23 octombrie 2014

PSD scapă doar dacă scapă de Ponta şi de ceilalţi maimuţoi implementaţiPSD este un partid oligarhic, eticheta de "partid de stânga" nu prea i se potriveşte. Sunt totuşi destui cretini care pun botu' şi votu'. Nu-i de colo să-ţi păstrezi masa de votanţi, să te urmeze deşi nu le umpli burţile, cum le promiseseşi; să fie de ajuns doar cu hău!-hău!-hău!...

În mod ironic, de rezistenţa PSDului depinde oarecum rezistenţa României (nici prin gând nu mi-ar fi trecut că se va ajunge la o asemenea situaţie !). Rezistenţa la anumiţi factori perturbatori, care vor să guverneze România pe telecomandă, cu politicienii RO doar ca interfaţă (vorba lui Vanghelie, cea cu maimuţoii implementaţi).

Vorbe mari - "americanii vor". Eu unul nu cred că Administraţia Obama are poziţia de a da altora lecţii de anticorupţie şi de bună guvernare, şi cu atât mai puţin să bată din picior şi să pună condiţii. 

Naţional:

Americanii vor guvern de tehnocrati! 


Nauciti de „castanele” tot mai grele primite din partea procurorilor Laurei Codruta Kovesi, „baronii” si ceilalti politicieni implicati in puzderia de retele transpartinice de coruptiie care ajunsesera sa sufoce statul roman vor primi, cat de curand, lovitura decisiva.

Si asta pentru ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, satui de mocirla care ajunsese, in mare parte, clasa politica romaneasca, parteneri americani nu doar ca au sprijinit campania fara precedent declansata de catre DNA, dar cer acum si garantii ca se va merge pana la capat cu „curatenia”. Iar singura garantie ca Romania va avea din aceasta iarna un guvern curat este formarea acestuia, cat mai mult posibil, din tehnocrati fara pata, care sa-i inlocuiasca, cel mai probabil sub girul lui George Maior, pe politicienii care se zbateau deja, pe arhicunoscutele retele de trafic de influenta, pentru a pune mana pe cele mai banoase ministere.

Fara „pui de baroni”!

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, „nucleul dur” al actualei coalitii de guvernare pusese la punct un plan prin care sa forteze schimbarea conducerilor unor structuri cheie din serviciile secrete, dar mai ales conducerile DNA si a Curtii Supreme. Iar pentru a se asigura ca motoarele luptei anticoruptie nu vor fi oprite din turatia maxima la care merg in aceste zile, reprezentantii administratiei americane au ajuns sa transmita zilnic avertismente cat se poate de transante. Insa dupa cum sustin sursele noastre, in afara comunicatelor oficiale in care se pastreaza totusi termenii diplomatici prin care se urecheaza cei responsabili de propasirea coruptiei, au existat si adevarate ultimatumuri pentru a nu se mai pune bete in roate DNA. Iar acestea au fost transmise atat pe canale neoficiale, cat si in cadrul a nenumarate intalniri fata in fata purtate atat cu factori de responsabilitate din justitie, dar mai ales cu sefi ai actualei coalitii de guvernare. Iar ultimele mesaje transmise au fost toate pe aceeasi linie, americanii insistand ca degeaba „baronii” ajung dupa gratii pentru faptele de coruptie comise, daca protejatii lor vor fi promovati in viitorul Guvern, dupa cum o arata informatiile alarmante ale serviciilor secrete. Asa ca „puii de baroni” trebuie opriti din start sa „pateze” viitorul guvern. De altfel, se pare ca aceasta tema a fost atinsa si de catre vicepresedintele american Joe Biden in cadrul recentei convorbiri telefonice avute cu Victor Ponta. Discutie in cadrul careia, dupa cum a comunicat oficial Guvernul , „ premierul Victor Ponta a transmis determinarea partii romane pentru consolidarea si dezvoltarea in continuare a Parteneriatului Strategic bilateral”

Exclusivitate pe ministerele cheie

Astfel ca, asa cum in utima vreme ne-am obisnuit ca, atunci cand vor ceva, americanii sa si obtina, mai mult ca sigur ca sperantele unor tineri politiceni de a ajunge la masa guvernarii se vor spulbera ca niste baloane de sapun. Ca si iluziile celor care i-au lansat in politica si care acum, cand se confrunta cu probleme grave in Justitie, trag cu disperare sforile pentru a-si pastra sferele de influenta prin intemediul unor oameni de incredere. Insa se pare ca exista deja o lista neagra a celor indezirabili care, chiar daca se vor bucura de sprijinul politic al unor organizatii puternice din PSD sau din partidele aliate, nu vor fi lasati totusi sa acceada la portofoliile mult ravnite. Este vorba despre cateva ministere care sunt deja adjudecate pentru tehnocrati care au trecut cu brio testele de integritate facute in avans de catre serviciile specializate. Si care, pentru a se salva cel mult aparentele, vor fi anuntati ca bucurandu-se de sprijinul politic al partidelor de guvernamant. Iar cum viitorul guvern nu va fi totusi asumat si oficial drept unul format exclusiv din tehnocrati, foarte probabil ca se vor pastra si unele ministere secundare pentru politicieni fara carti de vizita prea impresionante. Si uite asa se va ocupa poate, in cele din urma, si „gaura” de la Cultura…

3 comentarii :

Anonim spunea...

Licuricii nu au a dori ceva in legatura cu Romania, dincolo de limitele bunului simt; altfel ne dorim si noi, alaturi de oricine ne va aproba, cite ceva despre tara licuricilor !
PSD nu trebuie sa mai scape fiindca este principalul vinovat pentru distrugerea multilaterala a Romaniei.
Romania trebuie sa se doteze cu un veritabil partid de stinga, altfel forta de munca, singura forta de productie capabila sa creeze plus-valoare, se va degrada iremediabil.
Stinga nu inseamna pomeni si alte aberatii, altfel ar fi fost eradicate in toate retrogradele si reactionarele tari ''occidentale''

Riddick spunea...

Nu avem în parlament nici partide de stânga, nici de dreapta, ci făcături.

Anonim spunea...

In timp ce noi ne-am impotmolit in propria noastra mizerie, Lumea merge inainte....
http://www.dcnews.ro/china-ataca-banca-mondiala-i-dolarul-american-lovitura-in-asia-pregatind-razboiul-global_457353.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):