26 august 2011

Eurosistemul caută să ţină sub control curentul de dreapta din România



Hai s-o spunem, verde-n faţă: frica cea mare a Bruxellesului este de o răbufnire a naţiunilor europene, care să măture de la putere clicile eurocolaboraţioniste şi să instaleze reprezentanţi autentici. Ce se întâmplă acum la sud de Marea Mediterană s-ar putea reedita la nord. De fapt, ar fi chiar indicat. Unde nu merg metodele normale, merg les grands moyens.

România este oricum defazată istoric. De douăzeci de ani îngânăm diverse arii sugerate de alţii - aria tranziţiei, aria integrării... Acum a venit la rând aria dreptei. Nu cumva să se trezească românii şi să facă, în sfârşit, un partid de dreapta, fără să recurgă la ajutorul relicvelor sau al sacilor peticiţi şi reetichetaţi

Aşa că pregătiţi-vă de un mic show PePeEe, sugerat de acest articol din Contributors:
Hopa, hopa, hopa...
Inclin sa dau dreptate ziaristei Ioana Ene, care intr-un articol relanseaza ipoteza  unui nou partid de dreapta, condus de fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu.
Ne aducem aminte ca in primavara s-a discutat mult si cu pasiune despre necesitatea aparitiei unui nou partid, cu idei de dreapta, liberale, care sa suplineasca, pe de o parte, erodarea PDL prin actul de guvernare, presarat cu sacrificii imense impuse populatiei, iar pe de alta parte, trecerea PNL, cu arme, lideri si bagaje, in tabara socialismului multilateral reprezentat.

Discutia a ramas in coada de peste, lideri importanti ai PDL, potentiale locomotive ale noului partid, Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu, Paleologu, fie au fost cooptati in noua structura de conducere a PDL, fie nu si-au manifestat vreo intentie de a conduce o noua formatiune politica. [...]

Noul partid n-ar rupe neaparat parti  din electoratul PDL, ci mai degraba din al PNL, care s-a lasat imbratisat si dominat de filosofia socialista si, probabil, din electoratul traditional PSD, cum s-a demonstrat in cazul alegerilor de la Neamt, desfasurate in mediul rural moldovenesc, sarac, fief traditional al PSD. Unde separarea alegerilor de culoarea si conducerea PDL s-a dovedit a fi miscarea castigatoare, un experiment pilot, care arata ce poate insemna un nou partid, nelegat de amintirea sacrificiilor impuse de PDL.  Electorilor rurali li s-o fi uscat gura, tot asteptand pomenile PSD, incepand cu promisiunile lui Iliescu de prin anii 90!

Sa ne amintim ca Ioana Basescu a rezervat deja, din 11 aprilie,  la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci), denumirea „Miscarea Populara”, la timpul respectiv existand speculatia ca insasi Ioana Basescu ar intra in politica.

Sincronizarea tuturor acestor evenimente, acum, la distanta de cateva luni, pare sa conduca la presupunerea din titlul articolului: miscarea a fost coapta de multa vreme in laboratoarele de la Cotroceni si s-ar putea dovedi castigatoare in viitoarele alegeri.

Ne amintim cu totii articolele lui Cristian Ghinea, Ciprian Ciucu, chiar ale mele, o initiativa pornita pe facebook, toate ramase fara urmari si fara ecou. Probabil pentru ca persoanele bine informate si cu notorietate erau la curent cu aceasta miscare.

16 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Tin minte perfect ca exista intr-o postare de anul trecut de pe Blogary afirmatia lui Lazaroiu ca el este de fapt de stanga.

Toti maimutoii astia fac orice ,dar orice ca sa nu scape dreapta din mana.
Nu-si dau seama ca nu mai tine....

Vine vremea cand vor intra in panica simulatorii dreptei sponsorizati de Soros

Riddick spunea...

Sunt curios cu ce iese "pă ştrasse". :)

Crystal Clear spunea...

N-are nici un pic de substanta, totul este superficial, este un tip MEDIOCRU ca valoare. Asta sa fie lider de partid de dreapta ?
Un tembel !

La fel ca si S.Voinescu...

ZERO

Riddick spunea...

Teoria mea este că ăştia au fost puşi unde au fost puşi şi de cine au fost puşi, ca să distrugă dreapta, câtă o fi ea. N-are a face scorul electoral al PDL, pe care îl diminuează. Scopul real, ăsta e.

Crystal Clear spunea...

Asa este .
Sufoca, distrug orice...

Trebuie sa ne ferim de ei si de cei care-i sustin.

John Galt spunea...

Eu singur contra toti - cine credeti ca poate fi castigator?

:D

Riddick spunea...

Pe ăştia îi răzbeşti dacă le pui masele-n cap. Pentru asta, trebuie tălmăcite pre limba maselor faptele lor.

Crystal Clear spunea...

Asa este !
Lumea e superficiala, n-are timp sa judece prea mult
E nevoie de contrapropaganda !

John Galt spunea...

Din contra, eu zic ca trebuie incurajati. :)

Dupa deal e Berlinul, nu stiai?

:)

Riddick spunea...

E după deal, da. Cu ăştia termini ghiolbăneşte, cu ghioaga, n-are rost să te lungeşti la fineţuri - cafea, şerbet şi narghilea. La mir, nenică...

Crystal Clear spunea...

Degeaba vorbesti cu ei si le spui verde-n fata ca tradeaza.
Se fac ca nu te aud, te ignora si continua.
Trebuie pur si simplu aplicata legea.Acuzati de tradare si gata!

Riddick spunea...

Eu aş cheltui doar cca 1 $ cu ei, preţul unui cartuş. Cu 2-3 mii de dolari (cam două lăzi de muniţie), România ar avea o nouă şansă.

Riddick spunea...

Două-trei mii de inşi ne ţin în şah.

Crystal Clear spunea...

2-3000 de insi cu o inteligenta submediocra ,cu legaturi ce vechea securitate, kagebisti , filounguri ,filogermani ,care au pus mana pe putere ,platiti de fundatii straine .
Cine naiba are grija de noi ?

Este inadmisibil !

Riddick spunea...

Vine, ea, ziua răfuielii, asta-i sigur.

Crystal Clear spunea...

Nu se poate sa ne lasam vanduti in halul asta ! Ne iau de prosti.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: