22 octombrie 2014

Cireada de europarlamentari RO a votat unanim noua Comisie Europeană


<br>Solidaritate pepe-socialistă: PnL a votat implicit şi pentru comisarul european socialist Corina Creţu, iar PSD pentru preşedintele PPEist al Comisiei, Juncker. N-au votat (absenţă la vot, nu abţinere): Creţu, Ivan, Macovei, Sârbu şi Ungureanu.

Şedinţa "parlamentului european" cu tema alegerii noii Comisii - link. Comisia, aprobată cu 423 de voturi "pentru", 209 "împotrivă" şi 67 de abţineri.

Comisia - se vede şi la vot - este un aranjament PPE-PES(S&D)-ALDE. 

Stânga eurocomunistă (GUE-NGL) şi ecologistă (Greens/EFA) a votat tactic "împotrivă", ştiindu-se că există deja o majoritate asumată (la votul pe rezoluţii, stânga merge cu eurocartelul). Falsa opoziţie.

Grupul "conservator" ECR este ciuruit de europeişti (11 !), care acum s-au dat pe faţă, votând "pentru". Am pus ghilimele la cuvântul conservator, fiindcă directiva de vot a grupului ECR la votarea comisiei Juncker a fost... abţinerea. Opoziţia-balet.

La eurosceptici (EFDD), doar o singură defecţiune, cea de-a doua este dată eronat de VoteWatch Europe la un europarlamentar care a părăsit grupul EFDD (neactualizarea siteului). Opoziţia reală, la fel şi grupul independenţilor (NI), care a votat aproape unanim "împotrivă" (46 din 47, şi o abţinere).

Lista de vot - aici. Pentru România, click pe All Member States, apoi pe Romania. Votul pe grupuri - aici. Votul pe state membre UE - aici.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

https://www.youtube.com/watch?v=iRnRFQ6hEhI#t=123

Riddick spunea...


The Last European Commission to Govern Britain - @Nigel_Farage MEP, Ukip Leader

• European Parliament, Strasbourg, 22 October 2014

Bine-ar fi de s-ar adeveri !

Riddick spunea...

S-a rectificat la EFDD, apare doar un vot "pentru" (din 48).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: