22 mai 2013

Homo europeicus


Cu momentul "candidatura EBA" mi-au apărut mie primele dubii mai serioase privind agenda reală a lui EuroBăse. Mă dezmeticisem "final" în vara 2011, cu "SUE", dar în 2009 - şi după - mai eram încă sub influenţa drogului "au venit să-şi ia tainul".


La conu Mişu: Ba e EBA

Nu madam Weber sau Gigi (cînd era ue”parlamentar”, nu deținut), nici activistul fără țară nici ciobanul cu gargară, nu macoveii sau teocheșii, că prea se văd sforile, ci EBA.

EBA poate figura drept prototip al lui homo europeicus, fiul lui lui homo sovieticus și tatăl lui homo iremediabilcretinus. O ființă aproape fericită în monotonia poticnită. O rotiță auto-învîrtită dintr-un mecanism inutil. Imaginați-vă un continent de EBA, la ghișeu, la tarabă, la catedră, în uniformă, la bară, în bucătărie, la oficiul stării civile, judecător, da, da, judecător, mamă și tată (sau mamă și mamă, că se va da drumul și la noi, acuși), toate/toți zîmbind sau încruntați, nu știu care ar fi diferența, conversînd(!?), rezolvînd probleme, legiferînd, educînd. Citind sau… scriind. Privesc tastatura, mă uit la mîini… îmi trebuie o oglindă. Mă liniștesc cînd simt cum mă ia durerea de cap. E bine, e tot acolo, las’ să doară, însemnă că are ce.

9 comentarii :

Riddick spunea...

"europaeicus" ? :)

Gogu spunea...

http://www.badpolitics.ro/doua-rapoarte-despre-implicatiile-exploatarii-aurului-de-la-rosia-montana-de-catre-rmcg-al-academiei-romane-si-al-academiei-de-studii-economice-din-romaniaase/

Riddick spunea...

Academia Română este împănată cu membri USL, mi se pare o ipocrizie această poziţie. În mod real, ce ar trebui să ne îngrijoreze este participaţiunea minusculă a statului la această afacere.

Gogu spunea...

Iata un set de intrebari ! Indiferent ce schepsis au acestea, ce urmaresc si in cine vor sa loveasca, ELE ASTEAPTA UN RASPUNS, FIINDCA SINT PREA CONCRETE SI BINE TINTITE !
Asta inseamna ca mai sint meseriasi pe Lumea , fiindca prostii nu stiu sa intrebe !
Eu astept un astfel de set si pe teme ca regionalizarea(mor de curiozitate sa stiu DE CE, ce argumentatie ni se arunca), vinzarea ultimelor companii ale Statului, cum e cu gazele alea , cum e cu Rosia Montana etc.

http://www.corectnews.com/politics/torpila-sorin-rosca-stanescu

Riddick spunea...

PnL poate denunţa public regionalizarea şi prăduiala privatizărilor ticăloase, dar n-o va face. "Ghici de ce" ;-) . Ar da lovitura, de-ar face-o.

Gogu spunea...

Cine stie ! Poate ca va fi asa ! Stiu niste capusoare tare destepte care gindesc pe partea asta.
A propos de gindire ! Haideti sa-i dam buzatei o tema de gindire(daca e capabila) si sa ne dea solutia !
Tema este: http://www.ftr.ro/hotie-legalizata-pe-facturile-de-electricitate-platim-ceea-ce-nu-consumam-66622.php

Gogu spunea...

Argumente ''ardelenesti'' !
Ca sa vedeti de ce sint in stare unii !
Paul Joseph Goebbels era mic copil la propaganda !
http://www.ftr.ro/miza-regionalizarii-peste-15-miliarde-de-euro--regiune-66616.php

Riddick spunea...

1,5 mld euro e nimic, pentru cine ştie.

Gogu spunea...

Daca e autentica ar fi timpul sa ne pregatim de parastas !
http://www.ziartricolorul.ro/mesaj-primit-de-vadim-la-biroul-sau-din-strasbourg-de-la-directorul-pentru-europa-al-celebrului-consiliu-pentru-relatii-externe/


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: