24 ianuarie 2012

O altă unire



"Reich-ul de zece ani"

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, în cadrul unei manifestări consacrate celebrării a 10 ani de la introducerea monedei euro, că realizarea unei uniuni politice în Europa constituie 'misiunea politică a următorilor zece ani', recunoscând totodată că obiectivul nu va fi uşor de realizat, transmite AFP.

'Trebuie să vă spun că, din punctul meu de vedere, misiunea politică a următorilor zece ani este să punem în funcţiune această uniune politică', consideră doamna Merkel. 'Dar nu va fi atât de uşor', a avertizat ea, în contextul în care zona euro se luptă cu criza datoriilor.

Cu această ocazie, cancelarul german a cerut din nou partenerilor săi europeni să acorde mai multă atenţie disciplinei bugetare. 'Nu este ceva ce Germania a inventat pentru a produce altora neplăceri, este cheia pentru a face Europa mai rezistentă în viitor', a precizat ea, referindu-se la exigenţele austerităţii şi ale rigorii bugetare.

Pe lângă rigoarea bugetară, cancelarul german a promis să se dedice şi ameliorării competitivităţii zonei euro în ansamblul său, estimând că 'cele două probleme se intercondiţionează reciproc şi trebuie rezolvate împreună'.

În opinia doamnei Merkel, 'ideea unei monede comune a fost corectă' în momentul creării sale, 'la fel cum este şi în prezent'.

4 comentarii :

Riddick spunea...

Ultimul a durat doar vreo doisprezece. ;-)

gogu spunea...

Riddick, iti adresez sugestia de a incerca sa vezi daca Alina-Roxana Girbea se afla in legatura de rudenie cu Constantin Girbea, fostul ambasador al tarii noastre la Moscova si Tbilisi. Daca o astfel de legatura se confirma, atunci nu este ceva inedit faptul ca respectiva este membra a unui ''grup'' ce-si propune desfiintarea statelor nationale.In legatura cu Zoe Petre, apropiata lui Milica, a carui sotie vorbeste mai bine ruseste decit romaneste, nu este de mirare !

Riddick spunea...

Da, bună sugestie. De văzut dacă se confirmă.

Riddick spunea...

NU se confirmă:

Constantin Gîrbea
Ambassador


Born: May 6, 1939, Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti County

Married to Daniela Liliana Gîrbea, one daughter, Catalina

http://romania-on-line.net/whoswho/GirbeaConstantin.htm


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: