Te pomeneşti că Dragnea o fi comentator politic, nu lider al coaliţiei de guvernare şi lider al PSD. Cea mai recentă zicală de-a sa este despre vaccinare: „Eu am foarte mari rezerve pentru a obliga, pentru a fi o măsură obligatorie. Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici”. Da, teleormane, nu trebuia să repeţi. Matale ai rezerve, da' ministrul sănătăţii merge-nainte cu legea care obligă (!) părinţii să vaccineze copiii, şi GrindeAnus o susţine. Nu mai înşir lista "dezacordurilor" care între timp au trecut de legiferare...

© my angry ants

22 octombrie 2014

Ofensivă şi contraofensivă - un basm despre independenţa JustiţieiBURSA:

     Umblă legenda că Statele Unite au dat liber la judecători şi procurori să-şi manifeste independenţa.
     Ne putem închipui un basm pentru copii mari în care americanul bun, de pildă secretarul de stat Victoria Nuland, vine în ţara noastră prin ianuarie şi vorbeşte frumos cu fiecare judecător şi procuror şi le spune: "Tu eşti un om bun şi drept şi vrei să faci justiţie, iar noi îţi garantăm independenţa. A venit momentul să faci ceea ce visezi!"
     Şi după aceea procurorii noştri buni şi oneşti s-au încumentat să-l aresteze pe Dan Voiculescu.


     Dar au început să şovăie când au văzut reacţiile virulente ale milioanelor de telespectatori ai Antenei 3, astfel că Victoria Nuland şi-a reînnoit îndemnul, la începutul lunii octombrie. Îmbărbătaţi, procurorii, judecătorii şi poliţiştii au început urmărirea penală, arestarea şi reţinerea a zeci de politicieni de frunte, manifestându-şi independenţa cu voluptate.
     O coincidenţă face ca Victoria Nuland să îşi arate interesul pentru independenţa justiţiei româneşti, chiar în perioada electorală.
     De aceea, toată lumea suspectează că justiţia noastră este comandată de nevinovatul domn Traian Băsescu, încă preşedinte al ţării, ceea ce, desigur, este o greşeală.
     O altă coincidenţă face ca Traian Băsescu să fi declarat înainte de campania electorală: "E plină şi politica şi presa de oameni care mint (...) E prea mult lichelism în spaţiul public! (...)
     În această campanie le voi spune toate la toţi. Pe unii dintre ei îi voi dezbrăca public".
     Este adevărat că Traian Băsescu se referea la candidaţii la Preşedinţie, dar, până la ei, pare că le ia hainele şi slugilor.
     Atunci când un politician de frunte cum este Viorel Hrebenciuc este învinuit pentru retrocedări, lumea crede că Traian Băsescu l-a dezbrăcat şi ni-l arată gol. Ba chiar nimeni nu se gândeşte că procurorii ar putea să-şi manifeste independenţa, în cazul Viorel Hrebenciuc.
     Din umbra lui Traian Băsescu şi, eventual, folosindu-se confuz de rolul ascuns jucat de Victoria Nuland, au răsărit şi câţiva "troli" şi "goblini" care au început să se răfuiască între ei, lăsând impresia că este vorba tot de o manevră cârmuită de marinar, când ei, de fapt, aveau să-şi plătească poliţe, în propriul partid.
     Viorel Hrebenciuc i-a promis lui Dan Şova sprijinul pentru şefia PSD (în defavoarea lui Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea), dacă acesta îl ajută cu abrogarea unui articol de lege care îl incriminează.
     "Marele noroc pentru unii este că prostia încă nu e infracţiune în România", a spus Liviu Dragnea, întrebat cum comentează stenogramele din dosarul lui Hrebenciuc.
     Un conflict care iese acum la suprafaţă este şi cel dintre Sebastian Ghiţă şi Marian Vanghelie, acesta din urmă anunţând public, prin intermediul unor paparazzi: "Băă, îl arestăm pe Ghiţă?!!, Ba, f... morţii mă-tii!? Îl arestăm pe Ghiţă, mă? F... morţii-n gură cu Ghiţă şi cu Ponta al vostru!" Dincolo de limbajul care face ca acest basm să fie unic în genul său, "ieşirea" arată intenţia politică a primarului sectorului 5.
     Ca să-şi cureţe cât de cât imaginea partidului, Victor Ponta a anunţat, ieri, că Dan Şova, Marian Vanghelie şi Sebastian Ghiţă sunt suspendaţi din toate funcţiile deţinute în partid.
     Tot ieri, Viorel Hrebenciuc a decis să demisioneze din Parlament.
     Am spus că este o poveste pentru oameni mari.
     Situaţia seacă şi necomentată este prezentată în tabelul din ilustraţie care cuprinde lista notabilităţilor (în general, politice) care au fost date în urmărire, învinuite sau arestate în această toamnă, moment care coincide cu startul oficial al campaniei electorale.
     Puteţi vedea cum cei mai mulţi trecuţi în listă fac parte din PSD, iar unele dintre puţinele învinuiri care aparţin PDL par să fie doar de formă.
     Trageţi singuri concluziile asupra independenţei justiţiei.
     Trebuie să recunoaştem însă că, independentă sau nu, justiţia nu s-ar fi încumetat niciodată, sub alt regim decât cel al lui Traian Băsescu, la astfel de gesturi şi că, indiferent că sunt coincidente, aceste acţiuni ale judecătorilor şi procurorilor aduc satisfacţie.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Dragoş Paul Aligică, 2013: "Fiţi atenţi aici ce e greu cu adevărat şi ceea ce înseamnă a face politică: E greu să faci reforme şi să construieşti în pofida voinţei populare şi elitei politice. Ăia sunt meseriaşii adevăraţi, ăia merită admiraţia şi respectul. Ăla e leadership adevărat şi ăia sunt politicieni şi strategi adevăraţi. Cei care construiesc în pofida materialului clientului şi valului, nu cei care se dau duşi de val. Cei care iau masa inertă sau recalcitrantă de aici şi o mută dincolo. Aşa se construiesc societăţi, economii, naţiuni."

Postări populare (nu P.P.E. !):