15 august 2009

Simetrii




Două mesaje lansate în această săptămână mi-au atras atenția, prin simetria lor.


Mai întâi, mesajul președintelui rus, Dmitri Medvedev, care a urmat unei scrisori trimise de acesta președintelui ucrainian, Viktor Yushchenko, apoi interviul lui Adrian Năstase pentru inpolitics.ro .


Pe scurt - Medvedev susține în mesajul său (textul în limba engleză AICI, cu link la kremlin.ru pentru clipul video), că relațiile ruso-ucrainiene au atins un nivel extrem de scăzut, iar tensiunile între cele două state s-au accentuat. Medvedev acuză autoritățile ucrainiene că interpretează tendențios episoade recente din istoria comună (foametea din Ucraina din anii '30 și al doilea război mondial), că nu respectă clauzele privind Flota Mării Negre, că susțin militar Georgia iar armele ucrainiene s-au folosit pentru "atacarea Osetiei de Sud, uciderea civililor și a rușilor din trupele de menținere a păcii" și că firmele rusești care au activități în Ucraina întâmpină opoziția autorităților. Se mai evocă "frăția" dintre popoarele rus și ucrainian, care "nu poate fi slăbită de vorbele goale și egoismul unor politicieni " - ucrainieni, desigur.

 
În încheiere, Medvedev apreciază că relațiile ruso - ucrainiene se vor ridica la un nivel mult mai înalt - cel al parteneriatului strategic, însă... numai odată cu noua conducere a Ucrainei. Nu este vreun secret, în Ucraina vor fi alegeri prezidențiale, iar candidatul susținut de ruși nu este actualul președinte. Da, mare frăție...


Și în România lucrurile ar merge spre mai bine - însă tot fără actualul președinte, zice Adrian Năstase în interviul pentru inpolitics.ro . Altfel, susține Adrian Năstase, "nu sunt convins 100% că PD-L nu este un partid cu care se poate colabora". (Ați băgat la cap, n'așa ? Trântiți alegerile, ce naibii, să colaborăm și noi cum trebuie ! ).


În continuare, Năstase bate câmpii, în stilul său caracteristic, disociind PSD de deciziile guvernului PD-L - PSD, existând unele cu care cică PSD n-ar fi de acord. Aloo, da' pe la pesede nu s-a auzit de moțiune de cenzură ori retragere de la guvernare ?!


Tot în interviu, revine marota "izolării europene a României". Evident, tot din cauză de Traian Băsescu.
 

În încheiere, dorește multă liniște pentru români (aha! parcă am mai auzit vorba asta! ), și câștigarea alegerilor prezidențiale " de candidatul PSD ". Deformație profesională (de diplomat) ? Nu era mai simplu: "de Mircea Geoană"?! Ori vine Bunicuța din vacanță cu alt nume scris pe bilețel?

6 comentarii :

Anonim spunea...

bineinteles ca basescu este vinovat pana si pt ciclurile menstruale neregulate ale doamnelor din psd....nastase ca de obicei se da la fund si uita ca psd e la guvernare, nu e in opozitie si ca nu poti sta cu fundul in 2 luntri...desi fundul lui nastase poate sta in 2 tzarusi lejer ca are experienta in sodomia politica....

te astept la mine pe blog unde am descoperit ideologia psd-ului in toata uraciunea ei...

Riddick spunea...

Năstase se dă la fund, așteaptă nominalizarea ca premier, ori de la Felcer, ori de la Antonescu.

Theophyle spunea...

Salut Riddick,
Comunismul nu a murit, el exista bine merci si prospera si in Rusia si la noi.

Nastase este unul din exponentii de "marca" a acestui sistem de ticalosi. Din fericire pentru noi "brandul" Nastase a expirat total in politica romaneasca (cat o fi ea de netrebnica)

Nu cred ca cineva poate avea curajul sa-l numeasca PM, no way !

Riddick spunea...

Salut!

Năstase stă "la pomană", cum ziceau colegii mei de fotbal de maidan despre ăla care așteaptă o pasă favorabilă lângă poarta adversă, fără să alerge după minge. Dacă nu iese Piratu', mă tem că are mari șanse de nominalizare.

dramoleta spunea...

Stati linistiti! Basescu va castiga alegerile. Mai nelinistiti ar trebui sa fiti dupa aceea :))

Stiti ceva? Cred ca nici nu mai conteaza cine va iesi presedinte sau cine va guverna tara. Rahatul ne-a acoperit complet.

Le-a fost vreodata bine romanilor?

Riddick spunea...

Iar te iei după pesimistul ăla de Cărtărescu ? Nu mai ieşim din caca dacă nu se fac anticipate. Păi nu vezi : racu', ştiuca şi brotacu'...majorităţi negociate printre băncile din parlament, nu rezultate din vot.

Ce mai face Maxi? :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Béla Markó, 2009: "România trebuie regionalizată, fostele regiuni trebuie restructurate şi să li se dea competenţe teritoriale. Nu este suficient să acordăm competenţe mai largi autorităţilor locale, trebuie făcută o nouă regionalizare în care Ardealul să fie o entitate distinctă, la fel şi celelalte regiuni istorice: Moldova, Muntenia, Dobrogea. Este posibil un al treilea pas, dacă vom ajunge la descentralizare şi regionalizare, împreună cu formarea autonomiilor. Un alt subiect de dezbatere este şi federalizarea, care pentru unii este ca un postav roşu, dar trebuie să vorbim despre asta şi vedeţi că eu vorbesc cu mare precauţie".

Béla Markó, 2015: "În urma refugiaților mă tem că se va întări nu Europa Unită, ci se vor întări statele naționale, pe care de-acum câțiva ani am sperat să le demolăm".

 

Postări populare: