08 martie 2012

"O hărțulie veche"


Madam Plăcintă conferențiază despre "una dintre cauzele corupției". Ăștia în nemernicia lor de valeți de Bruxel nici nu își mai dau seama cât de strident sună ceea ce spun sau scriu.

Traian Basescu ne-a spus ce s-a facut si ce mai e de facut. Ne-a atras atentia asupra unor misiuni indeplinite si insuficient comunicate, cum este cea a pensiei agricultorilor, a tras un semnal de alarma asupra votului din 2009 privind modificarea structurii legislativului si a repetat, pentru a x-a oara necesitatea reformei administrativ-teritoriale. Asupra acesteia din urma as dori sa ma opresc un pic. Am fost inca de la inceput sustinatoarea ideii de modernizare a felului in care suntem organizati. Am mostenit judetele in forma lor actuala de la Gheorghe Gheorghiu-Dej, cu ”innoirile” aduse de Ceausescu la inceputul anilor 70. E rusinos sa cultivam aceasta hartulie veche, ineficienta, mancatoare de fonduri si generatoare de doua dintre cele mai grave boli ale statului: coruptia si birocratia! Ca se opun partenerii nostri de la UDMR este un adevar. Dar faptul ca nu am gasit o cale de negociere onorabila si multumitoare trebuie sa ne asumam ca fiind o eroare. In secolul XXI, cand statele aproape ca nu-si mai slujesc natiunile ci, mai rau, si le pun in dificultate, a te prevala de frici imperialiste si a te bate in piept cu pumnul unui patriotism prost inteles mi se pare inacceptabil. Nu cred ca gasind o solutie de compromis cu UDMR-ul vor veni ungurii sa ne ia Transilvania. Dupa cum nu cred ca se mai pune problema ca sustinand curentul european din Republica Moldova, sa trecem peste noapte Prutul. Traim alte vremuri. Romani adevarati suntem daca ne ajutam si ne implicam in bunastarea comunitatilor noastre.

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Las" ca ia ea fondurile europene, regionale...
Era o reclama cu ea despre "loja de afaceri"..Penibil

Riddick spunea...

O matracucă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: