27 septembrie 2010

Derogarea lui Klaus readusă în discuţie (Presseurop)



Lidové noviny , 25 septembrie 2010
"Excepţia lui Klaus este ameninţată", titrează Lidové noviny, potrivit căruia excepţiile Cartei drepturilor fundamentale, obţinute de către preşedintele Vaclav Klaus ca şi condiţie pentru ratificarea tratatului de la Lisabona, în octombrie 2009, ar putea fi readuse în discuţie în timpul adeziunii Croaţiei la UE. In acea epocă, preşedenţia suedeză a UE se angajase efectiv să integreze excepţiile la tratatul de adeziune al Croaţiei, care comportă garanţii despre ne-discutarea decretelor Benes (care ar permite germanilor din Sudeţi de a-şi recupera bunurile capturate după Al Doilea Război Mondial). Dar, dezvăluie Lidové noviny, mai multe ţări - mai ales Austria şi Ungaria - fac presiune asupra juriştilor însărcinaţi cu redactarea tratatelor de adeziune ale Croaţiei astfel încât "excepţiile Klaus" să nu figureze.

http://www.presseurop.eu/ro/content/news-brief-cover/347221-derogarea-lui-klaus-readusa-discutie

12 comentarii :

murfi spunea...

o bomboana :)
http://www.bilderbergmeetings.org/meeting_2010.html

"The 58th Bilderberg Meeting will be held in Sitges, Spain 3 - 6 June 2010. The Conference will deal mainly with Financial Reform, Security, Cyber Technology, Energy, Pakistan, Afghanistan, World Food Problem, Global Cooling, Social Networking, Medical Science, EU-US relations. "

global cooling?!! :)
se poate observa si noul entry in top 10: medical science! :)

Riddick spunea...

Aha... mai intrasem la link, dar îmi scăpase detaliul.

Ce le mai ştiu ei pe toate...

Crystal Clear spunea...

Vad ca nici ai nostri nu mai cred in moneda euro.Ieri ziceau unii de 2018 sau 2020-sau la Sfatu'Asteapta

Asta-i primul pas.
Daca Germania o sa se tot dea grande ca e motorul UE si o sa aibe pretentii ca ceilalalti sa urmeze politica lor,sper sa fie altii mai puternici decat noi care sa le pune limite guvernantei economice pe care o vrea UE
La noi, in contiuare lipseste capitalul autohton care sa poata dezvolta economia privata romaneasca care sa mentina mentina profitul in Romania.

Riddick spunea...

Este cel mai perfid mod de agresiune - zăpăceşti masele cu o iluzorie prosperitate dată de o monedă-minune şi un guvern transnaţional.

Crystal Clear spunea...

Exact, este o GOGORITA !

Crystal Clear spunea...

Pe B1Tv este Tom Palmer-un "predicator" care ridica in slavi Germania

Riddick spunea...

Un lobby-ist, pâi cum dreacu'...

Crystal Clear spunea...

Mi-am adus aminte :

Final discurs S Voinescu azi :
Singura solutie pentru Romania :

Integrare, integrare, integrare....

Apoteotic !

Riddick spunea...

Am zis demult că Cotoi este o clonă plesciană de la Dilema, care nu are ce căuta într-un partid de dreapta. De-abia aştept alegerile din PDL, ăştia nici simpli membri nu trebuie să mai rămână.

Crystal Clear spunea...

Este asa un demagog cu o spoiala de cultura politica,cu discurs copiat si citit de prin diverse lecturi.

Stai si te uiti cum recita fiecare cate o poezie fara sa spuna nimic folositor, fara sa dea solutii.
Stiu doar sa critice si sa bage soparle( atunci cand nu pot critica direct)
Sunt buni doar de intrigi

Riddick spunea...

Nici măcar nu prestează cu talent, la câţi bani a băgat Soros în curul lor.

Crystal Clear spunea...

Da, ai sesizat exact ceea ce vroiam sa spun ! :))))

Adica, la atatia bani bagati in educatia lor , te astepti sa fie brici,sa straluceasca sa nu-i poti contra aproape de loc.
Cand colo , m-a pufnit rasul ca a zis ca pleca la Parlament sa numere voturi.
Altceva nici nu face acolo

Si lobbistul ala era la fel doar ca venea din America..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: