08 iulie 2018

Hmmm... "semantică"


Radu Jude

Ada Solomon

"Laureaţii" de la Karlovy Vary. În contextul descris la linkul principal, mie nu mi se pare o asociere întâmplătoare. Nu jude de Ev Mediu moldo-valah, ci cuvânt german care defineşte... ceva. Şi (pre)nume "pe profil". Păcat că Cehia găzduieşte asemenea mizerii.

Nu tai acum firu'-n patru ("a fost/n-a fost aşa") dar constat că nu se mai fac filme istorice în serviciul interesului naţional, nici măcar "de Centenar". Ci doar materiale de propagandă anti-România, cel mai adesea finanţate şi promovate de statul român colonizat.

Este o agendă care urmăreşte culpabilizarea românilor chiar şi pentru fapte petrecute înainte de naşterea lor, precum şi instituirea unor teme tabu şi a unor versiuni oficiale pe care dacă le ataci devii "fascist", "nazist", "extremist", "antisemit", "negaţionist". Iar unii care mimează "patriotismul" aplică această agendă din poziţiile de putere din stat ("Legea Crin Antonescu", "Legea Vexler"...).

Saccsiv

RADU JUDE castiga premiul Festivalului de la Karlovy Vary cu un film despre implicarea României în Holocaust la Odessa / CARE ESTE ADEVARUL ISTORIC?

12 comentarii :

Anonim spunea...

Doua jeguri. Purcica aia cu nas borcanat si urita ca un cur, nevasta psihopatului Alexandru Solomon, e cea care a fost desemnata sefa cu finantarea (producator) filmelor de propaganda anti-romaneasca si neomarxista in Romania. Finantatorii anonimi se bazeaza pe gusturile ei, iar regizorii rumani fara mama, fara tata (sau de religie portoricana) stiu deja ca ea stie unde se gasesc banii si de unde sa ii ia cind vede un scenariu care ii place. Si e coada de regizori si scenaristi la usa ei, ca banii n-au miros. Un fel de Harvey Weinstein de Dimbovita.

=== JABBER ===

Riddick spunea...

Bănuiam ceva rudenie cu acel Solomon (Shlomo? ;-) ).

"Noroc" cu decăderea generală a cinematografiei româneşti şi cu aproape-dispariţia sălilor de cinema, că otrava asta nu se răspândeşte cu viteză maximă. La toamnă "filmul" intră în circuitul RO şi nu-l aşteaptă nimeni, nu va fi vreun succes.

Anonim spunea...

Cit de prost e romanul! Si cit de bleg! Leguma. Cum sa nu il parazitezi? Cum sa nu ti-l faci sclav? Cum sa nu il calci in picioare si sa il belesti daca asa ai chef?

Ma refer la comentariul:
" Constantin8 06.07.2018 22:30
Se pare ca au avut efect parerile romanilor trimise prin mail la adresa Ministerului ! O sa fim vigilenti in continuare ! "

aparut la articolul:
https://www.activenews.ro/stiri/Ministerul-Educatiei-anunta-ca-NU-isi-asuma-strategia-nationala-pentru-educatie-parentala-151735

Constantin8 (un roman generic; nu stiu cine e tipul si nu am nimic personal cu el) e foarte multumit de faptul ca reeducarea prin metode bolsevice a romanilor nu va mai incepe de miine. Ci de saptamina viitoare.

Fiindca asta spune comunicatul de fapt. Ticalosii nu renunta la planurile lor, doar fac un pas inapoi, atit cit sa schimbe putin forma si sa se mai calmeze lumea. Insa la fond nu vor renunta si vor reveni cit de curind cu aceleasi idei criminale, insa prezentate intr-un text usor modificat prin infuzie de sinonime catifelate - pentru ascunderea intentiilor, sau polisemantice - pentru a genera confuzie, ceatza si perdele de fum, astfel incit romanul-leguma sa nu se mai trezeasca din motzaiala si a doua oara intr-un an.

Cine dracu a hotarit ca e nevoie de o astfel de monstruozitate in Romania? Cum isi permit niste gunoaie neomarxiste din ministerul ala sa puna la cale asa ceva? Ce-i asta? Oricine are chef si bani poate sa impuna in Romania programe nationale obligatorii de spalare de creiere?

E evident ca bolsevicii lui Soros au infestat ministerul educatiei (care trebuia desfiintat si ras de pe fata pamintului inca din 1990, impreuna cu al sanatatii si cu inca multe alte ministere bolshevik-paternaliste, cauzele principale ale saraciei din Romania). E un complot de proportii, cu buget urias, pus la cale de infiltratii lui Soros si de organizatii din afara finantate tot de psihopatul portorican, sau de altii din tribul lui.

Ma intreb de ce mai stam (si platim cotizatii) in UNICEF, in UNESCO, in United Nations High Commissioner for Refugees, chestia aia care coordoneaza si finanteaza (cu banii victimelor) invazia Europei si a Americii de Nord cu asa-zisi refugiati... si in ONU in general, cind si un bou poate sa vada ca scula asta a ajuns sub controlul total al globalistilor.

Ma intreb ce dreaq fac serviciile, restul guvernului, parlamentul, partidele, presa? Ce dreaq de tara mai e Romania de azi? A cazut chiar totul sub controlul portoricanilor?

p.s.
Se pare ca, vorba lui Malaele, "am cam pierdut". Iar.

Malaele - Un actor destul de fad.
https://youtu.be/2Q4KsstKavY

=== JABBER ===

Riddick spunea...

Da, e clar. ME"N" este infestat. Pâi cum să "returnezi" documentul, adică... menţii colaborarea cu cei care au iniţiat abominaţia? Tot din comunicat reiese că politici DE STAT (aici, privind învăţământul) sunt elaborate de ONGuri din Reţeaua Soros şi de oficine globaliste precum UNICEF!

Ceauşescu răsese precursorul actualului Institut pentru Studiul Educaţiei (sau cam aşa ceva, nu mai retin exact nici denumirea "celui vechi"), unde se acumulaseră "disruptorii", sub forma Meditaţiei Transcendentale (începutul anilor '80, Liiceanu, Pleşu &Co). IpSE a mai elaborat nişte "dude" care au fost abandonate în urma protestelor, dar nu toate şi munca subterană a sa nu se vede... acum. :(

Riddick spunea...

ANOMALIE GRAVĂ - deci MEN n-are grupuri de lucru, tre' să vină ONG-uri si alte dude ca să (se) iniţieze POLITICI PUBLICE (de stat).

Anonim spunea...

Da, asta e problema: cum, adica, "returnezi" documentul, in loc sa declansezi o ancheta, sa aduci procuratura, sa dai afara zeci, sute de infiltrati din minister pe motiv de activitati subversive anti-romanesti si apoi sa spui clar, de la inaltimea functiei de prim-ministru, ca un astfel de program de indoctrinare nu se va face niciodata in Romania?

Dar poti sa faci asa ceva:
- cind in fruntea guvernului e un pavian cu manta?
- cind SIE si SRI sint controlate si comandate din exterior?
- cind motzul pe muntele de rahat care e DNA-ul e o cucuvea mov, teleghidata si ea exact la fel ca serviciile?
- cind sefii partidelor parlamentare sint niste simple drone, la fel ca sefii serviciilor?
- cind ultramediocrul Iohannis nu se muta de pe un scaun pe altul fara sa-i ceara inainte parerea si aprobarea lui Juncker, iar apoi, decisiv, parerea si aprobarea cancelaresei?

Infiltrarea si subversiunea au inceput mai devreme de chestia cu meditatorii trans. Au inceput in anii '70, cu colectia Idei Contemporane a Editurii Politice, al carei mare sef era Walter Roman. Acolo s-au publicat multi neomarxisti in ritm alert pina hat in 1989, inclusiv citiva din Scoala de la Frankfurt (Marcuse - "Eros si civilizatie", "Omul unidimensional", poate si altele; pe astea le-am citit eu, apoi György Lukács... si au mai fost, dar nu-mi amintesc acum), dar, pentru distragerea atentiei, si unii autori interesanti (ca Erwin Schrödinger - "Ce este viata?" si "Spirit si materie").

Ceva ce nu am inteles atunci a fost de ce au desfiintat comunistii romani, pe la inceputul anilor '70, facultatile de sociologie din toate universitatile. Acum sint convins ca cineva din anturajul lui Ceausescu s-a prins ca principalii vectori ai neomarxismului occidental (pe care ei il percepeu ca extrem de periculos pentru ei insisi) sint deghizati ca sociologi. De altfel, numele complet al Scolii de la Frankfurt a fost "The Frankfurt school of sociology". (As baga mina in foc ca Tismaneanu a facut facultatea de sociologie fiindca stia deja - din cercurile subterane pe care le frecventa - noua directie si felul in care urma sa se metamorfozeze bolsevismul mondial).

Inca un detaliu interesant. Intr-o zi de prin 1981 sau 1982, cred, eram la libraria Kretzulescu si vad o carte, format mare, pagini multe, cu coperte tari, cu supracoperta lucioasa si cu o hirtie alba de o calitate cum nu vedeai nici in alea omagiale pentru Ceausescu. Conditii grafice occidentale. Autorul era unul, Karl Popper, de care nu auzisem, iar titlul cartii imi suna foarte bine in conditiile alea de puscarie comunista: "Societatea deschisa". Ma uit la pret,... era scumpa, foarte scumpa. As fi cumparat-o daca ar fi fost mai ieftina, insa, la pretul ala, am lasat-o din mina. M-a ferit Dumnezeu.

=== JABBER ===

Riddick spunea...

Mie mi-a atras cineva "mai bazat" atenţia, prin "90şiceva", în legătură cu sociologii. "Fii atent pe unde apar ăştia, sunt cu treabă şi cine se uită mai atent vede că par din alt film". Facultatea de psihologie şi sociologie este gard în gard cu palatul Cotroceni (!).

Am cunoscut un moş care a pledat tot cam prin anii ăia în favoarea celei de-a doua case (din altă localitate), a scos-o ca "de vacanţă", că n-aveai voie cu două proprietăţi. Cu excepţia casei "de vacanţă". Puseseră nişte şmecheri ochii pe ea şi-i venise somaţie - "vânzare sau expropriere". A mers la biblioteca publică şi a citit "integral" opera lui Lenin, a găsit pasaje gen "pe neburghezi, să nu-i scoţi din casa lor", le-a notat exact şi a făcut un memoriu "la Partid" sau "la judeţ", şi nu l-au mai hărţuit.

Riddick spunea...

Hopaaa... Troţkimăneanu, pe blog:

Cartea mea de debut: “Noua Stanga si Scoala dela Frankfurt”

Cristian Patrasconiu mi-a lansat saptamana trecuta o ademenitoare si dificila invitatie. Mi-a propusa ca in cateva fraze sa comentez, intr-o perspectiva de autobiografie intelectuala, principalele mele lucrari. Desi extrem de obosit, am acceptat aceasta provocare amicala si am facut impreuna filmarea din care voi relua aici varii secvente postate de el pe blogul sau. Prima “pastila” este despre volumul “Noua Stanga si Scoala de la Frankfurt”, o dezvoltare a tezei mele de licenta in sociologie sustinuta in iunie 1974. Aparuta la Editura Politica in primavara anului 1976, cartea a fost descrisa de Andrei Marga, pe atunci lector la Universitatea din Cluj, in recenzia aparuta in “Amfiteatru” drept o “micro-sinteza despre Scoala de la Frankfurt”, o constelatie intelectuala extrem de influenta in acei ani, indeosebi prin impactul exercitat asupra noilor miscari radicale de stanga, diferite de stanga oficiala a partidelor de tip leninist, dar si de miscarile institutionalizate ale socialismului democratic. In vara acelui an avea loc Congresul Educatiei Politice si al Culturii Socialiste, se accentua noua glaciatiune ideologica. A scrie despre radicalismul de stanga fara a recurge la agresiuni terminologice, fara retroactive procese de intentiii, a relua o traditie brutal intrerupta prin diktatul Cominternului, odata cu condamnarea cartilor lui Georg Lukacs (“Istorie si constiinta de clasa”) si Karl Korsch (“Marxism si filosofie”) in 1923 de catre Grigori Zinoviev, era departe de a fi o proba de conformism. Cartea tanarului Lukacs o citisem de cateva ori. Era, vorba lui Kostas Axelos, prefatatorul editiei de la Editions de Minuit aparuta in anii 60, “le livre maudit du marxisme”. Faceam parte fara sa stiu din acea comunitate de intelectuali care descoperisera in textele mesianice ale celui care fusese candva favoritul lui Max Weber un alfabet misterios, o gramatica accesibila in fond doar unor initiati in enigmele posteritatii lui Hegel si a lui Marx. [...]

De-aia au ce au ăştia cu "naţional-comunismul" ("ceauşismul"). Care putea fi ceva mai mult decât doar o strategie de putere a unei facţiuni din PCR. Şi care dacă măcar era urmată consecvent nu-i luau ca din oală în '89.

Riddick spunea...

Internaţionalişti vs. naţionalişti. A doua categorie acţiona ca atare "dar neasumat" (unii, însă, asumat - Eugen Barbu, CVT, Dan Zamfirescu, A. Păunescu, M. Ungheanu...). Ciudat, Ceauşescu încă mai uza de termenul "internaţionalism proletar", până spre... final. Lipsă de consecvenţă şi de viziune în profunzime şi pe termen lung. Pe care nu le poate compensa doar şiretenia.

Troţkimăneanu a scris postarea de mai sus prin 2011, nu mai pun linkul.

conumishu spunea...

Mi-a făcut crash Google Chrome........ și era un comentariu lung.

Reiau doar ideea de bază. Fără onguri și orice altfel de grupuri organizate, cu excepția partidelor politice parlamentare, în procesul de formulare a legilor. Guvernului să-i fie interzis, explicit dacă se fac că nu înțeleg, outsourcing-ul și consilierea exterioară.

Cetățeanul se duce individual la guvern sau parlament sau formează o asociere ad hoc, strict pentru ridicarea unei teme către cei ce au puterea de a face legi, cu semnătura individuală a celor interesați - ca un fel de petiție. Pentru implicare politică pe termen lung, intră nene într-un partid.

Nu știu, dar eu am obosit să pledez pentru evidențe, am impresia că am aterizat pe o altă planetă. Într-un fel... așa și este. Altădată extratereștrii erau printre noi, mai ascunși, mai la vedere, acum noi am devenit extratereștri. Parcă nu ar fi un semn că învingem.

Riddick spunea...

Merg pe intimidare. Dacă măcar "noi ăştia" n-am face gălăgie, ar acapara tot.

Urmaream "legea Pleşoianu" de reglementare a ONG-urilor. Era ieri pe locul 10 în ordinea de zi, s-a oprit votul la punctul opt (Codul Administrativ). Azi era la punctul cinci, s-a schimbat ordinea de zi şi a ajuns la punctul nouă. Se pare că n-a apucat să intre la votul final (mă mai uit dar nu cred c-ar fi fost votată). Are aviz negativ de prin august, de la guvernul "Tudose" (PSD-ALDE!), şi a rămas acelaşi aviz, neschimbat sau ne-reconfirmat. Încă ceva - n-are avizul (necesar) de la Comisia de egalitate bărbaţi-femei (sau cam aşa ceva) a Camerei Deputaţilor, fără de care nu poate intra în dezbaterile finale. Trecuse tacit la Senat, mai era Comisia pentru drepturile omului care a avizat (nu ştiu, cu da sau nu). La Cameră e din decembrie, mă uit să văd ce-a păzit prima Comisie, de şapte luni. SABOTAJ, impostură.

Riddick spunea...

"Guvernului să-i fie interzis, explicit dacă se fac că nu înțeleg, outsourcing-ul și consilierea exterioară."

Înainte de alegerile din 2012, Predoiu (PDL/ARD) susţinea introducerea de consilieri străini (textual: germani) în "toate" ministerele (erau - oficial - "doar" în câteva).


A.R.D., 2012 (punct din programul de guvernare): “Sprijinirea ideii întăririi unității politice a Uniunii Europene, inclusiv în punerea bazelor creării Statelor Unite ale Europei (SUE)”.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: