25 mai 2013

Delirul entuziast (1)


USL și PDL, care mai de care să servească interesele altora, pe cârca României și a românilor...

Lucian Bode, fost ministru al industriei în guvernul Ungureanu, și care s-a implicat în tentativa de vânzare (de prăduire) a întreprinderii Cupru Min, propune ca temă pentru Bucharest Forum/Energy "în 2023": "Rolul României ca jucător strategic pe piața energetică din regiune, în cadrul Statelor Unite ale Europei."

Liviu Dragnea vorbește despre "hidrocarburi" (deci, nu doar gaze) care ar urma să fie aduse via România și Bulgaria : "Inevitabil, regiunea Mării Negre va deveni un punct important de conexiune a UE din punct de vedere energetic. Aici practic se va realiza legătura dintre rezerva uriaşă de hidrocarburi din zona Mării Caspice şi capacităţile industriale şi economice din UE. România şi Bulgaria vor avea în calitate de state membre ale UE un rol major în realizarea acestui palier de conexiuni energetice între zona Caspică şi Europa occidentală."

Bulgaria este implicată în proiectele South Stream și Nabucco, România în cel de-al doilea, dar și-a mai anunțat disponibilitatea de a găzdui unul din capetele conductei de petrol Constanța-Trieste. Când zici "hidrocarburi", se poate înțelege (și) "petrol". Cum scriam aici :
În programul politic al USL apare menţionată ca obiectiv prioritar conducta de petrol Constanţa-Trieste ("Implicarea activă a statului român în REALIZAREA PROIECTULUI EUROPEAN DE TRANSPORT AL GAZELOR NATURALE - Nabucco şi AGRI - şi a conductei de petrol Constanţa-Trieste"). Această conductă ar avea rolul de a transporta spre centrul Europei petrol extras din state riverane sau apropiate Mării Negre, dar în principal petrol rusesc. Bulgarii au renunţat oficial la o conductă similară care ar fi transportat petrolul necesar altora, cu risc de poluare pentru Bulgaria (premierul bulgar, Boiko Borisov: "Nu pot să le explic locuitorilor din Burgas de ce vin zilnic două petroliere în port, la descărcare"). Se pare că "proiectul mare" are dificultăţi din cauza opoziţiei Croaţiei de a i se tranzita teritoriul, dar se are în vedere "proiectul mic", adică o conductă doar până la rafinăriile ruseşti şi sârbeşti (Videanu trăsese sforile pentru participarea Gazprom la construcţia conductei de petrol Constanţa-Pancevo, care ar fi, de fapt, primul tronson al "conductei mari"). După instalarea guvernului Ponta, printre primele controale la firme de stat importante a fost unul la Oil Terminal, unde "s-au găsit nereguli". Oil Terminal este una dintre firmele care ar realiza proiectul PEOP (Constanţa-Trieste), iar PEOP este inclus oficial în Strategia Energetică a UE și s-a făcut şi o invitaţie Rusiei pentru a participa la proiect. Iniţiativa acestui proiect "a pornit de la România" (Emil Constantinescu, 1999). Evident, Constantinescu recita de fapt o comandă externă. Toţi preşedinţii şi premierii de după 1999 au făcut lobby pentru "proiect". 
Se mai face referire de către cei doi la "Strategia Dunării" (strategie a UE), dar care, de fapt, ajută extinderea influenței Germaniei și Austriei în Europa de est (link 1, link 2). Inclusiv prin investiții ale statelor riverane, investiții "modelate" după interesele germano-austriece.

12 comentarii :

Riddick spunea...

I-am pus o întrebare lui Bode pe Facebook, unde postase un articol din Evenimentul zilei (Fostul ministru al Economiei Lucian Bode: "România, jucător strategic pe piaţa de energie în Statele Unite ale Europei"):


Aveți o propunere "pentru 2023" : "Rolul României ca jucător strategic pe piața energetică din regiune, în cadrul Statelor Unite ale Europei".

Deci luați ca pe ceva sigur (în 2023) existența acestor "State Unite ale Europei", pentru care de fapt militați implicit, deși ca ministru și parlamentar ați depus jurământ pentru un alt stat, cel român.

PDL (partid al cărui membru sunteți) își asumă acest obiectiv, "Statele Unite ale Europei" ? A fost formulat ca atare, măcar în discuții la vârf, dacă n-o fi menționat în programul politic ?

https://www.facebook.com/lucianbode.ro/posts/233794950078406

Sunt curios - o va șterge sau îi va da vreun răspuns ? Ori poate îmi dă "block", mai știi ?!

Crystal Clear spunea...

N-a raspuns...

Crystal Clear spunea...

Ne ignora..Noi suntem "nimic" in fata lor

Riddick spunea...

Poate n-a mai intrat pe Facebook. sunt curios.

Gogu spunea...

http://mazarini.wordpress.com/2013/01/25/razboi-total-impotriva-romaniei/

Gogu spunea...

Copilul asta e odios !Basescu si Boc sint mici copii pe linga monstrul asta !
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/modificarea-constitutiei-ponta-le-canta-in-struna-maghiarilor-169610.html

Riddick spunea...

Pre limba lor vor pieri.

Gogu spunea...

Noaptea mintii !!!
http://www.dcnews.ro/2013/05/blaga-catre-udmr-voi-nu-ati-tradat-niciodata/
Si daca spun din nou ca timpul asteptarilor ''intelepte'' a trecut, venind tumultos cel al actiunii, veti continua sa va indoiti !?!

Riddick spunea...

E timpul acţiunii, dar n-au aflat asta toţi. ;-)

Crystal Clear spunea...

Eu sper ca la referendum sa nu se prezinte nici 10%.
SSAe vor prezinta numai "captivii"
Atunci vom afla ce procent sunt

Gogu spunea...

Nici o speranta ! Vor veni suficient de multi pentru ca tradatorii sa-si atinga scopurile !
Apoi, de a doua zi, vor incepe regretele imbecile !
Dar, poate, salvarea va veni tot de la Apus !
http://www.hotnews.ro/stiri-international-14873821-proteste-lisabona-cateva-mii-portughezi-cerut-demisia-guvernului.htm

Riddick spunea...

Delirul entuziast: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):