23 februarie 2010

Dinescu : out !



Agenţia Naţională de Integritate reconfirmă actul de constatare a incompatibilităţii lui Mircea Dinescu ca membru al CNSAS.
Să vedem cu ce altă hahaleră se vor afişa petroliberalii (Dinescu a fost desemnat din partea PNL, păi cum !).

Comunicat privind rămânerea definitivă a actului de constatare

Actul de constatare a stării de incompatibilitate a domnului MIRCEA DINESCU, membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, emis de către Agenția Națională de Integritate la data de 03.02.2010, a rămas definitiv, potrivit prevederilor art. 50, alin. (3) din Legea nr. 144/2007, republicată.

Curtea de Apel Bucureşti a comunicat la data de 22 februarie 2010 faptul că domnul MIRCEA DINESCU nu a contestat în termenul legal, la instanţa competentă de Contencios Administrativ şi Fiscal, actul prin care Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a domnului MIRCEA DINESCU
(http://www.integritate.eu/UserFiles/File/Acte%20de%20constatare/AdresaCurteaApelBuc_SectiaVIII_PrivindContestatiiPeRolSectie_DnulDinescuMircea.PDF).

„În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie la curtea de apel, secţia de contencios administrativ şi fiscal, în a cărei circumscripţie locuieşte”, potrivit art. 48, alin. (2) din actul normativ menționat anterior.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în baza prevederilor Legii 144/2007, republicată, faptul că domnul MIRCEA DINESCU se află, începând cu data de 27.03.2006, în stare de incompatibilitate, întrucât deține simultan atât calitatea de membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (C.N.S.A.S.), cât și funcţia de administrator al unor societăți comerciale.

În conformitate cu prevederile art. 99, alin. (1), lit. l) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, membrilor Colegiului C.N.S.A.S. li se aplică regimul incompatibilităților prevăzut pentru miniștri și, respectiv, secretari de stat.

Potrivit dispozițiilor art. 84, alin. (1), lit. c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003, funcția de membru în cadrul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității este incompatibilă cu funcția de administrator la societățile comerciale.

Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie...”

Actul de constatare rămas definitiv se va transmite celor două Camere ale Parlamentului pentru îndeplinirea și aplicarea prevederilor legale, respectiv demararea procedurilor privind revocarea din funcția de demnitate publică a domnului MIRCEA DINESCU.

Actul de constatare rămas definitiv, prin care Agenţia Naţională de Integritate a stabilit existența stării de incompatibilitate a lui MIRCEA DINESCU, a fost publicat pe pagina de Internet a ANI (www.integritate.eu), la secțiunea „ACTE DE CONSTATARE”
(http://www.integritate.eu/home/acte-de-constatare.aspx).

Conform prevederilor art. 50 din Legea nr. 144/2007, republicată, „actul rămas definitiv, prin care se constată caracterul nejustificat al averii sau al unei părţi din aceasta ori prin care se constată conflictul de interese ori starea de incompatibilitate, se publică pe pagina de Internet a Agenţiei şi se comunică, în termen de 10 zile, organelor care aplică sancţiuni disciplinare sau care dispun revocarea, destituirea ori eliberarea din funcţie, precum şi organelor fiscale competente”.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 23 februarie 2010

 "Sunt un simplu vagabond"

20 de comentarii :

George spunea...

Martzea toate ceasurile bune Dom.Riddick! Multzumesc pentru superba veste,demult n-am mai primit o stire atat de revigoranta dupa urata viroza ce m-a blocat 2 saptamani ! Trupa Mambo-Siria sa le aline tristetzile gastii Iaru-Radu Calin Cristea,ca trompete afone tip SOV-Felix!

Riddick spunea...

Esteeee !!!
Să-l vedem la "Tănase şi Dinescu", dacă "îl mai doare-n c*r"...

anarchix spunea...

Marius Oprea incepe jocul de glezne.

Riddick spunea...

Ştii ceva mai mult ?

Anonim spunea...

calatorie sprancenata...poate e timpul sa se ocupe si altii de cnsas, altii care nu au avut legaturi cu comunismul...

Riddick spunea...

"La munca câmpului !" ;-)

Las' că-i iese mălaiu'.

anarchix spunea...

Neh, cu toate ca initialele numelui meu sunt S.R.I. (nu rade).

Pare totusi alegerea "de bun simt" a gang-ului numit PNL.

Riddick spunea...

Aha... după ce se ciupălă şi pleacă el cu demisie de la IICCMER.

Demnitar Demagog spunea...

ERA SI TIMPUL SA FIE "OUT" A PROFITAT MULT PREA MULT DE STATUTUL DE "POET"

Riddick spunea...

N-a mai scris poezii de multişor, se justifică ghilimelele.

amanda13 spunea...

abia astept sa dispara acest individ cu apucaturi de politist politic din anii '50 macar de la CNSAS (ca ar fi prea wishful thinking si de pe sticla). sa nu-l mai aud cum povesteste el despre "informatii".

si vaz ca povestiti si de M. Oprea, eu il cunosc pe om, m-a dezamagit ingrozitor felul in care s-a comportat in ultimul timp, insa nu pot sa-i uit cercetarile. am si scris pe blog, toata polemica asta ma doare...

plus ca sunt direct interesata si de partea cu Tismaneanu.

cred ca cel mai tare ma scoate din sarite in aceasta afacere (ca si in faze ante-electorale) modul de a scrie al lui Carmen Musat care a ajuns un soi de Dinescu mai cu staif :(

Riddick spunea...

Observatorul Cultural este editat de Institutul Cultural Român (parcă ?).

Opinia este liberă, bine ar fi să se adauge şi bun-simţ.

Despina spunea...

Observatorul Cultural este patronata de fam Musat-am citit recent undeva.

Riddick spunea...

Doar editorial, altfel este în pierdere, iar banii vin de la ICR.

Despina spunea...

Bai,ma doare capul !
Cum se pot duce banii de la ICR la Observator?
ICR n-are controale?
Curte de conturi ,etc.
Stiu ca-i sufocau cu verificarile acum mai bine de un an

Riddick spunea...

Este la ICR "în curte", din câte ştiu, deci finanţarea de acolo vine.

Despina spunea...

Ni-e greu sa cred.
La ICR sunt HRP, Mihaies, etc- dupa cum stiu eu au pareri divergente cu Observatorul C- pe care eu nici nu pot sa-l citesc

Riddick spunea...

Apare în josul paginii principale a Observatorului - ICR, printre "Partenerii Observatorului Cultural".

Despina spunea...

E asa o increngatura de interese!!
Am auzit si ieri la ISP, dar si azi la un service de masini vorbind cu un director de pe acolo aceasi vorba:
"nu mai exista politica de stanga sau dreapta, exista numai interese materiale"
Cateodata mi se apleaca si nu mai stiu ce sa fac...

amanda13 spunea...

da, aveti dreptate in legatura cu ICR-ul. Si Observatorul are si cativa oameni de valoare care din pacate au devenit agresivi indata ce s-au apucat sa sustina tuberoza penelista.

Carmen Musat de altfel, in materie de critica si teorie literara este excelenta.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: