09 octombrie 2010

The Way Back




"Just keep walking !"

"The Long Walk" (Długi marsz) este o carte care povesteşte despre Gulagul siberian, de unde locotenentul Sławomir Rawicz şi alţi prizonieri de război polonezi au reuşit să evadeze, traversând Deşertul Gobi şi munţii Himalaya, până în India, mergând pe jos 4000 de mile (aproape 6500 de kilometri).

Deşi în ultimii ani au apărut dubii asupra autenticităţii celor relatate de Sławomir Rawicz (care nu mai trăieşte), fiind vorba probabil despre alte persoane, despre care el a povestit, filmul The Way Back, realizat după cartea The Long Walk, redă fidel atmosfera Gulagului şi a Asiei din acel timp.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Pe langa darzenie , tarie de caracter si o rezistenta fizica deosebita iti trebuie si un dram de noroc ca sa iesi cu bine din asa ceva..

Riddick spunea...

Mă duc să văd filmul, dacă vine în România.

Crystal Clear spunea...

Cu siguranta este un film bun.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: