26 iunie 2013

România: "democraţia 30%". USL cere, echipa Băsescu de la CCR rezolvă.


Echipa Băsescu de la CCR "securizează" finalul de mandat al Bulibaşei, şi-şi bagă picioarele-n România "pe termen lung". Regret că nu m-am dus anul trecut la referendum, deşi ştiam că e un nemernic şi un trădător şi nu se va schimba (mă duceam sigur dacă nu veneau apoi alegerile, dar nu vroiam să profite USL).

PRAGUL REDUS ESTE FĂCUT ÎN VEDEREA UNOR MODIFICĂRI ULTERIOARE DE TRATATE UE.

"Partea bună" ar fi că şi-ar da seama că nu pot evita un referendum pe acel subiect, cum au făcut-o la aderarea la UE (2007), sau la ratificarea Tratatului de la Lisabona (2008).


DIGI 24:

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis că este constituţională scăderea pragului de prezenţă la referendumuri de la 50% la 30%, dar numai în măsura în care nu se aplică timp de un an de la intrarea în vigoare.


"Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, decide: respinge obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului şi constată că dispoziţiile legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului sunt constituţionale în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii", potrivit deciziei Curţii.

3 comentarii :

Riddick spunea...

Blestemul lui Ernest Maftei

Inghiţi-v-ar pământul, gloabe !
Ce-aţi legănat ţara pe dric.
Şi mi-aţi pus neamu-n patru labe,
Ajungă-v-ar blestemul biblic !

Pe cel ce-i încă bolşevic,
L-aş vinde-n lanţuri la tarabe.
Ei ! Care ai nevoi de gloabe !
Să le-nhămaţi la câte-un dric ?

Vreţi iar să ne târâm şoltâc ?
Cu gândul şters şi priviri oarbe ?
Orbecăind ca nişte zoabe ?
Abia cerşind un firfiric ?
Fire-aţi ai dracului de gloabe !

Riddick spunea...

Să-i văd pe ciumeţi prin mai-iunie 2014, la alegerile europarlamentare, când se va vedea dezastrul băsist şi MENŢINEREA SCORULUI USL DUPĂ DOI ANI, TOCMAI FIINDCĂ A RĂMAS BĂSESCU ÎN FUNCŢIE (USL joacă imagologic ca un partid de opoziţie).

Se va frauda pe faţă referendumul de regionalizare, de către CCR*, deşi rămâne (acum) prag de 50%, şi cade sigur şi referendumul-bis, iar odată cu el şi motivul oficial de boicot (singurul) al PDL-ului.

* 2003: prezenţă reală în jur de 40%, validat cu "55,7%".

Riddick spunea...

CCR ne ia la mişto ? În "legea 30%" nu scrie că intră în vigoare "peste un an" !

Constituţia României, Articolul 78 ("Intrarea în vigoare a legii"): "Legea se publică în Monitorul Oficial al României și intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei."


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: