11 decembrie 2016

Boicotul #4

 
Primul meu boicot a fost la referendumul constituţional falsificat din 2003. Nu îmi era clar pe atunci că se puneau "bazele constituţionale" ale amestecului străin (UE) în afacerile interne şi suveranitatea naţională, le vedeam doar drept "concesii punctuale, tehnice". Însă instinctiv am refuzat "un bine" pe care cică ni-l oferea PSD. Dar şi "opoziţia", fiindcă trebuiau minim două treimi din parlament pentru revizuirea Constituţiei. M-a şocat mimarea protestelor opoziţiei la evidenta fraudare a referendumului, validat de CCR cu o participare "de 55,7%" când real se pare că n-a trecut de 40%, cumulat pe două zile (însăşi prelungirea pe încă o zi prin OUG emisă în ziua anterioară a fost o ilegalitate flagrantă!). Au ţipat "opozanţii" (slab...) vreo două zile, apoi - gata, mucles. Atunci am deschis mai bine ochii, am intrezărit agenda ocultă comună.

Al doilea boicot şi singurul pe care îl regret a fost la referendumul de demitere a lui EuroBăse, din 2012. Dacă mă duceam aş fi votat pentru ("cu mintea de acum"), dar mi-am creat un fals pretext, "să nu profite USL, că peste câteva luni vin alegerile generale". Cum ar fi decurs evenimentele dacă mai veneau câteva sute de mii de indecişi, cădea Băsescu şi urma Căcărău preşedinte?

Al treilea a fost la turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2014, când am refuzat să "aleg" între Cimpanzeul Mongol şi Kraut Iohannis (la turul întâi l-am votat fără iluzii pe Funar, a faute de mieux).

Acum, chiar nu am la ce mă duce.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: