04 aprilie 2013

Planul lui Băsescu : Ponta preşedinte !


[...] Astăzi, cei obișnuiți ca Băsescu să le dea și să le bage și în traistă, să le facă cadou funcții, guverne, parlamente și partide, s-au întors împotriva lui. E vina lui că nimeni de la dreapta nu e în stare să facă un partid politic sau măcar să țină în viață unul vechi ? Nu. Le-a dat destul pe tavă. Însă trebuie să-și întoarcă fața și spre cei ce contează cu adevărat, cei ce au putere și relevanță astăzi. Instituțional vorbind, dreapta nu mai există. Iar miza lui Băsescu este ca, înainte să plece, să-l scoată pe Voiculescu din joc și să lase țara pe mîna unora sensibili cît de cît la presiunile și amenințările occidentale, nu pe mîna unui descreierat și a unui partid extremist aflat sub influența unuia dintre cele mai sinistre personaje postdecembriste.

Dacă pe partea dreaptă va apărea pînă în toamnă un partid politic care să treacă de 25% în sondaje și care să nu fie subordonat PNL-ului și lui Dan Voiculescu și un candidat capabil să-i bată pe Ponta și Antonescu atunci sînt convins că Băsescu va fi extraordinar de fericit să colaboreze cu această nouă forță politică. Pînă atunci, colaborează și el cu singurii inamici ai lui Voiculescu și cu cea mai puternică forță politică a țării dispusă să negocieze cu Occidentul.

Nu vă amăgiți. Am mai spus-o, taberele politice nu mai sînt cele de ieri.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: