19 aprilie 2024

Reţeta este clasică: ăia bagă bani selectiv, numai în maimuţele care distrag fraierii de la crunta realitate de zi de zi

Şi mai ales, de la vinovaţii şi profitorii stării de fapt. Cei mai importanţi nici n-au acte RO.

Dar... au aici interfaţa. Larvele.

Pentru că acesta este Circul RomÂn: aici doar o mostră (1989). Cu trimitere şi la "restul Estului".

Si nu doar de atunci. Caragiale a prins în insectar profilul comediantului cu talent îngust Carol I, la moment jubiliar (1906): "Un comediante de bravură / Joacă de patruzeci de ani, / Făcând enormă tevatură / În faţ-a nişte gogomani". Un implant extern major, de care am scăpat conjunctural şi incomplet (1947, tot... extern dar în sens invers).


"Toate pentru a-i ţine pe idioţi preocupaţi de lucruri care nu înseamnă nimic în planul întregii lumi."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: