09 octombrie 2010

Provocarea schimbărilor politice prin orchestrarea unei crize









Planul este simplu: se va supraîncărca statul-providenţă, ceea ce va duce la un colaps economic. După prăbuşire vor veni "salvatorii", precum Obama care promitea că va "transforma fundamental Statele Unite ale Americii".

Desigur, salvatorii vor legifera o extindere a statului-providenţă şi a controlului său asupra economiei şi a indivizilor, fiindcă - aţi ghicit ! - scopul lor nu este nicidecum să salveze, ci să transforme capitalismul, în altceva.

Supraîncărcare inclusiv prin finanţarea (bailout-ul) băncilor care au dat credite ipotecare riscante - politică pornită încă din timpul mandatelor lui Bill Clinton.

Această strategie a fost formulată în 1966 de profesorii de sociologie (atenţie în România la politicienii cu studii de sociologie) Richard Andrew Cloward şi soţia sa, Frances Fox Piven, membri ai  organizaţiei Democratic Socialists of America (DSA).

Strategia Cloward-Piven caută să provoace prăbuşirea capitalismului prin supradimensionarea birocraţiei de stat şi a numărului bugetarilor şi prin legiferarea a tot felul de drepturi imposibil de asigurat, fiindcă prin plata acestora se va secătui bugetul.


Strategia Cloward-Piven

Inspiraţi de revoltele din august 1965 din districtul Watts (locuit de negri) din Los Angeles (care au izbucnit după ce poliţia a folosit bastoanele în cazul unui negru suspectat de conducere sub influenţa alcoolului), Cloward şi Piven au publicat un articol intitulat "The Weight of the Poor: A Strategy to End Poverty" ("Povara celor săraci: O strategie pentru a se pune capăt sărăciei") în numarul din 2 mai 1966 al revistei The Nation. În urma publicării sale, The Nation a vândut un număr fără precedent de 30.000 de exemplare, fiind solicitate reeditări. Activiştii au numit-o "strategia de criză" sau aşa-zisa "strategie Cloward-Piven", cum a ajuns să fie cunoscută. Mulţi au fost dornici să o pună în aplicare.

În articolul din 1966, Cloward şi Piven au acuzat utilizarea asistenţei sociale de către clasa conducătoare pentru a slăbi pe cei săraci, şi că prin furnizarea unei plase de siguranţă socială, bogaţii sting focarul revoltei. Oamenii săraci pot progresa numai atunci când "restului societăţii îi este frică de ei", a declarat Cloward pentru New York Times pe 27 septembrie 1970. Mai degrabă decât a-i împăca pe cei săraci cu ajutoarele date de guvern, au scris Cloward şi Piven, activiştii trebuie să lucreze la sabotarea şi distrugerea sistemului de protecţie socială; prăbuşirea statului providenţă ar declanşa o criză politică şi financiară, care ar zdrucina naţiunea; oamenii săraci vor porni răscoala; numai atunci ar fi "restul societăţii" de acord cu cererile lor.

Articolul lor cheamă la crearea de "cadre de organizatori agresivi" şi la folosirea demonstraţiilor "pentru a crea un climat de militantism". Intimidati de ameninţările de violenţă, politicienii vor apela la guvernul federal pentru ajutor. Campanii media orchestrate cu grijă, efectuate de către jurnalişti de stânga, vor raspândi ideea unui "program federal de redistribuire a veniturilor," sub forma unui venit pe viaţă, garantat pentru toţi - persoane care lucrează şi care nu lucrează, deopotrivă. Aleşii locali s-ar agăţa de această idee ca şi înecaţii de un colac de salvare. Ei vor exercita presiuni asupra Washingtonului ca să îl pună în aplicare. Cu fiecare oraş important cuprins de haos, Washingtonul ar trebui să acţioneze.

http://www.discoverthenetworks.org/groupProfile.asp?grpid=7522

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Off topic

De remarcat astazi :

Logo Google de astazi - se poate da si play :

http://www.google.ro/

Riddick spunea...

Lennon (pe care Google vad ca îl omagiaza azi), dar şi ceilalţi Beatleşi au fost de fapt agenţi de manipulare ai maselor.

Erau monitorizaţi de CIA si de FBI, se pusese chiar problema de a fi expulzati din SUA.

Crystal Clear spunea...

M-am tot gandit la posibilitatea ca erau manipulatori de cand tot rascolesc internetul

Paul McCartney este mentionat peste tot ca apartiand grupului Bilderberg
Am vazut pe Discovery un film despre ei si se mentiona ca erau monitarizati in America.

Ce dezamagire !

Riddick spunea...

McCartney a susţinut un discurs la Parlamentul European pe la începutul verii, cînd a pledat pentru dieta vegetariană ("bovinele emană metan în timpul rumegării şi asta agravează efectul de seră"), ba chiar a propus "o zi pe săptămână fără carne în UE". Baba aia de Buzek a promis că va sprijini iniţiativa.

Crystal Clear spunea...

Astia sunt toti dusi cu pluta,pe bune...Trebuie sa iesim de sub influenta lor.Problema cea mare este ca au multi bani.

Tot "on topic"
Eu lucrez cu niste tipi (sot -sotie) care actioneaza din instinct in acest fel : intai orchestreaza si creaza o "problema", o aduc in faza de criza iar apoi tot ei vin cu rezolvarea ei, ca sa arate cat de importanti sunt.
Trebuie sa fiu mereu atenta cu ei pentru ca vaneaza punctele slabe si creaza probleme.

Eu cred ca acest tip de manifestari sunt rezultaul unei boali mintale.

Riddick spunea...

Nu, este un mod de viaţă, o strategie.

Nu le da de înţeles că îţi dai seama de ceea ce fac ei, vor acţiona mai sofisticat.

Crystal Clear spunea...

Exact asta am remarcat acum vreo 3 zile:
Imi studiaza foarte atent reactiile si tac .Pe moment se poarta aparent civilizat.

Se duc apoi acasa si incep sa brodeze scenarii cu care vor apare in viitorul apropiat Se potrivesc perfect .
Cosmar :(


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: