19 octombrie 2010

Ce ne place nouă ca preşedinte ca Traian Băsescu nu prea se potriveşte cu profilele celor care îi plac lui Traian Băsescu să fie preşedinte



Cezar Preda la RFI, despre alegerea viitorului preşedinte al României şi opţiunile PDL privind viitorul candidat prezidenţial al partidului:
"Un partid nu poate să ducă în spate un om care nu face politică, nu poate să-l suie pe scaunul prezidenţial pe un om care nu este lider recunoscut politic în toată ţara. Asta este părerea mea. Aşa cum preşedintele României are o părere, am şi eu o părere", spune Cezar Preda, după ce Trian Băsescu a afirmat recent că Teodor Baconschi, Cristian Preda şi Liviu Negoiţă ar putea fi variante de candidaţi la funcţia supremă în stat.

"Negoiţă s-ar încadra, pentru că este un lider politic. Cristian Preda şi Teodor Baconschi sunt doi intelectuali rafinaţi, astăzi criticaţi, mâine lăudaţi. Noi ne alegem preşedintele prin scrutin universal. Dacă l-ar alege numai bloggerii, atunci ar fi O.K., ar fi în regulă !", comentează ironic Cezar Preda.

"Preşedintele României e preşedintele României şi părerile domniei sale sunt ale domniei sale. Nu ştiu dacă preşedintele României ştie de acum şi care va fi candidatul PDL la alegerile prezidenţiale. Dânsul aşa consideră că ar arăta profilul unui preşedinte (Preda, Baconschi sau Negoiţă - n.r.). Pentru noi, democrat-liberalii, e foarte greu să ne gândim acum la prezidenţiabilul nostru şi dacă ar fi să comparăm profilele, ce ne place nouă ca preşedinte cum arată Traian Băsescu nu prea se potriveşte cu profilele celor care le place Traian Băsescu să fie preşedinte, dar e problema domniei sale, eu îi respect opţiunea. Partidului Democrat Liberal nu-i stă acum să se gândească la prezidenţiabili. A fost un răspuns al preşedintelui României şi atât. Noi ne gândim cum să guvernăm bine ţara asta şi mai puţin cine o să fie preşedinte în 2014", conchide vice-preşedintele Partidului Democrat Liberal.
Am corectat puţin un pasaj din interviu, pe care l-am pus ca titlu. Negoiţă este un lider politic, este un primar eficient, dar nu este şi un lider de opinie. Când a apărut ultima dată la vreo televiziune (ca invitat, nu instantanee de reportaj)? Februarie 2010, parcă ?

Altfel, numele rostite de Traian Băsescu nu sunt nici un fel de fatwa obligatorie pentru PDL şi (ştiţi ceva ?) nici nu cred că sunt persoanele la care se gândeşte în mod real pentru Cotroceni, din partea PDL.

Politica este o mare artă.

10 comentarii :

Anonim spunea...

un presedinte trebuie in primul rand sä aibä carismä, sä fie corect,färä fricä, politician inäscut.

nu este nevoie de costume armanii si firlifantz s-au un papagal .

pt. timpurile acestea altul nu ar fi rezistat in locul lui bäsescu.

eu cred, dumnezeu iubeste romania.

mi-ar place baconschi,negoitzä si voinescu, in primele randuri

preda, a cam dat cu... in fasole

Riddick spunea...

Theo, esti tare de tot (wunderbar) cu "firlifantz" ! :)))))

Crystal Clear spunea...

N-am mai auzit nici eu de "firlifantz"

Cezar Preda nu prea intelege nici el politica .....
Nu-i de nasul lui

Riddick spunea...

Omu' e cam redneck, a mai dat cu bâta-n baltă în 2009:

http://riddickro.blogspot.com/2009/07/inca-unu-neconsultat.html

Crystal Clear spunea...

Am avut de-a face cu un reprezentant al oamenilor de afaceri din zona, sustinut de CezarP.
Dupa ce a consumat milioane din fonduri UE ( inainte de 2007) si-a dat seama ca productia e grea , ca nu se pricepe si a inchis.A folosit insa banii ca sa se plimbe la toate Targurile organizate de Camera de Comert a Romaniei de pe mapamond.
Nu poti face industrie mergand prin sectie in pantofi cu tocuri cui.
Rad muncitorii de tine.
Culmea este ca atunci cand am intrebat cum a obtinut fondurile UE mi s-a raspuns : "Ehe ....!
Nu le poate obtine oricine..."

Deci asa se vede cine are "pile" la UE

Riddick spunea...

Este o anchetă în România şi Bulgaria (acolo s-a lăsat şi cu condamnări) despre alocarea fondurilor SAPARD pentru agricultură.

Fondurile alea au fost cârligul ante-2007, să pună botu' fraierii la "masa cu plăcinte" întinsă de UE.

cornelius spunea...

Eu pe Boc l-as vedea un presedinte bun. Doamne fereste de unul ca Bakonski, cred ca Basescu i-a pronuntat numele ca amenintare la PDL, un fel de "bai, scoateti tara din criza ca altfel astia va fura partidul".

Riddick spunea...

Şi eu cred că doar prin rezultate pozitive economice se poate spera la victorie.

"Secta" nu are susţinere reală în partid, doar mediatică, şi pe unele bloguri şi site-uri care presteaza.

Anonim spunea...

Hello, I think your blog is epic. Congrats.
Top Online Games

Riddick spunea...

Bine ca n-ai zis că-i pathetic.

Thks.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: