09 octombrie 2010

The Way Back




"Just keep walking !"

"The Long Walk" (Długi marsz) este o carte care povesteşte despre Gulagul siberian, de unde locotenentul Sławomir Rawicz şi alţi prizonieri de război polonezi au reuşit să evadeze, traversând Deşertul Gobi şi munţii Himalaya, până în India, mergând pe jos 4000 de mile (aproape 6500 de kilometri).

Deşi în ultimii ani au apărut dubii asupra autenticităţii celor relatate de Sławomir Rawicz (care nu mai trăieşte), fiind vorba probabil despre alte persoane, despre care el a povestit, filmul The Way Back, realizat după cartea The Long Walk, redă fidel atmosfera Gulagului şi a Asiei din acel timp.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Pe langa darzenie , tarie de caracter si o rezistenta fizica deosebita iti trebuie si un dram de noroc ca sa iesi cu bine din asa ceva..

Riddick spunea...

Mă duc să văd filmul, dacă vine în România.

Crystal Clear spunea...

Cu siguranta este un film bun.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: