25 ianuarie 2012

Tehnicianul dentar



Se pregătește și pentru România rețeta-tip aplicată în Grecia și Italia ?

Dar și în țările non-euro. În Slovacia premierul "PPE" sparge coaliția de dreapta, care nu mai avea majoritatea necesară pentru aderarea la uniunea fiscală europeană (se opunea unul dintre parteneri), și face o alianță ad-hoc cu stânga "naționalistă" (care a băgat țara în eurozonă), în martie urmând alegeri anticipate. În Cehia nu se știe cât va mai rezista actuala majoritate, aproape tot din aceleași motive (aici, partenerul minor vrea uniunea fiscală, iar guvernul nu). Ba încă, ministrul ceh de finanțe (din partidul TOP 09 al lui Karl "Karel" Schwarzenberg) propune participarea Cehiei la mecanismul financiar cu suma de 1,5 miliarde de euro. Asta dă o imagine despre cam care ar putea fi eventuala contribuție a României - folosiți un coeficient multiplicativ în jur de x2, cam suma necesară modernizării aviației militare.

Cu Ungaria e caz special, în locul lui Orban n-aș mai aștepta prea mult și aș scoate Ungaria din UE, while the going is good.

Cu diverse ocazii, atât personaje de la PDL, cât și de la USL, au aruncat pastila guvernului tehnocrat.

E ca la stomatolog, mai întâi se ia mulajul, se face radiografia (se cam cunosc datele socio-politico-economice), după care intră în funcțiune injecția de anesteziere, apoi cleștele, freza, se scoate nervul, sau se înșurubează pivotul, după care - mai știi ? vine montarea Coroanei, ori amalgamul. Cât e pacientul amorțit...

Tolontan pretinde că are scriptul discursului pe care îl va rosti azi Băsescu, și în care ar cere formarea unui guvern condus de un tehnocrat. Ce-i asta: bluff, scurgere controlată, ori cuiva nu i-a convenit tematica, și a dat semnal pentru modificarea textului ?

10 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Foarte grav !

Riddick spunea...

Să văd discursul, nu mă aștept la ceva spectaculos. Mai întâi va fi summitul UE, după el se vor face niște jocuri.

Crystal Clear spunea...

Stii cumva la ce ora e discursul ?

Crystal Clear spunea...

Foarte sugestiva imaginea cu destistul ...

Riddick spunea...

Nu știu, dar dacă aflu voi semnala pe facebook. Ori la 13:00, ori la 16:00, ori la 20:00. La ora 16:00 e neinspirat,lumea se pregătește de plecat de la serviciu ori e pe drum. La 13:00 e pauză, de obicei, când se dă drumul la radio sau TV.

Riddick spunea...

PDL a rumegat cum trebuie chestia asta, la momentul respectiv (mai 2011) ? Alții or fi făcut-o ?
Taman după congresul PDL.

Traian Băsescu: Obiectivul meu nu mai este legat de procentele PDL în 2012, ci de ieşirea din criză

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/66134-Traian-Basescu-Obiectivul-meu-nu-mai-este-legat-de-procentele-PDL-in-2012-ci-de-iesirea-din-criza.html

Obiectivul "meu", țțț...

Crystal Clear spunea...

Da...Iar dobitocul de mai jos completeaza discursul.
Totul este planificat inca inainte de a iesi Basescu presedinte ...

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11324469-sebastian-lazaroiu-meseria-mea-imblanzesc-viitorul-societatea-nu-stiu-daca-pregatita-inteleaga-urmeaza-cineva-trebuie-pregateasca.htm

Riddick spunea...

Cine se mai uită-n gura lui Lăzăroiu cu un alt scop decât documentarea e un fraier.

mergem_inainte spunea...

Pe langa ideile evidente, care au fost chiar repetate si apasate de Presedinte, eu am mai inteles ceva foarte important:
- politica externa, din punct de vedere comercial, se va schimba radical si va fi orientata spre alte state decat cele din zona euro.

Cum spuneam mai demult, UE - aceasta monstruoasa adunatura de politruci - are tot interesul sa ne mearga prost, sa-l tradeze si sa-i 'dea la cap'. La figurat, fireste, pentru ca Presedintele stie de 'accidentul Smolensk' si va evita aceeasi situatie.

P.S. Indiferent daca lovitura de stat va reusi sau nu, riscurile ca sa ne dea in cap in 2012 cu OUG 13/2011 sunt maxime.

Riddick spunea...

Din 2009, sunt din ce în ce mai convins că Băsescu nu-i decât o curea de transmisie a UE. M-aș bucura să greșesc, dar nu cred că greșesc.

Sunt curios ce va fi la următorul summit UE, va trebui să formuleze care va fi suma cu care România va participa.

OUG 13/2011:

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_25857/OG-nr-13-2011-dobanda-legala-remuneratorie-si-penalizatoare-pentru-obligatii-banesti-precum-si-pentru-reglementarea-unor-masuri-financiar-fiscale-in-domeniul-bancar.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: