12 decembrie 2013

Europarlamentarii USL au votat pentru instituţionalizarea propagandei pro-avort şi pro-gay


"Raportul Estrela" (Raport referitor la sănătatea sexuală și reproductivă și drepturile aferente) a căzut la vot în Parlamentul European, la o diferenţă de doar trei voturi (337 contra, 334 pentru, 35 de abţineri).

Europarlamentarii din partea USL din grupurile S&D (socialist) şi ALDE (liberal) au votat pentru adoptarea raportului (la VoteWatch.eu apare exact invers, "respingere" la cei care au votat "pentru").

Lista de vot (click pe All Member States, apoi pe Romania) - aici.

CVT s-a abţinut (în alte ocazii a votat mai mereu "pentru" la rezoluţii pro-gay), de asemenea Adriana Ţicău şi Sabin Cutaş (PSD/S&D).

Nu au votat: Adina Vălean, Eduard Hellvig (PnL/ALDE), Daciana Sârbu, Cătălin Ivan (PSD/S&D), Dan Zamfirescu (independent).

La votul pe grupuri politice, au fost doar trei voturi "contra" la S&D, zero la Greens-EFA şi GUE/NGL, şapte la ALDE, şi doar câte patru, unul şi niciun vot "pentru" la (respectiv) PPE/EPP, ECR şi EFD.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: