22 octombrie 2014

Cireada de europarlamentari RO a votat unanim noua Comisie Europeană


<br>Solidaritate pepe-socialistă: PnL a votat implicit şi pentru comisarul european socialist Corina Creţu, iar PSD pentru preşedintele PPEist al Comisiei, Juncker. N-au votat (absenţă la vot, nu abţinere): Creţu, Ivan, Macovei, Sârbu şi Ungureanu.

Şedinţa "parlamentului european" cu tema alegerii noii Comisii - link. Comisia, aprobată cu 423 de voturi "pentru", 209 "împotrivă" şi 67 de abţineri.

Comisia - se vede şi la vot - este un aranjament PPE-PES(S&D)-ALDE. 

Stânga eurocomunistă (GUE-NGL) şi ecologistă (Greens/EFA) a votat tactic "împotrivă", ştiindu-se că există deja o majoritate asumată (la votul pe rezoluţii, stânga merge cu eurocartelul). Falsa opoziţie.

Grupul "conservator" ECR este ciuruit de europeişti (11 !), care acum s-au dat pe faţă, votând "pentru". Am pus ghilimele la cuvântul conservator, fiindcă directiva de vot a grupului ECR la votarea comisiei Juncker a fost... abţinerea. Opoziţia-balet.

La eurosceptici (EFDD), doar o singură defecţiune, cea de-a doua este dată eronat de VoteWatch Europe la un europarlamentar care a părăsit grupul EFDD (neactualizarea siteului). Opoziţia reală, la fel şi grupul independenţilor (NI), care a votat aproape unanim "împotrivă" (46 din 47, şi o abţinere).

Lista de vot - aici. Pentru România, click pe All Member States, apoi pe Romania. Votul pe grupuri - aici. Votul pe state membre UE - aici.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

https://www.youtube.com/watch?v=iRnRFQ6hEhI#t=123

Riddick spunea...


The Last European Commission to Govern Britain - @Nigel_Farage MEP, Ukip Leader

• European Parliament, Strasbourg, 22 October 2014

Bine-ar fi de s-ar adeveri !

Riddick spunea...

S-a rectificat la EFDD, apare doar un vot "pentru" (din 48).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: