14 septembrie 2010

Întrebare bună, articol prost


Întrebarea:

Dar Bruxelles poate rămâne capitala Uniunii dacă încetează să mai fie capitala unui stat membru al Uniunii ?

Şi articolul:

Criză belgiană, fracturi europene (Dominique Moïsi, Presseurop)
"Între flamanzi şi valoni, există tot atâtea asemănări cât între eschimoşi şi musulmani..." Când ascultăm acum la televiziunea franceză unele comentarii extreme ale unor flamanzi, şi acum şi ale unor valoni, asupra unităţii naţiunii belgiene, nu putem decât să ne întrebăm ce s-a întâmplat cu identitatea europeană, şi ce se poate face încă pentru a salva Belgia. Belgienii şi irakienii sunt acum uniţi într-o incapacitate comună de a forma un guvern de unitate naţională de mai multe luni de zile. Situaţia este desigur mult mai disperată în Irak, din cauza violenţei, dar poate fundamental şi mai gravă în Belgia, în termeni de identitate naţională? Naţiunea este un referendum de zi cu zi, a spus Ernest Renan. Dacă, zi după zi, referendumul este negativ, un divorţ devine ineluctabil.
 Se tot lansează această sintagmă în scop propagandistic: "identitate europeană". Nu există aşa ceva.

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"We ,the euroskeptics are the real europeans"

Ca fata de miel dus la taiere are Rompoy de fiecare data cand i se adreseaza Farage !
Rasu-plansu :)))

Riddick spunea...

M-am uitat iar peste articol şi am întâlnit altă gogomănie - "capitala Uniunii". Parcă ştiam că Bruxellesul este oraşul de reşedinţă al Uniunii Europene, Comisiei Europene şi al Parlamentului European (împreună cu Strasbourgul).

Crystal Clear spunea...

De pe NR:
Ma tavalesc pe jos de ras !
Dupa ce ne-au interzis becurile acum vor sa ne interzica si aspiratoarele....


Cat mai dureaza circul asta cu UE ?

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/7996383/Europe-to-cut-power-of-vacuum-cleaners-to-save-energy.html

Crystal Clear spunea...

Apropos de "capitala" Bruxelles.

Am citit in diagonala articolul inainte sa-l postezi tu.
Mi-am dat seama imediat ca este scris de un neavenit.
Iti dai seama cati din astia sunt acolo?

Riddick spunea...

Dominique Moisi este un socialist francez, teoretician al europeismului.

Crystal Clear spunea...

Imediat ii miros pe astia !Propaganda

Riddick spunea...

Au şi ceva la mansardă, a ruginit tabla şi intră ploaia înăuntru. ;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: