05 octombrie 2010

Traian Ungureanu a fost desemnat Raportor al Parlamentului European pe problema liberalizării circulaţiei forţei de muncă pentru cetăţenii UE



În cadrul Sesiunii Plenare de la Strasbourg din 20-23 septembrie, europarlamentarul Traian Ungureanu a fost desemnat Raportor pe problema liberalizării pieţei muncii pentru cetăţenii UE, arată un comunicat remis redacţiei.
 
  "Acest raport este de o mare însemnătate în condiţiile socio-economice actuale ale Uniunii Europene, având în vedere dezechilibrul în gradul de ocupare al forţei de muncă în spaţiul European" precizează eurodeputatul Traian Ungureanu.

     "În faţa unei provocări de tip economic, demografic şi social, Uniunea Europeană trebuie să acţioneze compact şi coerent, aplicând integral principiul pieţei unice. Spre exemplu limitele şi interdicţiile aplicate forţei de muncă din România şi Bulgaria contravin principiului pieţei unice ceea ce se transpune într-un rezultat final îngrijorător pentru viitorul apropiat. Uniunea Europeană trebuie să folosească fără reţineri resursele pe care le are la dispoziţie pentru a atinge obiectivele de eficienţă şi creştere economică pe care şi le-a propus. Voi ridica aceste probleme în Raportul pe care îl voi prezenta Parlamentului European" precizează Traian Ungureanu. 
 
Bursa

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: