23 septembrie 2013

Deutsche Welle mai recunoaşte ceva: românii nu simpatizează Germania


Tocmai ce recunoscuse că Germania a participat la lovituri de stat "soft" în state membre ale UE (Grecia şi Italia).
[...] Interesant este că primul ministru, Victor Ponta, nu a emis deocamdată (n.red. - până luni la prânz) niciun mesaj cu toate că, de la vizita sa în Germania, site-ul oficial al guvernului României, se deschide cu o fotografie care îl înfăţişează păşind pe covorul roşu alături de cancelarul Angela Merkel. Iar blogul său personal a rămas blocat la 7 iulie, cu aceeaşi imagine a vizitei sale la Berlin.
Nu încape nicio îndoială că oficialii români, de la stânga la dreapta, acordă relaţiei cu Germania un rol important, dar pe de altă parte ei nu pot ascunde o anume inhibiţie în comunicare. Premierul social-democrat, Victor Ponta, un politician foarte sensibil la percepţia publică, se gândeşte probabil că un mesaj de felicitare foarte vizibil adresat, practic, liderului dreptei europene nu l-ar pune într-o lumină foarte bună şi, de aceea, aşteaptă ca mesajele să fie percepute ca având dimensiune pur diplomatică. Dar este nevoie în prealabil ca în Germania să se clarifice negocierile legate de formarea viitorului guvern.

http://www.dw.de/victoria-cdu-csu-v%C4%83zut%C4%83-de-la-bucure%C5%9Fti/a-17107261
În ce-l priveşte, EuroBăse nu pierde ocazia să le mai reamintească românilor că reprezintă politica de austeritate, respinsă - clar - la vot (nu ţine propaganda, românii chiar asta au respins !). O problemă în plus pentru USL, care aplică aceeaşi politică de austeritate: acum, după victoria (parţială) a lui Merkel, va trebui să mimeze că n-ar urma întocmai linia BerlinBruxel. Dar EuroBăse are el grijă să facă pe paratrăznetul, mutând atenţia de la mişcările guvernului prin scalămbăieli mediatice.
"Excelenţă,
Doresc să vă adresez sincerele mele felicitări pentru victoria pe care Uniunea Creştin-Democrată a obţinut-o în alegerile generale legislative.
Această reuşită marchează confirmarea faptului că politicile partidului dumneavoastră i-au convins pe cetăţenii germani că direcţia pe care aţi adoptat-o şi pe care aţi susţinut-o în toţi aceşti ani este una de succes."

6 comentarii :

Riddick spunea...

Deutsche Welle (Vocea Germaniei) şi Vocea Rusiei sunt singurele posturi/siteuri oficiale (= guvernamentale) care îşi permit să dea indicăţii şi aprecieri privind politica din România, în editoriale. RFI o face mai voalat, prin "interviuri cu invitaţi".

Anonim spunea...

Germania si Rusia emit''indicatii'' la adresa unei colonii inca ''neintabulata''. Cind lucrurile vor avansa si Rusia , in respectul prevederilor Testamentului lui Petru cel Mare, va intoarce spatele Germaniei, atunci Romania va fi ''intabulata'' in cartea rasariteana....
DW are dreptate, romanii nu-i iubesc pe nemti fiindca sint rai, atavici, doar trei popoare fiind in stare sa-i neutralizeze, respective rusii, evreii si rusii. Si, de ce le este frica nu vor scapa !

Riddick spunea...

Aleksandr Dughin: "Crearea axei Berlin – Moscova, ca o construcţie occidentală portantă a Imperiului Eurasiatic, presupune câţiva paşi serioşi privind ţările Europei de Est situate între Rusia şi Germania"

Anonim spunea...

Erata:''rusii, evreii si englezii''
Multumesc pentru link; daca am inteles bine rusnacul confirma ''testamentul''in privinta Romaniei !!!
Crede cineva ca va fi altfel ?!
Traim o cumpana intre mari epoci istorice si Romania va trebui sa revina cu picioarele pe pamint-pentru prima data de cind exista - sau va disparea de pe harta !!!
Daca si acum ne vom situa in ''tabara gresita'' nu mai avem scapare !!!

Riddick spunea...

Bănuiam că la al doilea "ruşii" trebuia să fie ori "englezii" ori "americanii".

Riddick spunea...

Dughin "actualizează" Testamentul.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: