27 septembrie 2010

Derogarea lui Klaus readusă în discuţie (Presseurop)



Lidové noviny , 25 septembrie 2010
"Excepţia lui Klaus este ameninţată", titrează Lidové noviny, potrivit căruia excepţiile Cartei drepturilor fundamentale, obţinute de către preşedintele Vaclav Klaus ca şi condiţie pentru ratificarea tratatului de la Lisabona, în octombrie 2009, ar putea fi readuse în discuţie în timpul adeziunii Croaţiei la UE. In acea epocă, preşedenţia suedeză a UE se angajase efectiv să integreze excepţiile la tratatul de adeziune al Croaţiei, care comportă garanţii despre ne-discutarea decretelor Benes (care ar permite germanilor din Sudeţi de a-şi recupera bunurile capturate după Al Doilea Război Mondial). Dar, dezvăluie Lidové noviny, mai multe ţări - mai ales Austria şi Ungaria - fac presiune asupra juriştilor însărcinaţi cu redactarea tratatelor de adeziune ale Croaţiei astfel încât "excepţiile Klaus" să nu figureze.

http://www.presseurop.eu/ro/content/news-brief-cover/347221-derogarea-lui-klaus-readusa-discutie

12 comentarii :

murfi spunea...

o bomboana :)
http://www.bilderbergmeetings.org/meeting_2010.html

"The 58th Bilderberg Meeting will be held in Sitges, Spain 3 - 6 June 2010. The Conference will deal mainly with Financial Reform, Security, Cyber Technology, Energy, Pakistan, Afghanistan, World Food Problem, Global Cooling, Social Networking, Medical Science, EU-US relations. "

global cooling?!! :)
se poate observa si noul entry in top 10: medical science! :)

Riddick spunea...

Aha... mai intrasem la link, dar îmi scăpase detaliul.

Ce le mai ştiu ei pe toate...

Crystal Clear spunea...

Vad ca nici ai nostri nu mai cred in moneda euro.Ieri ziceau unii de 2018 sau 2020-sau la Sfatu'Asteapta

Asta-i primul pas.
Daca Germania o sa se tot dea grande ca e motorul UE si o sa aibe pretentii ca ceilalalti sa urmeze politica lor,sper sa fie altii mai puternici decat noi care sa le pune limite guvernantei economice pe care o vrea UE
La noi, in contiuare lipseste capitalul autohton care sa poata dezvolta economia privata romaneasca care sa mentina mentina profitul in Romania.

Riddick spunea...

Este cel mai perfid mod de agresiune - zăpăceşti masele cu o iluzorie prosperitate dată de o monedă-minune şi un guvern transnaţional.

Crystal Clear spunea...

Exact, este o GOGORITA !

Crystal Clear spunea...

Pe B1Tv este Tom Palmer-un "predicator" care ridica in slavi Germania

Riddick spunea...

Un lobby-ist, pâi cum dreacu'...

Crystal Clear spunea...

Mi-am adus aminte :

Final discurs S Voinescu azi :
Singura solutie pentru Romania :

Integrare, integrare, integrare....

Apoteotic !

Riddick spunea...

Am zis demult că Cotoi este o clonă plesciană de la Dilema, care nu are ce căuta într-un partid de dreapta. De-abia aştept alegerile din PDL, ăştia nici simpli membri nu trebuie să mai rămână.

Crystal Clear spunea...

Este asa un demagog cu o spoiala de cultura politica,cu discurs copiat si citit de prin diverse lecturi.

Stai si te uiti cum recita fiecare cate o poezie fara sa spuna nimic folositor, fara sa dea solutii.
Stiu doar sa critice si sa bage soparle( atunci cand nu pot critica direct)
Sunt buni doar de intrigi

Riddick spunea...

Nici măcar nu prestează cu talent, la câţi bani a băgat Soros în curul lor.

Crystal Clear spunea...

Da, ai sesizat exact ceea ce vroiam sa spun ! :))))

Adica, la atatia bani bagati in educatia lor , te astepti sa fie brici,sa straluceasca sa nu-i poti contra aproape de loc.
Cand colo , m-a pufnit rasul ca a zis ca pleca la Parlament sa numere voturi.
Altceva nici nu face acolo

Si lobbistul ala era la fel doar ca venea din America..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: