04 decembrie 2016

"Win-win" pentru pocitanii, oricum am vota noi (acum)


PSD a cedat în noiembrie 2015 poziţia de premier pentru că scenariul urmărea disocierea imaginii PSD de porcăriile pe care urmau să le comită "tehnocraţii", porcării pe care le-ar fi comis şi PSD. Neavând partide patriotice în parlament, era necesară crearea unei false opoziţii, altfel devenea evidentă necesitatea apariţiei uneia reale (PSD a votat pentru învestirea cabinetului tehnocrat!). Încă din vară "se ştia" că Ponta va demisiona, în august apăruse ştirea că "Ponta va demisiona în ultima săptămână din octombrie" (a mai întârziat câteva zile). Trebuiau ameţiţi bizonii votanţi de stânga şi de dreapta ("nu noi vă dăm în cap cu austeritatea, ci tehnocraţii", respectiv "guvernul Cioloş luptă cu antireformiştii din parlament"). Aceeaşi schemă ca la formarea majorităţii băsiste în 2010 (folosind UnPR) se pare că se va repeta folosind de data asta facţiunea ex-PC din ALDE. 

O vede şi Mircea Badea (un insider):

Daca ramane binomistul Ciolos, nu sunt surprize: vom fi condusi de niste roboti impotenti si rudimentari, programati de securisti si sustinuti cu diareea de lozinci. Deci, am rezolvat-o cu PNL si USR. Daca vine PSD, am doua vesti foarte proaste printre mai multe proaste: Robert Cazanciuc si Georgian Pop. Ambii pe locul trei pe liste, primul la Senat, al doilea la Camera. Amandoi cu sanse mari, deci, de a intra in guvern. Robert Cazanciuc, chiar pe functia de ministru al Justitiei. Doamne fereste! Cazanciuc, sluga lui Kovesi. Au venit amandoi de manuta sa ma racoleze acum niste ani. Fost ministru al justitiei in guvernul ghitzofagului din vie, Ponta. In mandatul caruia s-au intamplat abuzuri odioase, cum ar fi cazul Rarinca printre multe altele. Nu vad nicio diferenta intre Pruna si Cazanciuc. Nici macar de sex. Georgian Pop e bideul lui Maior si incaltatorul lui Coldea. Pe locul 3 pe lista!!!! ALDE are la Camera pe primul loc o japita securistoida: Daniel Constantin. Cand Binomul spune sari, jegosul asta nici nu intreaba cat de sus, pentru ca are gura plina. E foarte complicat, asadar. Vreau sa votez impotriva Binomului mafiot, dar e foarte greu, dupa cum vedeti, sa faci slalom printre securisti. Practic, un vot imaculat e imposibil de dat. Ma gandesc sa gasesc o formula prin care sa reduc daunele.
Eu am găsit formula: nu mă duc la vot. Acum aş fi votat cu PFN, dar încă este în organizare (lansat în aprilie 2016), încă nu are constituite toate organizaţiile judeţene şi n-a depus liste de candidaţi. Va fi - se pare - opţiunea mea pe termen lung. Aş fi fost tentat să votez "the second best" cu PRU, dar ce partid naţionalist e ăla condus de un agent acoperit (Ghiţă), abonat la contracte grase cu statul, şi care-l propune premier pe Ponta-SUE (alt agent)?! Tot pe Ponta (şi numai pe Ponta, dar... şi pe Iohannis!) anunţa că-l susţine UnPR prin 2015, deşi avea protocol de alianţă cu PSD şi cu ALDE şi nu cu o persoană fizică. Dragnea a ajutat UnPR la alegerile locale prin liste comune, deşi în urmă cu câteva luni trădase PSD, susţinând la consultările de la Cotroceni varianta Cioloş, nu cea convenită anterior (premier comun PSD-ALDE-UnPR; bine, mai apoi şi PSD s-a sucit). Cazanciuc este un lobbyst pro-LGBT, Georgian Pop mimează independenţa (ca şef al comisiei parlamentare de control al SRI) dar la TV pare avocatul serviciilor, iar pe Daniel Constantin nu se poate conta ca aliat. Cei trei apar pe surse ca posibili miniştri înr-un eventual guvern PSD-ALDE însă se vede că sunt din alt film.

16 comentarii :

Crystal Clear spunea...

În ce partid este Dan Tănasă ?

Riddick spunea...

În Alianţa Noastră România (a lui Marian Munteanu), partid creat de Sistem, ca şi USR. Tănasă pare credibil dar îmi lasă impresia că a fost folosit drept "opoziţie controlată", cu tema dată "ia-te de unguri, să avem un om 'omologat' pe direcţia asta". Dacă n-ar fi fost aşa, şi-ar fi dat seama ce-i cu MM şi-ar fi ales altă variantă, eventual "stătea pe bară tura asta" şi aştepta până se constituia Partidul Forţa Naţională, care acum nu a prezentat candidaţi (creat în aprilie).

http://www.ziaristionline.ro/2016/10/21/cunoscutul-activist-civic-dan-tanasa-candideaza-pentru-parlament-din-partea-aliantei-noastre-romania/

Anonim spunea...

Prieteni,suntem in joia de dinaintea alegerilor si daca ma uit pe numarul de alegatori romani imi apare acelasi neverosimil 18 milioane si ceva.Nimeni nu zice nimic pe tema asta,toti se fac ca ploua,eu cred ca STS-ul are deja procentele reglate cum trebuie.Dragnea cu mortii lui este mic copil.Asa ca ,votati daca va plac parodiile.

Riddick spunea...

Aveam în subconștient informația asta, dar n-o "abordam". O vreme am crezut că e un mod de a zădărnici referendumurile, prin nedepășirea pragului de validare. Pot fi probleme pentru UDMR, care acum cică n-ar atinge 5%. Sunt contra pragurilor, favorizează partidele Sistemului. Un vot "are aceleași drepturi", ce-i aia prag?! La "18 milioane" vorbim de peste un milion de voturi în plus, la dispoziția Sistemului.

Riddick spunea...

Există totuși ceva plauzibil, dar se potrivea până prin 2010, știind că din 1990 s-au reluat avorturile și au scăzut nașterile: Au ajuns la majorat copiii născuți până în 1990, iar din urmă vin prea puțini minori, segmentul 0-18 este foarte restrâns".

Anonim spunea...

Oricum,la o populatie de sub 20 de milioane de locuitori sa ai peste 18 milioane de votanti este prea mult.Este suspect ca nu s-au mai dat rezultatele recensamantului facut pe vremea basescului cat si faptul ca inca nu se voteaza pe baza unei carti de alegator.Ca si tine,eu nu merg la vot.

Crystal Clear spunea...

Cu siguranţă nu sunt 18 mil de alegători.
Totul este o mascaradă

Riddick spunea...

În 2012 aveam măcar iluzia PP-DD dar parlamentarii săi au fost fie dinainte infiltrați fie cumpărați "în viu". Acum e mascaradă.

Crystal Clear spunea...

După mine, culmea mascaradei este afişată în mod natural de "Coana Chitiţa pe invers" = Clotilde Armad ..

Crystal Clear spunea...

Cum naiba să te duci la vot când o vezi pe Clotilde ?! Este expresia, esenţa mascaradei..

Riddick spunea...

Stai s-o vezi pe Cosette Chichirău (există aşa ceva). ;-)

Dacă ei recurg la asemenea soluţii cred c-o fac fiindcă au date despre câţi analfabeţi funcţionali există în România (doar ei i-au creat, în cea mai mare parte).

Riddick spunea...

Cosette, tot la USR.

Crystal Clear spunea...

"Chichirău" - numele ăsta este dat la mişto, ca sa râdă de noi..
Este o batjocură totală

Crystal Clear spunea...

Analfabeţii funcţionali sunt cu milioanele în lume şi sunt creaţi tot de sistem . Sunt parte a strategiei globalizării.

Sunt diabolici


http://www.intellectualtakeout.org/blog/32-million-us-adults-are-functionally-illiterate-what-does-even-mean

"The most frequently referenced definition of “functional literacy” is from UNESCO’s conference in 1978:
“A person is functionally literate who can engage in all those activities in which literacy is required for effective functioning of his group and community and also for enabling him to continue to use reading, writing and calculation for his own and the community’s development.”

Riddick spunea...

Uite aici: "Brave New Schools"

http://www.crossroad.to/Books/BraveNewSchools/Contents.html

Crystal Clear spunea...

Este îngrozitor, mai ales ca au obtinut deja rezultate ls nivel globalist..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: