08 octombrie 2013

Ăştia sunt de acord cu dublarea instituţiilor statului de către făcături UEiste


Până l-o lua dracu' de stat, de-i mai lăsăm mult să-l submineze, în loc să-i luăm cu paru'.
Ministrul român al Justiției a susținut importanța înființării Parchetului European, ce va avea competențe în urmărirea penală a infracțiunilor contra intereselor financiare ale Uniunii Europene, precum și consolidarea rolului Eurojust în cooperarea judiciară dintre statele membre, în vederea combaterii formelor grave de criminalitate organizată.

AGERPRES
Alţii - precum Ungaria - ştiu să zică "NU !". Chiar dacă în chestiunea "procurorului European" o face mai discret, "contestă doar forma actuală a proiectului".
Ungaria refuză să pună în aplicare mandatul european de arestare emis pe numele preşedintelui companiei MOL. Decizia a fost anunţată de o instanţă din Budapesta şi vine după ce procurorul-şef al Ungariei declarase că Zsolt Hernadi este nevinovat.

Omul de afaceri Zsolt Hernadi este acuzat că i-ar fi oferit mită fostului premier croat Ivo Sanader, pentru a prelua conducerea companiei petroliere de stat din acea țară.

Prim-ministrul a fost condamnat anul trecut la 10 ani de închisoare în Croaţia, dar conducerea MOL a respins toate acuzațiile.

Conflictul a avut recent și consecințe politice, după ce ministrul maghiar de Externe şi-a anulat o vizită pe care trebuia s-o facă la Zagreb.

DIGI 24
De remarcat cum e construit refuzul ungar: i s-a dat o formă instituţională - Statul (prin Justiţie) refuză chestiunea, nu numai un partid, nu numai un guvern.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: