24 august 2009

"Prezuncții"




"Suntem săpați !"

Nota internă a PSD, scăpată strategic, la fel ca și înregistrările de la Turnu Măgurele, este mai degrabă un mesaj către baza partidului. Un mesaj de trezire către electoratul propriu. Ceva similar răspunsului dat de Şoricelul ce-l însoțea pe Elefant, întrebat fiind ce face: "tropăim, tropăim !". 

Cum de-a apărut tocmai la Antena 3, în weekend, tocmai după dezamorsarea diversiunii cu firma la care era asociat Mircea Băsescu? Probabil se dorea torpilarea ultimei ședințe a coaliției, înainte de 2 septembrie.

Neobișnuită este asocierea din notă a lui Sorin Oprescu cu Traian Băsescu, dar poate fi o măsură preventivă în eventualitatea lansării candidaturii lui Oprescu, care ar concura cu Geoană pentru același tip de electorat:"Băăă, ăștia-s blat, votați Dăbuleni-style!". Fără rost, dacă Oprescu se va plimba de mână cu Iliescu, nea Gheorghe și baba lui vor înțelege subtilitatea demersului.

Scurgerea pare a fi fost pregătită prin articolul din inpolitics.ro, de acum câteva zile, care susținea că Băsescu ar fi comunicat unui lider județean PD-L despre restructurarea guvernului, fără PSD. Majoritatea urmând a fi asigurată cu circa 18-20 de parlamentari, din alte partide. Dacă PNL va depune totuși moțiunea de cenzură în urma angajării răspunderii guvernului, jocul intră la alt nivel, PD-L putând vota pentru căderea actualului guvern, fiind vot secret.

8 comentarii :

Anonim spunea...

Daca standardele eticii,esteticii si logicii nu sant identice se instaureaza ignoranta si coruptia,
delatiunea si pauperitatea
In turul doi va ajunge Presedintele
si Primarele.
Decat iar Ilici si P.S.D.-EII
Mai bine cu P.D.-LEII.
Cu a lor subtil carmaci
Pus pe soti si dibaci.

Riddick spunea...

Că bine le zici...

Anonim spunea...

psd e un partid (clan) anacronic...singurul partid care nu are nici corupti, nici coruptie...

Riddick spunea...

Mă minunez totuşi, ce piruete face, dimineaţa la guvernare, după-amiza şi seara la tocşouri,"în opoziţie", de zici că-i patinatoarea RDG Katarina Witt după ce a luat doza de dopare.

Unknown spunea...

cum isi poate inchipui cineva ca oprescu ar avea vreo sansa la prezidentiale?? cu siguranta ca omul ala nu locuieste in bucuresti, nu vede mizeria de la metrou si ceasurile aurite din cismigiu.
apropo de documentul "secret", e la mintea cocosului ca PD-L va ataca din toate partile si o va face in cel mai miselesc mod posibil.

Riddick spunea...

Oprescu ar putea fi lansat pentru a nu intra Geoană în turul doi, ci Antonescu.
Iar atac murdar vedem că face Ciripoi, sper să răspundă penal, la final.

dramoleta spunea...

Sunt toti disperati. Nu mai stiu ce sa arunce pe piata. Parca niciodata pana acum nu s-a dat asa o lupta.
Prefer sa primesc doar informatia bruta si sa-mi fac singura analizele, in gand. Nu mai stim care cu care e si care impotriva cui.

Riddick spunea...

Miza este foarte mare, depinde de noi ca să nu pierdem alți 20 de ani.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: