16 ianuarie 2010

Radio Erevan News



Văru' Jan de la penelé zice că s-a facut mare eroare prin neafilierea la Partidul Popular European (PPE) în 2003, insinuând că după acest moment s-ar fi declanşat atacul PD asupra PNL. Măi, măi... dar după sosirea lui Papillon, tot eroare a fost, de a devenit vicepreşedinte ALDE ?! (liberalii europeni). Mai zice Văru' Jan cum că penelé trebuie să se delimiteze şi de PSD, şi de PDL. Vedem bine, o face cu succes din vara lui 2005. Păi cum... iar scrisorica fenechistă ar fi fost şi ea, tot la mişto. La naiba, nimic nou în conferinţa de presă , ştia toată lumea despre ce-i vorba.

Ştire Mediafax :

Vosganian: A fost o eroare că PNL nu a aderat la PPE în 2003


Purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că a fost eroare pentru PNL că nu a aderat la PPE în anul 2003, adăugând că după momentul respectiv fostul PD a declanşat o adevărată ofensivă la adresa liberalilor.

Varujan Vosganian a declarat, într-o conferinţa de presă, că în anul 2003 a propus ca PNL să adere la PPE, însă conducerea de atunci a liberalilor nu a fost de acord cu această idee.

"A fost o eroare că, în 2003, PNL nu a aderat la PPE. Împreună cu Crin Antonescu ne-am dus atunci la Theodor Stolojan, aflat la cârma partidului, şi i-am propus că PNL să meargă în PPE. Nu detaliez acum motivele pentru care nu s-a făcut acest lucru. Practic, agresiunea PD la adresa noastră a început în momentul în care PD şi-a asigurat spatele în Europa prin aderarea la PPE", a declarat Varujan Vosganian.

Întrebat despre modul în care PNL ar trebuie să se poziţioneze pe scenă politică românească, Vosganian a precizat că liberalii ar trebui să se delimiteze de PDL, dar şi de PSD.

"Orice apropiere conjuncturală faţă de cele două partide este nocivă. Nu ar face decât să creeze ambiguităţi. PNL trebuie să se întoarca în albia sa", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al PNL, care a explicat că sprijinirea candidatului PSD la prezidenţiale s-a realizat doar pentru a asigura continuitate proiectului Iohannis.

Liderul liberal a mai spus că scrisoarea liderului PNL Iaşi, Relu Fenechiu, adresată lui Emil Boc şi preşedintelui Traian Băsescu, a reprezentat o "tentativă de ridicularizare" a actualei guvernări.

"A fost o tentativă de ridiculizare a guvernării actuale, nicidecum o răfuială internă. Nu ne putem permite să facem separări în cadrul PNL. Partidul trebuie să-şi reafirme identitatea, prioritatea fiind profesionalizarea acestuia, pentru a ne spori electoratul", a adăugat Varujan Vosganian. Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu le-a cerut, luni, preşedintelui Băsescu şi liderului PDL, Emil Boc, prin intermediul unei scrisori postate pe blogul său, să prezinte public oferta pe care ar fi făcut-o PNL în vederea intrării la guvernare, susţinând că aceasta nu a existat.

9 comentarii :

murfi spunea...

...inca un episod din lupta eroica a fruntasilor penelisti pentru zapacirea, ma scuzati, doctrinei

Despina spunea...

Niste banditi !

Riddick spunea...

murfi, zăpăcesc din ce în ce mai puţini.

Despina, nişte bandiţi ticăloşi.

Despina spunea...

Peneleii astai au fost si sunt mai nemernici decat pededistii.
Am senzatia ca toata bliota asta de penelisti aparuta de cativa ani este formata la o scoala a KGB uloui:totisunt aronganti, excroci ,n-au nici un scrupul sunt concertati in politica de prostire a electoratului,de captivare a lui, de oligarhizare.Totul este tipic rusesc

Riddick spunea...

Sunt mai periculoşi fiindcă capitalizează şi voturi de la naivi care nu ar vota cu PSD, dar votează PNL "că bunicul a fost liberal".

Sunt curios dacă în PDL vor avea unii tupeul să se declare grupare liberală. S-o vedem şi p-asta.

Despina spunea...

Exact-astia sunt naivii .
Dar sunt si superficiali.Sa nu incerce ei sa inteleaga.
Pe de alta parte, sunt o multime care traiesc din afacerile cu primariile cu nprimari liberali, etc, etc
Liberalii trebuie facuti praf si la urmatoarele alegeri locale

Anonim spunea...

chucky antonescu a ingropat partidul bratienilor...pnlistii sa ii multumeasca lui chucky de-a pururi...de fapt pnl a devenit psl - partidul socialist liberal?!?!

Riddick spunea...

Nu l-a îngropat încă, e un fel de zombie căruia trebuie să-i înfigem ţăruşul de lemn once and for all.

Despina spunea...

@Riddick
Nu stiu daca vor avea curaj sa declare in PDL o grupare liberala.
S-ar putea- n-ai vazut ce aroganti sunt cei care intentioneaza s-o faca?
Afiseaza exact aroganta de care vorbeam mai sus.Cea tipica lui Bogdan Olteanu-trec peste cadavre !

PS
Lipsesc vreo 30 de minute


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: