27 iunie 2013

Replierea


Bandiţii fug de verdictul popular al referendumului, iar unul de-al lor - Băsescu - le-a dat oportunitatea să-l poată valida prin cuplarea cu alegerile prezidenţiale din 2014, spre a fi o prezenţă mai mare. CĂ ÎN TOAMNA ASTA NU SE VALIDA NICI CU 30%!
#şulfe   #PontaBass
Căcărău:
   Jurnalist: Spuneaţi aseară că ar fi potrivit să se organizeze referendumul odată cu alegerile prezidenţiale. Este şi poziţia partidului? 
   Crin Antonescu: Am spus că nu este exclus. Este o variantă pentru că alegerile prezidenţiale sunt un moment în care există în primul rând un interes electoral mai mare. Doi, este primul moment electoral de după acest termen de un an.  

   Jurnalist: Există un plan referitor la regiuni atâta timp cât nu veţi putea face referendumul anul viitor?
   Crin Antonescu: Noi nu putem să avem regiuni oficial, în afară de forma care există acum. Nu putem să avem regiuni pentru că este neconstituţional, în Constituţie avem delimitate foarte clar formele de organizare administrativ-teritoriale şi acolo nu sunt prevăzute regiunile.
   Jurnalist: Există o variantă să se creeze regiunile şi totuşi să rămână la titulatura de judeţe?
   Crin Antonescu: Teoretic da, dar iarăşi este o chestiune pe care nu o decid eu sau nu o decidem numai noi.
PDL bate câmpii, CCR n-a dejucat nimic, ci a facilitat ! "Decizia CCR a dejucat tentativa USL de a promova o Constituţie nedemocratică cu votul a doar puţin peste un milion de români."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: