27 septembrie 2010

Încep provocările UDMR



Se cam apropie momentul divorţului dintre PDL şi UDMR. După şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş de sâmbătă, Frunda dă semnalul ieşirii UDMR de la guvernare.

Ministrul Sănătăţii Attila Cseke (UDMR), vrea să toace 36 de milioane de euro pe carduri de sănătate "inteligente", cu cip.

Marko Bela vorbeşte despre un proiect de lege electorală cu vot proporţional, care va fi introdus la parlament de UDMR, şi solicită adoptarea Legii Educaţiei prin angajarea răspunderii guvernului.

Ultimul caz îl are ca protagonist pe Laszlo Borbely, ministrul Mediului (UDMR), care a trimis o notă Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (din subordinea ministerului), în care propune "introducerea în dezbaterea publică" a unui moratoriu privind cultivarea plantelor modificate genetic în România, pe o perioadă de cinci ani. 
Adică, de fapt, ar vrea ca România să promoveze "agricultura ecologică". 

Pâi să mergem până la capăt, atunci, şi să interzicem şi îngrăşămintele chimice, să împrăştie ţăranul bălegarul cu lopata.

Că asta ne trebuie nouă - tichia de mărgăritar (motivaţia este că "există  informaţii ştiinţifice contradictorii şi nu există informaţii ştiinţifice în România care să arate ce impact au aceste culturi"). Borbely vrea studii pe cinci ani.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabară (PDL) reacţionează: "Nu înţeleg cum a putut să semneze aşa ceva domnul ministru al mediului. Eu nu sunt de acord cu interzicerea acestor culturi. S-au făcut studii la nivelul UE. Chiar zilele trecute am discutat cu specialişti de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi pregătim un material amplu, pe care-l vom prezenta guvernului. Nu poţi face studii cinci ani. În această perioadă se duce de râpă agricultura."

Borbely are de partea lui oengiştii. Guvernul şi PDL vor ţine cu ei, sau cu agricultura României ?

5 comentarii :

Riddick spunea...

De ce dracului nu avem un singur minister - Ministerul Agriculturii şi Mediului ?

Crystal Clear spunea...

Ca sa fie si UDMR la guvernare ...

Riddick spunea...

Nu, puteau foarte bine lua ministerul "dublu", dar mi-e din ce în ce mai clar că se repetă scenariul cu PSD din 2009.

Crystal Clear spunea...

Problema UDMR este votul uninominal.Se stia asta de la inceput.
Trebui lucrat in continuare la majoritatea parlamentara.

Cu PSD va fi din nou ,dezastru..

Riddick spunea...

Complicat.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: