15 septembrie 2010

Vosganian, agent de lobby pentru Republica Populară Chineză



Luni, o delegaţie a Comisiei economice din cadrul Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez (un fel de Marea Adunare Naţională) a vizitat Parlamentul României.

Nu au pierdut prilejul să se gudure o serie de tovarăşi, ba încă Voiculescu-Crescent i-a invitat la domiciliul său pe chinezi cu o zi înainte.

O mostră de lobby greţos, din partea unuia care se pare că va figura pe postul de ministru al economiei/finanţelor, pe lista aşa-zisului "guvern din umbră" al PNL, care va fi anunţat în curând:
"România poate fi o poartă de intrare în Uniunea Europeană pentru produsele şi pentru oamenii de afaceri din China. Sunt convins că ministrul de externe din România va face tot posibilul pentru a facilita sistemul de vize pentru oamenii de afaceri din China. De asemenea, sper că faptul că România este stat membru al UE va reprezenta o oportunitate şi nu o dificultate pentru relaţia cu China. România, prin aderarea la UE, a aderat şi la un anume sistem vamal şi la legislaţia europeană, dar acest lucru nu va afecta schimburile comerciale cu China, mai ales că şi UE, în relaţiile de ansamblu, s-a orientat spre China".
Guvernul şi MAE au mai îndeplinit diverse cerinţe ale guvernului comunist chinez, aşa că Arminius poate nu vorbeşte degeaba.

O ştire apărută la Cotidianul.ro ne spune că "Ambasadorii statelor UE condamnă atacurile la libertatea presei româneşti".

Vizita delegaţiei chineze a continuat şi la Senat, pe 14 septembrie, fiind prezenţi şi ambasadorii statelor UE şi al SUA. 
Care ambasadori, după Cotidianul.ro, "au ţinut să discute cu senatorii din Comisia de Politică Externă despre presiunile tot mai mari exercitate de actuala putere asupra presei din România şi despre legile care vizează punerea la colţ a mass-media":
Aflând că, din cauza maşinăriei de vot PDL, UDMR, UNPR, Strategia Naţională de Apărare a primit aviz favorabil în majoritatea comisiilor de specialitate din Parlament (comisiile de Politică Externă reunite, comisiile de Apărare reunite, etc.), diplomaţii statelor UE au cerut insistent senatorilor din Comisia de Politică Externă (inclusiv celor aflaţi la putere) să facă tot posibilul ca la dezbaterea în plenul reunit al celor două Camere, a Strategiei Naţionale de Apărare, să fie eliminat paragraful în care presa este inclusă pe lista vulnerabilităţilor la adresa siguranţei naţionale. Mai mult chiar, unul din ambasadori i-a întrebat pe senatori, punctual, cum vor reuşi să scoată mass-media de pe lista unde figurează alături de terorism şi criminalitate organizată.
Acum, poate "senatorii aflaţi la putere" ne vor spune şi nouă care sunt acei ambasadori atât de interesaţi de Strategia Naţională de Apărare a României. 

15 comentarii :

Anonim spunea...

SE PARE CÄ NU SUNT SINGURII CU INPLIOCATZII IN RETZEAUA COMUNISTÄ CHINEZÄ:

ILICI-PONTA; AU FÄCUT SI DEPLASÄRI ACOLO:

ALTUL CARE TREBUIE LUAT LA PURICAT; ESTE DD, a transpirat

face loby, dar se pare atre si alte relatzii f.f.f. dubioase.

Anonim spunea...

ca e prost de impunge vosganian asta stim de mult,ca e cel mai slab armean finantist am simtit-o pe pielea noastra. altfel toata lumea se gudura pe langa chinezi,e si greu sa-i ingori acum cand se misca atat de bine,important e sa fie ceva reciproc avantajos

Riddick spunea...

La Vosganian, Voiculescu &Co. este pupcurism şi nu strategie pentru România, se dau pe faţă prin atitudinea lor.

Crystal Clear spunea...

Peste tot dam numai de comunisti !
Am deja alergie si mi-e sila sa-i tot vad pe aceeasi tradatori : ba ne dau la rusi, ba la chinezi,ba la nemti( care viseaza sa fie conducatorii Europei).
Toti viseaza sa ne domine iar la noi se gasesc mereu tradatori de doi lei care sa ne vanda.


Pe de alta parte stirea asta trece neobservata :


"In opinia Kommersant, cu ajutorul acestui proiect Romania ar putea scapa de necesitatea de a cumpara gaze rusesti.

Marti, imediat odupa semnarea documentelor oficiale privind proiectul AGRI de interconectare a rezervelor azere la piata europeana, presedintele Traian Basescu a afirmat ca primele gaze din Azerbaidjan catre Europa ar putea ajunge in terminalul din Constanta in trei ani.

El a precizat ca Romania are deja un studiu de fezabilitate in executie, finantat de Guvernul SUA, care vizeaza terminalul de gaze lichefiate de la Constanta si exista disponibilitatea partii americane de a extinde studiul si pentru terminalul din Georgia.

http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-7791387-kommersant-datorita-proiectului-agri-romania-putea-scapa-necesitatea-cumpara-gaze-rusesti.htm

Crystal Clear spunea...

S-a pierdut un comentariu ?

Il refac mai tarziu

Riddick spunea...

Nu s-a pierdut niciun comentariu.

Ăstora trebuie să le dai cu vătraiul în cap ca la şobolani, până nu mai mişcă.

Crystal Clear spunea...

Imi place chestia cu vatraiul:)))))
Azi dimineata am urmarit cateva secunde o pisica ce isi devora pe indelete un soricel : il mai rotogolea, se mai juca cu el il lua din nou in ghiare si dinti ,il lasa ametit ,apoi din nou. Pana n-a mai ramas nimic .Nici macar coada !
Asa trebuie sa dispara nemernicii astia.

Crystal Clear spunea...

Vad ca a inceput sa defileze parca si mai des un alt "revolutionar"
Cristian Sima.Cica el a fost primul in Studioul 4 la TVR la Revolutie..
Dupa care a devenit mare jucator pe piata financiara ,bursa, etc.
Mare smeker care injura guvernul .
Inteleg ca este noul proprietar la Hotnews.....
Cam banuiesc eu ce hram poarta si asta....

Crystal Clear spunea...

On topic
Unde mi-a sarit tandara complet este cand am citit ca Dan Voiculescu a invitat la el acasa ( deci privat) personalitati care reprezinta statul chinez.

Oare i-a invitat acasa la el ca sa faca afaceri private cu el?
Nu este conflict de interese ?
Nu este vorba de folosirea calitatilor oficiale in interes privat ?
Cine stie ce s-a discutat la el acasa? Poate a tradat interesele nationale

Este uzual asa ceva ?

Nu-mi vine sa cred .

Crystal Clear spunea...

Intre timp a aparat pe TB Channel.
este un eveniment ISTORIC :

http://www.youtube.com/watch?v=8BOay_JMD5c&feature=youtube_gdata

Sa ne ajute Dumnezeu !

Anonim spunea...

Guzganianul imbecil s-a opus inca din 1998 proiectului Bell-Helicopter : http://www.ziaruldeiasi.ro/economic/batalia-pentru-elicoptere~nif6n Din pacate,talibanii liberali(ce inca mai detin sefia la unele consilii judetene) torpileaza toate proiectele vitale economiei; un exemplu: proiectul autostrazii Bucuresti-Brasov,distrusa de Cancescu et comp., ce controleaza mafia imobiliara locala,sub pretextul cretin al iluzoriului aeroport Ghimbav...

Riddick spunea...

Acum am ajuns în faţa calculatorului.

@Crystal Clear: Sima "este un geniu care a facut bani afară" - mai degrabă pare un "frontman" (unul băgat la înaintare de alţii), este din aceeaşi categorie cu acel schmuck Niels Schnecker (cu 3 sau 4 cetăţenii, din care una română), un pion care se crede tură.

Te mai miră ceva făcut de Voiculescu? Auzisem de el de prin '84-'85, deşi nu ştiam cum îl cheamă, când îl vizitam pe un coleg de clasă, care stătea pe o stradă apropiată de sediul Crescent (ce ciudaţenie părea, o firmă din Cipru, privată, condusă de un cetăţean al RSR!).

Veriga slabă în lanţ este Georgia. Cade Georgia, kaputt Nabucco. Sau, poate devine Iranul stat normal (pe termen mediu).

@Anonim: Lovitura decisivă proiectului IAR-Bell Hellicopter au dat-o Radu Vasile (premier) şi Daniel Dăianu (ministru de finanţe). Arminius a fost doar soprana de coloratură.

Crystal Clear spunea...

Foarte buna caracterizarea lui Sima.

Despre Voiculescu am stiut si eu la fel tot prin anii '80.
Cred ca Crescent era printre putinele societati mixte existente inante de 89-mafiot.
Nu sunt foarte sigura ,dar cred ca nevasta-sa a fost cosmeticiana si cred ca am fost si eu la cabinetul ei-undeva pe langa Biserica Armeneasca-prin '90-'91
Era exact tipul cosmeticienei comuniste de la "Cooperativa Igiena"....
Am vazut in articol pe NR- Saakashvili se tema ca Georgia va fi din nou atataca


Imi amintesc un articol in Cotidianul al lui Daniel Daianu in 2008 cand rusii au oprit gazele in ianuarie.
Era cu totul pro-rus- ne sfatuia cum sa gasim solutii sa colaboram cu Rusia,etc...
La fel cum scria si E Hurezeanu

Riddick spunea...

Securea, butucul... you know.

Crystal Clear spunea...

Regeste :))))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: