22 iulie 2013

Va fi parat (tardiv) mini-puciul băsist de la Argeş?


...Sau, te pomeneşti, la Comisia de Statut, Etică şi Litigii sunt majoritari tot trepăduşi de-ai lui Băsescu, ca în cazul lui Andrei Mircea, pus de Blaga să reorganizeze filiala Argeş. "A reorganizat-o".

A folosit un tertip, bazându-se pe statutul PDL, care e varză: cum ar veni, dacă un primar face pe nebunul, e ajutat să rămână în funcţie la primărie, chiar dacă nu mai este la partid (legea spune că în caz de demisie din partidul său, primarul îşi pierde funcţia în care a fost ales). Primarii au fost excluşi "întrucât şi-au depus demisiile din toate funcţiile politice şi există în astfel de situaţii un articol din Statutul PDL aplicabil în astfel de cazuri".

"BPN al PDL a decis astăzi să dizolve Biroul Permanent Judeţean de la Argeş. S-a numit un nou birou, interimar, cu un preşedinte interimar, deputatul Cătălin Teodorescu. Şi Comisia de Statut, Etică şi Litigii s-a autosesizat şi va analiza reuniunea Consiliului de Coordonare Judeţean Argeş şi vom vedea apoi care va fi situaţia", a afirmat Marinescu.

Marian Jean Marinescu a adăugat că nu ştie dacă deciziile privind excluderea din partid a 21 de primari şi demisia fostului lider al Organizaţiei Argeş, Mircea Andrei, au ajuns la nivelul Cancelariei PDL.

"Nu, nu ştiu de acest subiect, aşteptăm analiza Comisiei de Statut, Etică şi Litigii pentru a avea nişte date absolut concrete şi reale. (...) Ce spune dânsul (Mircea Andrei - n.r.), deocamdată pe vorbe, nu cred că poate fi luat în calcul", a spus Marian Jean Marinescu.  


AGERPRES
Planul Mişcării Populare de cooptare a primarilor PDL ar merge cam spre 150 de inşi, se pare. Din "filialele Udrea-Boc".

Nu că mi-ar păsa, e total irelevant să optezi între PDL şi PMP, câtă vreme ambele conţin europeişti ghidonaţi de la Berlin (sanchi, "de PPE").

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: