26 septembrie 2010

Frunda a dat semnalul



Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, sâmbătă, în cadrul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş, că UDMR trebuie să plece de la guvernare, dacă legea bugetului de stat pe anul viitor nu va ''îmbunătăţi posibilităţile economice şi nu va scădea povara fiscală''.

''Am spus că posibil trebuie să iasă (de la guvernare -n.r.), trebuie să hotărască când să iasă. Dacă proiectul de buget pe anul viitor nu va îmbunătăţi posibilitatea de viaţă, nu va îmbunătăţi posibilităţile economice, relansarea economică şi nu va scădea povara fiscală, atunci trebuie să iasă. Şi sunt convins de treaba asta. Problemele fiscale se rezolvă de Ministerul Finanţelor şi problemele economice de Ministerul Economiei. Cu atât mai mult cu cât UDMR a avut un program de relansare sau are un proiect de relansare economică. L-a prezentat în şedinţa coaliţiei şi în şedinţa de Guvern şi nu a fost luat în considerare'', a declarat Frunda.

Acesta nu a negat că este singurul membru al UDMR care susţine ''atât de clar şi analitic'' ieşirea de la guvernare. ''Dar, de exemplu, după mine a vorbit domnul ministru Borbely, care a spus cam acelaşi lucru, chiar dacă nu atât de ferm. Că trebuie să reanalizăm situaţia să vedem ce facem. Îmi asum răspunderea ridicării problemelor atât de analitic, atât de sintetic şi cu variante, da. Mă gândesc în primul rând la viitorul Uniunii'', a precizat Gyorgy Frunda. 


Machiavelli.ro - Gyorgy Frunda cere colegilor din UDMR să hotărască momentul ieşirii de la guvernare


Începe să prindă contur planul despre care am scris aici
 

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Parca ieri Marco Bela vorbea de legea electorala.Asta-i doare cel mai rau...

Riddick spunea...

Da, vor să introducă în parlament un proiect de lege cu vot proporţional (au spus ca "uninominalul este nerealist"). Dacă PSD este de acord, legea ar trece. Depinde dacă nu apar anticipatele mai devreme.

Crystal Clear spunea...

Trebuie gasita o cale de a scapa de santajul UDMR-sunt niste banditi

Riddick spunea...

Prin anticipate, dar peste un an (sept-oct 2011).

Şi cu VOT UNINOMINAL.

PDL a dormit 10 luni, acum bagă ăştia proiectul de lege.

Crystal Clear spunea...

Asa este.
Votul uninominal este cel mai important lucru acum..
Ca sa se curete tot


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: