13 ianuarie 2010

Ivan testează piaţa



Un boss Gazprom îndeamnă România să ia o decizie privind South Stream
 
Articol în Nine O'Clock
 
Alexandr Medvedev, şeful executiv pentru export al Gazprom,  a declarat într-un interviu pentru Southeast European Times că România ar trebui să facă clarificări în legătură cu intenţiile sale cu privire la proiectul South Stream. El a afirmat că 2009 a fost un an dificil pentru "Gazprom", dar a adăugat că nu există nici o îndoială că societatea a făcut progrese mari la unele proiecte-cheie pe termen lung.

El a explicat că anul trecut "Gazprom" a investit peste media din ultimii trei ani, care au fost, în ceea ce priveşte veniturile, mult mai de succes. El a spus că societatea a intrat în faza finală a pregătirilor şi a negocierilor pentru construirea conductei South Stream.

În timp ce de Nord Stream va lega Rusia de Germania, cu ramificaţii speciale pentru Finlanda, Danemarca, Suedia şi Olanda, South Stream ar trebui să conecteze Rusia cu una dintre ţările europene riverane Mării Negre, probabil, Bulgaria, apoi Italia, prin Ungaria, România, Serbia, Grecia, Croaţia, Slovenia şi, eventual, alte ţări. Aceste conducte vor face posibil să se livreze anual, un plus de 115 miliarde de metri cubi de gaze către Europa în mod direct.

Medvedev a adăugat că este un pas important faptul că Croaţia a recunoscut importanţa proiectului South Stream. "În ceea ce priveşte România, pot să spun doar că nici o ţară care intenţionează în mod serios să adere la South Stream nu va fi abandonată. România are o poziţie strategică deosebit de bună pe coasta Mării Negre şi ar fi putut fi punctul de plecare pentru partea europeană a traseului conductei, precum Bulgaria. Ea poate fi conectată din această ţară, dar vrem deasemenea să vedem ce se va întâmpla cu proiectul în Bulgaria, acum că guvernul s-a schimbat. Negocierile cu Bulgaria sunt încă în curs de desfăşurare şi acesta este momentul potrivit pentru România de a clarifica intenţiile sale în legătura cu proiectul. "

2 comentarii :

Despina spunea...

Nju cred ca are ce astepta de la Romania.
Soer din tot sufletul sa nu facem aceasta afacere.
Rusii nu fac afaceri corecte.
Trebuie sa ne ferim de ei cat se poate de mult
Romaniei ii este foarte bine FARA RUSIA

Riddick spunea...

Am impresia că bulgarii îi duc cu vorba, mai vedem... trebuie să ies, revin pestre 20 de minute.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: