26 iunie 2013

România: "democraţia 30%". USL cere, echipa Băsescu de la CCR rezolvă.


Echipa Băsescu de la CCR "securizează" finalul de mandat al Bulibaşei, şi-şi bagă picioarele-n România "pe termen lung". Regret că nu m-am dus anul trecut la referendum, deşi ştiam că e un nemernic şi un trădător şi nu se va schimba (mă duceam sigur dacă nu veneau apoi alegerile, dar nu vroiam să profite USL).

PRAGUL REDUS ESTE FĂCUT ÎN VEDEREA UNOR MODIFICĂRI ULTERIOARE DE TRATATE UE.

"Partea bună" ar fi că şi-ar da seama că nu pot evita un referendum pe acel subiect, cum au făcut-o la aderarea la UE (2007), sau la ratificarea Tratatului de la Lisabona (2008).


DIGI 24:

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis că este constituţională scăderea pragului de prezenţă la referendumuri de la 50% la 30%, dar numai în măsura în care nu se aplică timp de un an de la intrarea în vigoare.


"Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, decide: respinge obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului şi constată că dispoziţiile legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului sunt constituţionale în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii", potrivit deciziei Curţii.

3 comentarii :

Riddick spunea...

Blestemul lui Ernest Maftei

Inghiţi-v-ar pământul, gloabe !
Ce-aţi legănat ţara pe dric.
Şi mi-aţi pus neamu-n patru labe,
Ajungă-v-ar blestemul biblic !

Pe cel ce-i încă bolşevic,
L-aş vinde-n lanţuri la tarabe.
Ei ! Care ai nevoi de gloabe !
Să le-nhămaţi la câte-un dric ?

Vreţi iar să ne târâm şoltâc ?
Cu gândul şters şi priviri oarbe ?
Orbecăind ca nişte zoabe ?
Abia cerşind un firfiric ?
Fire-aţi ai dracului de gloabe !

Riddick spunea...

Să-i văd pe ciumeţi prin mai-iunie 2014, la alegerile europarlamentare, când se va vedea dezastrul băsist şi MENŢINEREA SCORULUI USL DUPĂ DOI ANI, TOCMAI FIINDCĂ A RĂMAS BĂSESCU ÎN FUNCŢIE (USL joacă imagologic ca un partid de opoziţie).

Se va frauda pe faţă referendumul de regionalizare, de către CCR*, deşi rămâne (acum) prag de 50%, şi cade sigur şi referendumul-bis, iar odată cu el şi motivul oficial de boicot (singurul) al PDL-ului.

* 2003: prezenţă reală în jur de 40%, validat cu "55,7%".

Riddick spunea...

CCR ne ia la mişto ? În "legea 30%" nu scrie că intră în vigoare "peste un an" !

Constituţia României, Articolul 78 ("Intrarea în vigoare a legii"): "Legea se publică în Monitorul Oficial al României și intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei."


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: