08 octombrie 2013

Ăştia sunt de acord cu dublarea instituţiilor statului de către făcături UEiste


Până l-o lua dracu' de stat, de-i mai lăsăm mult să-l submineze, în loc să-i luăm cu paru'.
Ministrul român al Justiției a susținut importanța înființării Parchetului European, ce va avea competențe în urmărirea penală a infracțiunilor contra intereselor financiare ale Uniunii Europene, precum și consolidarea rolului Eurojust în cooperarea judiciară dintre statele membre, în vederea combaterii formelor grave de criminalitate organizată.

AGERPRES
Alţii - precum Ungaria - ştiu să zică "NU !". Chiar dacă în chestiunea "procurorului European" o face mai discret, "contestă doar forma actuală a proiectului".
Ungaria refuză să pună în aplicare mandatul european de arestare emis pe numele preşedintelui companiei MOL. Decizia a fost anunţată de o instanţă din Budapesta şi vine după ce procurorul-şef al Ungariei declarase că Zsolt Hernadi este nevinovat.

Omul de afaceri Zsolt Hernadi este acuzat că i-ar fi oferit mită fostului premier croat Ivo Sanader, pentru a prelua conducerea companiei petroliere de stat din acea țară.

Prim-ministrul a fost condamnat anul trecut la 10 ani de închisoare în Croaţia, dar conducerea MOL a respins toate acuzațiile.

Conflictul a avut recent și consecințe politice, după ce ministrul maghiar de Externe şi-a anulat o vizită pe care trebuia s-o facă la Zagreb.

DIGI 24
De remarcat cum e construit refuzul ungar: i s-a dat o formă instituţională - Statul (prin Justiţie) refuză chestiunea, nu numai un partid, nu numai un guvern.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: