe ruși din ecuația politică română", "nu contează dacă ai un vot, 3% sau 5% din voturi - ca Diana Șoșoacă -, serviciile trebuie să își facă datoria"). Mda, mai nimic nu contează pentru eschimoşi. Numa' tuhăsu' lor. Şi-atât!
Mai ieri s-a spart (la Chirieac), plusând direct înspre lichidarea românilor prin împingerea lor către un război cu Rusia ("Eu cred că ruşii au început un război hibrid împotriva Occidentului de mai mulţi ani. Trebuie să recunoaştemsuntem într-un război aici şi trebuie făcuţi paşi ca să ne apărăm - pași hibrizi și pași militari."). Cum ne mai include el pe noi în pluraluri de război şi în "Occident". Oops, dacă năvalnicii - prin absurd, absolut utopic - ar lua puterea la Moscova, atunci unde s-ar opri (ca definiţie) Occidentul? La Vladivostok?
 
 
Ehe, mai sărea cineva cu gura dacă elevul "naţionalist" de la Baia Mare era sancţionat dacă afişa şi difuza stickere gen "Ieşirea din UE şi din NATO - singura soluţie !" şi nu pe subiectul "Basarabia"? Sistemul* joacă un gambit aici făcând valuri, aparent încurajând "subminarea autorităţii (şcolare, de decizie)" dar pregătind terenul pentru "receptarea corectă"** a evenimentelor de un anumit tip care vor urma (şi în) Repmoldova.
- - - - - 
* "Echipa de zgomote", vorba lui CVT, şi hop alături repede: târnovenii, roncii şi alţi infiltraţi.
** Desigur, numai conform narativului oficial (uneori chiar variabil, după caz). Pâi cum altfel?!
 
 
Podu Iloaiei.
"- Podu' Crimeei, hîhî...". 
"- Ăăă... Ce 'săşi? Ia de-aici, joac-o pe-asta: podul Baltimorelui".
Cineva a dat un mesaj. 
 
 
"Şoşoaca în baie". Venus din Willendorf. Hai - să fie. S-o vedem şi pe-asta. Dar ea însăşi deja a zis că she doesn't give a a fuck [about it].
Bă, atâta-i duc/e capu' - da' şi ea... să nu-l miroasă pă Silvestru... 
 
 
"Le este frică dă patronii dă pă la corporaţii, care le spun să se comporte într-un anume fel... Cum i-au scos în stradă, acum îi pun să facă altceva, să meargă ca vitele să' vaccineze, să nu mai poată să meargă la serviciu dacă nu s-au vaccinat, sau dacă nu au o retorică - ăăă... - corespunzătoare în companie, în companii se vânează oamenii care la ţigare... nu discută corespunzător."
Cozmin Guşă, interviu live cu Bahmu (tadada for tadada, pe YouTube, acum doi ani).
De-aia zic: e bine să avem arhive bine puse la punct... 
 
 
Întrebare întrebătoare în două trepte, care va deranja multe "minţi", both de pe partea woke/haştag, cât şi de pe partea soviet old-style:
"Da' dacă prin mulţimea de la Crocus City Hall (Moscova) s-ar fi găsit măcar doi purtători legali* de arme?** Sau măcar doi cekişti, cu PP-2000 sau cu Stecikin?"
- - - - -
* Sau... nelegali da' când vezi că devine groasă scoţi trancanu' şi faci poc. Că, ce preferi: coşciugul sau pârnaia?!
** Fiind doar patru atentatori... activi***, proporţia este corectă, având în vedere elementul surpriză.
*** Nu se poate exclude prezenţa unuia sau mai multor "tailgunners" (complici înarmaţi disimulaţi în mulţime, planificaţi a intra în acţiune abia în "etapa a doua") - unul chiar apare în filmări, "ca auxiliar".
 
 
ISIS-Khorasan sau "ISIS"-Україна?
N-au a face aici etniile ori religiile teroriştilor atribuiţi ramurii din Asia Centrală a ISIS - "prima denumire". Că poţi distribui şi alt profil de actori pe roluri. Dar de ce să fugi înspre sud-vest (Ucraina!) şi nu înspre sud-est? Adică înspre... Asia Centrală (regiunea Khorasan). Nu cumva fiindcă trebuie să ajungi înapoi - aproape pe acelaşi drum - la baza reală?
 
 
Mascaradă, sau ce? "Scoaterea din funcţiune" a marii hidrocentrale Dnepr (ucraineană acum, dar construită pe vremea URSS). Din ce-am văzut pe net, a fost lovită doar una dintre camerele turbinelor / hidroagregatelor. Ori, acolo sunt două. Cam ca la Porţile de Fier (SRB + RO).
Iar cum acolo au lovit mai multe rachete (opt!) şi nu doar una, reiese clar că Ivan a jucat la cacealma şi a lăsat 50% din capacitate intactă. Başca drumul strategic de pe baraj.
 
 
Bombă de la bunul "român" H.D. Hartmann, la Canal33: îi găseşte merite lui Piedone în aceea că nu a dat în judecată statul român ("fiindcă ieşea prăpăd"), după achitarea/scoaterea lui din puşcărie pe fapta nu există ("practic, nevinovat!").
Ca şi cum nu făcea şi asta parte din regie*, ca şi cum "statul român" încă ar mai exista ca entitate românească, şi de fapt el nu ar fi menajat prin "abţinere" tartorii înşurubaţi extern la butoanele... "statului".
- - - - -
* Ni mă la el (Bombonel/Năstase), cum ar zice ardeleanu' transilvăneanul: şi ăsta băgat la bulău tot pe fapte marginale (nuuu, nu trădare - c'eş' copil?! - ci termopane, pitici de grădină...) şi cu averea neumblată - şi acum când îl cauţi e tot pă Sistem (cu UEa-n gură, cu ambasador UK în vizită la Fundaţia Europeană a... coruptului, alea-alea).
 
 
Bă, ăştia, anticorupţii. Ia, poate de-acu'-nainte "cercetaţi" de unde are atâta avere Doctor Who ("Cîrstoa", "Spânu"...). Recent-candidat comasat, actual şi fost bugetar. Şi chiar... frate întru Lumină. Iar dacă recunoaşte public "atât", aproape sigur că trebuie aplicat un coeficient minim x2, că doar nu ne ia ăsta de tâmpiţi.
Da-da, îmi şi-nchipui c-o s-o faceţi...
 
 
Hă? Ce-o fi vrut să zică Piedone cu vorba "am lunetiştii pe casă"? (sugerând c-ar fi fost ameninţat/presat ca să renunţe, "şi-atunci...").
Pâi, ia să vedem:
- Să fi deschis el acolo sus pe casă un (fel de) observator astronomic? NU!
- ... Sau o terasă pentru ochelarişti "de-ai lui" (ochelari = lunettes)? NU!
- Să fi intrat şi rămas "peste el" nişte gorile de-ale ălora cu îndemnul/somaţia de renunţare? NU!
- Să fi "zis aşa" ("la hoha"), eventual confundând "pe" cu "(pe) lângă"? POATE, dar puţin probabil - nu-i omul confuziilor involuntare şi nici nu cred că i s-a arătat pisica la modul clar. Deci, NU!
Mai degrabă cred că a dat din casă, preventiv: "Bă (ya all), aveţi grijă - că AM SPATE! (ba chiar şi... snaiperi)".
 
 
Subiectul "restituirea tezaurului (expediat în 1916-1917 în Imperiul Rus)" acoperă şi cele trei Puteri Garante ("europene") care au co-semnat protocolul, atunci. Dar... linişte. Cum linişte şi în privinţa celor un milion de soldaţi ruşi care au împiedicat ocuparea totală a României. Luptând de bine-de rău, inclusiv la Mărăşeşti (DA!), apoi "dizolvându-se" sub influenţa propagandei bolşevice şi - în general - a "evenimentelor".
Un alt tezaur aurifer a fost expediat hoţeşte în "UK" (The City of London?) şi nimeni nu a abordat problema "instituţional" în afară de PSD-Dragnea...
 
 
NĂTO_tul.
Deh, "trebuia el, să"... Este?!
 
 
Mda. O zic mai mulţi, şi chiar aşa şi este: RMGP ("Roşia Montană blabla") mai are căi de atac*.
Şi nu m-aş mira ca DUPĂ alegeri să râdă la urmă, Oculta.
-----
* ah, "arbitrajul" (acum, de la Washington) pe care "l-am câştigat" - măcar nu ne mai prostim precum cu cel (ad-hoc) de la Viena din 1940, la care am acceptat participarea iar apoi l-am redenumit dictat/diktat
 
 
Nu-i închide nimeni gura lui Medvedev? Nimeni... de la Moscova - să ne-nţelegem bine (preferabil: definitiv).
Medvedev ăla* care susţine (repetat, maca-maca-maca) ce teritorii acum-ucrainene "li se cuvin istoric" vecinilor dinspre vest, şi la ce graniţe "s-ar mulţumi" a se opri Rusia. Ba ăsta chiar "acceptă" (în nume propriu?!) continuitatea unui mini-stat Ucraina între Rusia şi "vecinii extinşi". Orice astfel de teritorii "îngăduite" (de către CINE?) vor deveni teritorii NATO, instant. Şi NIMENI de la Moscova nu-i trage un dos de palmă peste bot: dovadă că pe-acolo mai sunt mulţi păduchi dintr-ăştia dar care încă nu s-au dat pe faţă. De urmărit cazul, aici se lasă greu...
- - - - -
* şi tot ăla care încearcă s-o mai dreagă - faţă de ruşii "lui" -  lansând când şi când măscări (inutile, fără efect, gratuite) contra unor lideri occidentali; mandatul lui prezidenţial a fost mediocru, în plus a dat verde la ONU pentru atacarea Libiei lui Gaddafi (2011, fără veto în CS ONU)
 
 
Mira-m-aş să fie. 
Nu văd niciun partid scoţând afişe electorale cu un mesaj gen: 
NOI [partidul Cutare] 
Vă garantăm că vom face tot ce ţine de noi ca ROMÂNIA SĂ NU INTRE ÎN RĂZBOI.
NU.
Nu-l văd pe niciunul.
Nici măcar pe şoşoci.
 

Javra Ciobotea ("patriarhul BOR") aparent pare pus în defensivă (concluziile soft ale "Sinodului anti-Teodosie") - dar de fapt adunătura doar a ales să joace prudent, deocamdată (ia să vezi: poate Bănescu - redivivus, după "reorganizare"). ÎPS Teodosie poate va face în sfârşit curăţenie prin preajma lui, are destui infiltraţi care-l subminează cu sfaturi dăunătoare. Vine luptă grea şi nu-i loc de "greşeli tactice" (cum ar fi, să zicem, "insistenţa pe înfiinţarea Mitropoliei Tomisului").

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat". (martie-aprilie 2024)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: