21 septembrie 2013

Sunt de acord cu Şova... pe acest subiect


... Dar ar fi trebuit să dezvolte subiectul : "banii europeni", care finanţează mai ales obiective şi programe care nu au la bază de cele mai multe ori interese publice (fie ele şi locale), sunt tot bani din impozite şi taxe, care ar fi fost mai eficient distribuiţi dacă nu mai făceau o "excursie" contabilă pe la Bruxelles.

Să nu-l credităm însă pe Şova cu aşa ceva, a făcut doar o referire punctuală, la drumuri:
"Ceea ce finanţează UE nu coincide cu interesul naţional al unei ţări. Dacă mă întrebaţi pe mine, Autostrada Transilvania este foarte importantă pentru România, nu foarte importantă pentru UE. Comarnic - Braşov, Craiova - Piteşti, nu foarte importante pentru UE, extrem de importante pentru România."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: