04 aprilie 2013

Nimeni nu-i atent la Căcărău



Care va să zică, PnL bate-n cuie propunerile lui Ponta, renunţând definitiv la o eventuală numire a unui ministru la justiţie care "ar retrage propunerile".

Asta după ce consimte la interimatul lui Ponta la acelaşi minister, exact cum prezisese Băsescu (ba chiar şi făcând acele propuneri de procurori).

Anul trecut, promulgă legea referendumului, re-modificată la parlament prin reintroducerea cvorumului de validare. A promulgat-o
imediat ce a sosit, mai putea aștepta perfect legal 20 de zile, oricum după 29 iulie (ziua votului). Fără promulgarea cu pricina, referendumul nu se mai ținea cu cvorum, iar rezultatul era altul. Se mai și lăuda - "Voi promulga imediat legea, în forma în care va sosi de la parlament".

Mai multă atenţie la Căcărău.

12 comentarii :

Riddick spunea...

Vocea Rusiei îl vede (în mod corect) şi pe Căcărău în "cabală" (ba şi pe Voiculescu):

Începând cu numirea lui Ioan Rus, reprezentantul grupării pro-Băsescu din interiorul PSD, la interne, a devenit clar că liderii PSD joacă un joc dublu. După ce liderii PSD au sabotat în mod conştient posibilitatea de victorie la referendum, a devenit limpede că numirea lui Rus nu a fost o eroare, ci o trădare. Electoratul a avut „încredere până la capăt” în „dreptatea până la capăt” şi a votat pentru USL. Cu mult timp înainte de anunţarea rezultatelor finale, Ponta a făcut declaraţia-şoc de cooptare a UDMR la guvernare. Semnarea în secret a actului de capitulare încropit de ex-ambasadorul Gitenstein a fost „cireaşa de pe tort”, dar totuşi au mai existat suporteri ai USL care au continuat să creadă în „dreptatea până la capăt”. Ceea ce s-a întâmplat în cadrul circului din jurul numirii şefului DNA este un final aşteptat al unui lung şir de trădări. Victor Ponta nu există ca om politic. Există un copilot de raliuri care poartă costumul primului ministru şi silabiseşte sârguincios partiturile livrate pe filiera „familială”. „Familia” a hotărât ca Victor Ponta să-şi asume rolul de vice-guvernator al coloniei România şi Victor Ponta execută această decizie. În acest context, Crin Antonescu a avut posibilitatea de a se distanţa de trădarea electoratului, rupând coaliţia de guvernare exact în momentul în care economia se pregăteşte de prăbuşirea în neant. Nu a făcut-o, preferând să vorbească despre „divergenţe de principii” care nu afectează alianţa de guvernare, recunoscând implicit faptul că principiile nu contează în procesul decizional al acestui pretins cavaler al politicii româneşti. O explicaţie plauzibilă ar fi legată de faptul că liberalii care au investit în câştigarea fotoliilor parlamentare nu ar fi acceptat ieşirea de la guvernare înainte de „compensarea” banilor cheltuiţi. O altă explicaţie, mai plauzibilă, ar fi că „reptila” care-l sponsorizează pe Crin Antonescu ştie să joace table, dar nu a învăţat să joace bine şi şah în perioada în care s-a ocupat de comerţul exterior. În aceste condiţii, „aripa renegată” a USL încă nu reuşeşte să facă mutări de maestru, deşi în viitor se mai pot întâmpla şi minuni. Totodată, trebuie luat în calcul faptul că populaţia deziluzionată şi lipsită de încredere în clasa politică va deveni, inevitabil, o masă de manevră foarte periculoasă.

Contrar impresiei multora dintre analiştii bucureşteni, nici partida de şah şi nici criza politică nu s-au terminat. Meciul se joacă, iar multe dintre mutările decisive se fac în afara ariei de vizibilitate a pieselor de la Bucureşti.

http://romanian.ruvr.ru/2013_04_04/Victor-Ponta-Si-a-ciuruit-electoratul/

Riddick spunea...

Se puteau evita "deconspirările" ? Poate, dacă:

- Băsescu nu zicea chestia aia: "Aş mulţumi lui Dumnezeu să se întâmple asta, ar însemna ca premierul să-şi asume asta (propunerile de procurori-şefi, n.r.) ca interimar"
- Căcărău nu marşa imediat la a o confirma (admiţând interimatul, apoi cedând definitiv ministerul, să nu se poată retrage nominalizările)
- Se venea cu nişte "Kovesi low profile" (adică neomologaţi mediatic, "din rezervă")

Riddick spunea...

De vreo doi ani zic că e una şi aceeaşi echipă.

"Vocii Rusiei" nu i-a scăpat Căcărău, discret disimulat de media RO:

Din „Dreptate până la capăt” sloganul de unică folosinţă al USL s-a ales praful, cu el fiind prostit electoratul la alegerile locale şi parlamentare din 2012. Acum tramvaiul USL a ajuns la capăt de linie şi nu mai prosteşte pe nimeni. Mai mult decât atât, USL va fi subiectul unei căderi spectaculoase în sondaje, în următoarele 4-6 luni. Pe mâna lui Victor Ponta, baronii PSD s-au „scos”, pe ei procurorii neavând curajul, de-acum, să-i mai ancheteze. În ceea ce priveşte tabăra Udrea-Pinalti din PDL, la spălătoria de dosare Nufărul SA (DNA) şefă e Codruţa Kovesi şi aşa cum a avut grijă până acum, aşa va proceda şi pe mai departe. Pe cale de consecinţă, liberalii lui Crin Antonescu şi-au făcut-o cu mâna lor şi au rămas acum "fii ploii", devenind ţinta piept nr. 1 pentru DNA şi DIICOT, instituţii conduse de pupilele Monicăi Macovei. Că liberalii rup acum alianţa USL sau rămân alături de PSD, chiar nu mai contează, întrucât oricum zilele lor sunt numărate.

http://romanian.ruvr.ru/2013_04_04/Ponta-Si-Antonescu-pun-umarul-la-refacerea-PDL/

Riddick spunea...

Deci se merge pe soluţia bi-partită ("două partide mari"). Întotdeauna a fost acest plan.

Crystal Clear spunea...

Ăştia chiar işi imagineaza că suntem proşti ?

Riddick spunea...

Cam da.

Anonim spunea...

Pai MAGUREANU a dat directive clare. Mimati DEMONcratia si va inmultiti fara numar ca tot la doua tite o sa sugeti. Am adaptat directiva in grai ghiolbanesc.

Riddick spunea...

Căcărău, simulantul.

Critică simulată la FMI (oare PnL n-a susţinut încheierea noului acord "preventiv", cu promisiunile de lichidare a patrimoniului statului ?!). Şi reafirmarea liniei europeiste a PnL (aici îşi demolează singur soclul "naţionalist"). Hop şi PDL, să apere FMI: "Marele handicap nu este FMI, aşa cum ne spunea astăzi Crin Antonescu, marele handicap al României este USL."

"Nu este un lucru bun că suntem sub acordul cu FMI. Faptul că suntem sub acord cu FMI înseamnă pentru România un handicap de care nu este de vină FMI, dar înseamnă pentru România că nu poate avea cu adevărat o politică economică și bugetară."

"Putem trăi paradoxul să avem un Parlament European în 2014 cu foarte mulţi eurosceptici acolo, ca să nu spun mai mult de atât. Gândiţi-vă doar, ca oameni informaţi, la evoluţiile politice internaţionale, la faptul că acum, în acest moment şi în mod clar Frontul Naţional în Franţa este primul partid, din ce în ce mai consolidat pe această poziţie, că partidul domnului Farage din Marea Britanie explodează şi aşa mai departe."

Riddick spunea...

A uitat că a pus şi el umărul la "falsificarea referendumului"...

"Modificarea Constituţiei se amână pentru că o majoritate a CCR a decis că nu vrea. Nu au nicio bază, niciun temei legal, dar nu vor dânşii. Nu poţi încălca hotărârile Curţii, această Curte Constituţională a falsificat rezultatele unui referendum, raportându-l la altă lege. Să reţinem faptul că şase cetăţeni români ai CCR au falsficat, nu au mai raportat cvorumul la legea referendumului, ci la legea alegerilor prezidenţiale. Asta nu a fost făcută de americani, nu de Barosso, ci de şase cetăţeni ai României, membri ai CCR, care şi-au bătut joc. Suntem într-o situaţie similară, în care dânşii inventează că nu vor dânşii un an ca legea să se aplice", a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu, la Jocuri de Putere.

http://www.realitatea.net/crin-antonescu-atac-la-curtea-constitutionala-au-falsificat-referendumul-de-anul-trecut_1306084.html

Crystal Clear spunea...

Da

"Asta nu a fost făcută de americani, nu de Barosso, ci de şase cetăţeni ai României, membri ai CCR, care şi-au bătut joc."

Riddick spunea...

Aşa era scenariul. Băsescu le e util, astfel electoratului USL i se poate arăta imaginea "duşmanului real". Să nu uităm că Băsescu e principalul factor de compromitere a dreptei, prin austeritate şi europeism deşănţat. Stânga duce aceeasi politica, dar a atras votul "naţionalist", pe care PDL l-a alungat prin "lozincăraia de Bruxel". Stânga a mimat "naţionalismul'.

Crystal Clear spunea...

Până la urmă cea mai mare lovitură ne-a dat-o dreapta, prin ipocrizie şi minciună.
Stânga n-a făcut decât să-şi joace rolul ştiut.
Şi înainte de '89 Ceauşescu se dădea patriot...când de fapt, statea smirnă în faţa rusilor. KGB domnea în Romania.Şi acum cam face ce vrea...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: