01 iulie 2014

Nemernicii chiar nu pot fi opriţi ? Vom tolera şi jefuirea gazelor naturale ?

Va fi un sistem de conducte care va uni Bulgaria, România, Ungaria și Austria. Va fi o continuare a fostului proiect Nabucco. Vrem să accesăm bani europeni, dar vom depune un proiect comun semnat de toate aceste țări.
Insistenţa cu care se cerea ca Nabucco să treacă prin România avea un alt înţeles decât cel livrat publicului de mass-media ("independenţa energetică").

Prin Nabucco urmau şi să iasă la export gaze naturale extrase din România şi din platoul continental al Mării Negre. Iar cum Nabucco a falimentat, statul român cheltuieşte bani ca pe documentaţie Nabucco să se realizeze un proiect alternativ de scoatere a gazelor din România, în interes privat extern. Se începe - propagandistic - cu Repmoldova, căreia i se promit 1,5 miliarde metri cubi pe an, desigur la un preţ sub cel la care România face importul din Rusia - volumul este cam jumătate din cel importat în prezent. Se vorbeşte apoi de Ungaria şi Bulgaria, dar de fapt este vorba despre export în UE, ţevile prelungindu-se spre Grecia, Austria şi Italia. Volumele cumulate ale interconectărilor ajung la circa 70% din actuala producţie internă.

Exploatarea zăcămintelor nu după necesarul intern, ci în regim de secătuire, cu viitoare redevenţe "crescute" până spre jumătatea mediei celor din Africa (acum sunt la sfert).

Şi se recunoaşte asta din nou:
Gazoductul care va aduce gazele din Marea Neagră începând cu 2019-2020 va costa 255 de milioane de euro și va avea o lungime de circa 250 de kilometri, a declarat, marți, Ciprian Alic, director al Departamentului Fonduri Europene și Relații Internaționale din cadrul Transgaz, la o conferință pe tema strategiei energetice a României.

"Trebuie ca proiectul privind transportul gazelor naturale din Marea Neagră să fie gata până în 2019-2020, când începe exploatarea resurselor din mare. Conducta de interconectare la sistemul național va costa circa 255 de milioane de euro și va avea o lungime de 250 de kilometri", a spus Alic.
Potrivit acestuia, mai departe, gazele din Marea Neagră vor putea ajunge în Bulgaria și Ungaria

El a amintit și de proiectul de conducte care se dorește a fi o alternativă la fostul proiect Nabucco.
"Va fi un sistem de conducte care va uni Bulgaria, România, Ungaria și Austria. Va fi o continuare a fostului proiect Nabucco. Vrem să accesăm bani europeni, dar vom depune un proiect comun semnat de toate aceste țări", a mai spus oficialul Transgaz.
La finele lunii mai, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat că OMV Petrom și ExxonMobil au semnat împreună cu Transgaz, transportatorul național de gaze, un acord privind preluarea gazelor din Marea Neagră în sistemul național,
"Există un acord semnat săptămâna trecută. Departamentul pentru Energie nu este parte din această înțelegere, nu există nicio obligație a statului. Este un acord scris privind intrarea gazelor produse în Marea Neagră în sistemul de transport românesc, ceea ce este perfect normal", a susținut ministrul delegat.
El a refuzat să dea mai multe detalii, precizând că acordul este confidențial și este de competența părților să facă publice prevederile lui.
Americanii de la ExxonMobil și OMV Petrom colaborează pentru explorarea perimetrului de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, unde producția de gaze este estimată pentru anul 2019.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Tu nu vezi cĂ nu-i opreşte NIMENI ?!

Riddick spunea...

Deocamdată...

Anonim spunea...

Raspuns correct si final :afirmativ !!!
Mai incape indoiala ?!
Cunoaste cineva vreun roman pe care sa-l ''pasioneze'' problema, dincolo de ghiftuirea borhanului propriu cu cele mai nocive ''haleli'' si cu vinul de paie sau berea ieftina ?
Pai romanul, abrutizat, cumpara centralele de apartament aruncate de altii, transformind blocurile in bombe, accepta sa I se puna polistiren pe pereti , in loc de vata minerala, iar apoi moare de plamini din cauza mucegaiului,
bea toate otravurile pretentios denumite bauturi racoritoare, maninca cei mai mari ardei si orice legume, cit mai mari(fizic) fara sa se intrebe de ce au crescut pina la gigantism etc. etc.....
Asa ca gazelle sint o treba ce nu-I priveste; doar daca e vorba de gazelle lui Lis , ale nu stiu carei ''dive'', ale lui Pricina si ale brunetei lui sotii, ale prompteristelor care ne prezinta '' stirile'' in cel mai isteric mod posibil etc.

Ne scufundam R !!
Pare ca nimic nu poate opri procesul !
Sa nu ajunga pina la ''despartire'', ceea ce ar fi mult mai grav decit gazelle .....

Riddick spunea...


În câţiva ani se-alege: laie sau bălaie.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: