18 mai 2012

De la hărțulia veche la disciplina nouă



Sorina Plăcintă, senator PDL (și absorbitor de fonduri UE): "O hărțulie veche"

"Traian Basescu ne-a spus ce s-a facut si ce mai e de facut. Ne-a atras atentia asupra unor misiuni indeplinite si insuficient comunicate, cum este cea a pensiei agricultorilor, a tras un semnal de alarma asupra votului din 2009 privind modificarea structurii legislativului si a repetat, pentru a x-a oara necesitatea reformei administrativ-teritoriale. Asupra acesteia din urma as dori sa ma opresc un pic. Am fost inca de la inceput sustinatoarea ideii de modernizare a felului in care suntem organizati. Am mostenit judetele in forma lor actuala de la Gheorghe Gheorghiu-Dej, cu ”innoirile” aduse de Ceausescu la inceputul anilor 70. E rusinos sa cultivam aceasta hartulie veche, ineficienta, mancatoare de fonduri si generatoare de doua dintre cele mai grave boli ale statului: coruptia si birocratia! Ca se opun partenerii nostri de la UDMR este un adevar. Dar faptul ca nu am gasit o cale de negociere onorabila si multumitoare trebuie sa ne asumam ca fiind o eroare. In secolul XXI, cand statele aproape ca nu-si mai slujesc natiunile ci, mai rau, si le pun in dificultate, a te prevala de frici imperialiste si a te bate in piept cu pumnul unui patriotism prost inteles mi se pare inacceptabil".

Azi, același autor a postat: Calul troian al Europei (ortografia cu "va știi" aparține autorului)

[...] "In timp ce lideri europeni ai unor state cu greutate, precum Germania sau Franta, pun surdina divergentelor dintre ei pentru a putea face front comun in fata crizei Greciei, grecii cer, aproape eroic, iesirea din zona euro. Parerea mea este ca un pericol mai mare decat prabusirea Greciei este salvarea acesteia impotriva vointei ei. Copilul teribil al Europei trebuie lasat sa se descurce singur, iar cei care l-au educat deficitar, pompand imprumuturi in speranta ca din dobanzile acumulate vor castiga de 10 ori mai mult, trebuie la randul lor sa plateasca. Urmaresc cu interes ceea ce se intampla la Atena si ceea ce se intampla in alte capitale ale lumii, privitor la Atena. Ma tem ca daca Europa nu va stii sa-i disciplineze pe greci va face inca un pas spre anarhia care se va naste din acest precedent periculos".

Comentariul meu la postare:

Asta e tot o postare de genul “o hărțulie veche” ? Cum adică, “să-i disciplineze”, cam cum au făcut trupele de ocupație germano-italiene (1940-1944) ?
“E rusinos sa cultivam aceasta hartulie veche, ineficienta, mancatoare de fonduri si generatoare de doua dintre cele mai grave boli ale statului: coruptia si birocratia! Ca se opun partenerii nostri de la UDMR este un adevar. Dar faptul ca nu am gasit o cale de negociere onorabila si multumitoare trebuie sa ne asumam ca fiind o eroare. In secolul XXI, cand statele aproape ca nu-si mai slujesc natiunile ci, mai rau, si le pun in dificultate, a te prevala de frici imperialiste si a te bate in piept cu pumnul unui patriotism prost inteles mi se pare inacceptabil”.

5 comentarii :

Gogu spunea...

Inteleg ca scriitura asta a fost produsa de mama celui care urineaza pe troite si vineaza oameni pe strada cu masina, probabil cu etnobotanice ''la bord''. Iar ''mama'' asta, scriitoarea, este membra a unui partid de dreapta fost de stinga, fost, fost.....
Ma rog, n-am nimic sa-i reprosez, dumneaei e departe de conditia mea si nu-mi permit....
Dar sa-i spun ca n-a citit in viata ei istorie nici cit text este pe o bancnota oarecare, asta nu ma pot abtine.
Argument: judetele nu le-am mostenit de la Dej. De la Dej am mostenit regiunile, impuse de bolsevicii sovietici(a caror etnie era, preponderent, una anume), inclusiv Regiunea STALIN si Regiunea Autonoma Maghiara, cea pe care voia sa ne-o impuna din nou Basescu Traian.
Ceausescu a reintrodus judetele, nu tocmai cum au fost ele inainte de a fi fost impuse regiunile dar cam pe aproape.
Poate macar atit retine analfabetul care a buchisit scriitura semnata de ''mama'' stropitorului de troite.....Sper sa nu fie EBA sau chiar Basescu Traian.
PS De la Dej am mai mostenit Declaratia din aprilie si scoaterea trupelor sovietice din tara. Asa zic istoricii, eu nu stiu ca avem putin peste 10 ani .

Riddick spunea...

"Like mother, like son", cum zice englezu'.

Aia cu scosul trupelor a fost o manevră propagandistică, nu erau foarte necesare, RPR neavând frontieră cu vreun stat NATO:

A cincea operaţiune de dezinformare: "Independenţa" românească

http://riddickro.blogspot.com/2012/03/minciuni-noi-in-locul-celor-vechi.html

Gogu spunea...

Poate asa e cu trupele sovietice ! Desi, daca acest criteriu e valabil, aveam granita cu Tito ! Iar Polonia nu se invecina cu vreo tara NATO si nu i-a reusit acelasi lucru.
Oricum, nu a trebuit sa-i vedem miscindu-si cizmele pe strazi si nici nu a trebuit sa ne autocenzuram cind ne-a venit un ''naduf'' neaos ! Iar asta , pentru mine, a contat mult.

Anonim spunea...

Citeam de curind intr-o carte capul de acuzare a unui lot de LEGIONARI citez "uneltire contra ordinii sociale existente in RPR si a prelua puterea cu forta sprea a reintrona iarasi (atentie) EXPLOATAREA FASCISTA". Acum intreb si eu cind v-om putea si va fi permisa EXPLOATAREA MINDRIEI NATIONALE. Ca hartuiti am fost destul.

Riddick spunea...

Pâi, când om alege reprezentanți autentici, nu marionete de Maskva sau de Bruxel.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: