04 octombrie 2010

Noul drum către servitute


Europarlamentarul conservator britanic Daniel Hannan a scris cartea The New Road to Serfdom: A Letter of Warning to America (Noul drum către servitute: o scrisoare de avertisment către America).

În carte îi îndeamnă pe americani să nu ia chestiuni precum federalismul, domnia legii şi guvernul minimal ca pe ceva stabilit odată pentru totdeauna, existând pericolul alunecării foarte rapide a SUA către un model de Euro-socialism care face atâtea probleme pe vechiul continent.



4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

In articolul de mai jos DPA invita la discutii.
Nu inteleg ce discutii filozofice sa purtam.
Ar trebui numai sa-l ascultam pe Daniel Hannan din clipul postat.
Realitatea este mult mai simpla decat vor unii s-o recunosca:
Constitutia US vorbeste despre drepturile individului pe cand
Tratatul de la Lisabona despre puterile statului .

Ce discutii sa mai purtam ?

http://blogary.ro/2010/10/intre-dreapta-si-stanga/

Riddick spunea...

Ehe...

costin spunea...

O stii pe asta?
http://www.youtube.com/watch?v=8mb5555PCfU&feature=player_embedded

Riddick spunea...

Nu, mă uit acum.

Mulţumesc, este interesant. :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: